Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Wall Street houdt adem in

TA: Wall Street houdt adem in

De Amerikaanse aandelenbeurzen hebben nog steeds te maken met de lastige politieke verwikkelingen rond een eventueel coronasteunpakket voor de economie. Ook het almaar stijgende aantal wereldwijde coronabesmettingen werpt een schaduw over Wall Street.

Daarnaast kijken financiële markten vooruit naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen, die over één week plaatsvinden. En alsof dat niet genoeg is, moeten beleggers ook nog een lading bedrijfsresultaten zien te verwerken.

Technisch doet Wall Street een flinke stap terug. Bij de meeste Amerikaanse indices zien we op de korte termijn vooral zijwaartse consolidaties.

Deze keer bekijk ik de Dow Jones, de Nasdaq en de NY Transportation index. Technisch zijn de verzwakkingen nog niet zorgwekkend, opvallend is wel dat niet één van deze indices duidelijk richting aangeeft.

Dow Jones krult neerwaarts

Verkoopdruk in de Dow neemt toe. Recent is de herstelfase afgebroken. Aan de onderzijde zien we steun rond 26.004,30 punten (bodem van 30 juli). Weerstand voor de Dow ligt op 29.564,70 punten (top van 12 februari).

Nasdaq 100: onder weerstand 12.439,48 neerwaarts gedraaid

De kleinere Amerikaanse technologiebeurs zet het herstel niet door. Hiermee is de herstelfase afgebroken en krult de Nasdaq 100-index weer naar beneden om. We zien steun rond 10.855,06 punten (bodem van 11 augustus). Weerstand voor de Nasdaq 100-index ligt op 12.439,48 punten (top van 2 september).

Het ontbreekt de Transportation index aan kracht

Nu de NY Transportation index de stijgende trend heeft gebroken, oogt het technisch beeld minder sterk. We verwachten een consoliderend koersverloop boven steun 4.642,33 punten (bodem van 31 juli). De weerstand ligt op 5.460,06 punten (top van 20 februari).

Wees alert, want een doorbraak en slotstand onder de steun genereert een nieuwe verzwakking. Dit is de opmaat voor verdere koersdaling.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 07:30 TA: Drie driehoeken 87
 2. 25 nov TA: Beleggers stampen bodem aan 162
 3. 24 nov TA: Hardnekkige correctie 188

Reacties

199 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 27 oktober 2020 07:49
  quote:

  Lekkeband schreef op 27 oktober 2020 07:47:


  Up up!!!
  Steunpakket komt er toch wel, kan 1, 2 of 3 weken duren.
  Maar aan het infuus gaan we!!
  En dan mag AEX uitkijken naar 600+

  Gezond is anders, maar ja, lekker meedoen met de uptrend.


  Kan,maar ik weet het zo net nog niet eerst donderdag de ECB
199 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare