Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Cijfers overwegend positief

TA: Cijfers overwegend positief

De Europese aandelenbeurzen liepen gisteren wederom verder op. Ondanks het oplopende aantal sterfgevallen door het Covid-19 virus (vh. corona), blijven beleggers positief gestemd. Het cijferseizoen is in volle gang en levert vooralsnog meer positieve dan negatieve verrassingen op.

Gisteren was het ook op het Damrak druk met publicaties van jaarcijfers. Onder andere Heineken, Akzo Nobel, ABN AMRO en Vopak brachten beleggers op de hoogte van hun prestaties over het afgelopen jaar en hun vooruitblik voor 2020.

De cijfers van ABN AMRO vielen beleggers enigszins tegen, wat zorgde voor een correctie van de koers. Bij de meeste financials is het nog geen zomer, maar ABN AMRO blijft op de beurs ver achter bij zijn concurrenten. Verderop bespreek ik het technisch plaatje van dit aandeel. Eerst nog even kort de AEX index.

AEX verder omhoog

De AEX index is de afgelopen week overtuigend opgeveerd. Na de correctie van eind januari is de index sterk hersteld en noteert die inmiddels een nieuw hoogtepunt boven de laatste koerstop.

De oude stijgende trend is hierdoor weer opgepakt en er is ruimte vrijgekomen voor een stijging richting koersdoel 644. Indien het huidige tempo kan worden voortgezet, zal dit niveau sneller dan verwacht op de borden kunnen staan. Het uiteindelijke koersdoel voor dit jaar ligt rond 700 punten, gevormd door het all time high uit 2000.

ABN AMRO blijft zwak

ABN AMRO prestenteerde gisteren zijn cijfers en die stelden beleggers wederom teleur. De koers van ABN AMRO staat al twee jaar flink onder druk. De afgelopen maanden lijkt de verkoopdruk wat te zijn afgenomen, maar de dalende fase is nog intact.

Het aandeel stabiliseert binnen de neerwaartse trend. De huidige adempauze geeft wel aan dat de ergste verkoopdruk in ABN AMRO afneemt. Bij een daling onder de laatste bodem wordt de neerwaartse trend hervat. Steun ligt er rond 14,02 (bodem van 8 juli 2016).

Heineken test weerstand

De jaarcijfers van Heineken werden gisteren door beleggers met gejuich ontvangen. De koers veerde dan ook hard op. Heineken laat per saldo nog wel een neutraal koersverloop zien.

Heineken oogt technisch wat sterker, nu er mogelijk een hogere bodem wordt gevormd. Beleggers durven bij de laatste correctie op een hoger niveau in te stappen. De steun bevindt zich rond 89,56 (bodem van 8 november 2019) en de weerstand rond 104,00 (gevormd op 26 juli 2019).

Een doorbraak en weekslot boven de weerstand is noodzakelijk om de neutrale trend opwaarts te verlaten. In dat geval mogen hogere koersen verwacht worden. Volgende koersdoel ligt dan rond 120 euro.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 25 sep TA: Technisch nerveus 224
 2. 24 sep TA: Hoe kleiner hoe beter? 151
 3. 23 sep TA: Hollandse aandelen 302

Gerelateerd

ABN AMRO BANK N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Heineken

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
310 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 Long Time No See.. 13 februari 2020 08:28
  De EEN ZIJN DOOD IS VOOR DE ANDER ZIJN BROOD..

  DE EEN ZIJN DOOD IS VOOR DE ANDER NIET ROOD..


  Toegevoegd:

  Schandalig zoals de Beurzen constant hoger zijn weggezet..

  Met de Opmerking dat deze Pandemie de Wereld economie niet zou schaden..

  En of dat er al een Medicijn zou zijn..

  Greed gaat over lijken met ook nog een keer..

  Een afschuwelijk gevoel voor Sensatie..!!:((310 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. ABN AMRO BANK N.V. 6,762 25 sep
  -0,074
  -1,08%
 2. AEX 540,91 25 sep
  -0,20
  -0,04%
 3. Heineken 74,720 25 sep
  -0,440
  -0,59%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare