Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog: Turkse beurs onderuit

Liveblog: Turkse beurs onderuit

Update 16:00 uur: Turkse beurs onderuit

De Turkse beurs daalt 4% door een serie tweets van de Amerikaanse president Trump. Trump laat weten dat er in de VS voorbereidingen worden getroffen voor verregaande sancties tegen Turkije, naar aanleiding van hun inval in Syrië. 


Update 15:30 uur: Twijfels aan VS-China deal?

De analisten van Morgan Stanley hebben openlijk hun twijfels bij de deal die president Trump voor ogen heeft met China. Volgens de analisten Pickett en Zezas is de deal vooralsnog behoorlijk onzeker. Volgens hen is een escalatie richting verdere tariefsverhogingen nog steeds mogelijk en een groot risico. Daarom verwachten zij nog geen significante rebound voor wat betreft bedrijfsinvesteringen. 


Update 11:50 uur: Toch geen deal?

De AEX (-0,9%) zakt het laatste halfuur fors weg. Er zijn twijfels over het voorlopige handelsakkoord, omdat de Chinezen eind oktober nog een keer willen onderhandelen over details van de deal. Misschien een eerste signaal dat er een dik kruis doorheen mag. Laten we het niet hopen, maar het heeft er alle schijn van.


Update 10:15 uur: Beter Bed +30%

Topman John Kruijssen is een blij man. De slaapkamerspecialist die door Duitse dochter Matratzen Concord in grote moeilijkheden kwam, heeft een oplossing gevonden voor de problemen.

Een Aziatische investeerder betaalt €5 miljoen voor de Duitse winkelketen en koopt en passant een aandelenbelang in Beter Bed zelf van €5 miljoen. Magical Honour, een wat illustere naam, krijgt 2,3 miljoen aandelen à €2,32. 

boskalis

Afbeelding: Beter Bed de afgelopen tien jaar. Vroeger een dividendwaarde, tegenwoordig gedecimeerd. Het bedrijf is op de beurs nog een luttele €50 miljoen waard.  

boskalis

Afbeelding: Sinds deze zomer maakte de koersval een versnelling door.  

De €5 miljoen die BB krijgt voor Matratzen Concord is een meevaller: vooraf werd gevreesd dat er eventueel geld bij moest. Bij meevallende ontwikkelingen bij Matratzen Concord krijgt Beter Bed van de Aziatische investeerder nog €7,5 miljoen extra.  

Update 09:45 uur: Latere opstart

Door ziekte bij Arend Jan kwamen we vanochtend niet toe aan een Beurs Vandaag en wordt het liveblog wat later opgestart. Excuses daarvoor. 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Knight V 14 oktober 2019 15:30
  denk eerder de traagheid van andere landen.
  Dacht dat je met elkaar moest samenwerken.

  Maar 1 land kan de wereld economie vertragen en regerings leiders kijken ernaar en doen niks.

  Het zou maar oorlog zijn met wapens in de strijd.
  Dan keken 194 landen toe hoe 2 landen elkaar aan het uitmoorden zijn en dan concluderen dat de economie vertraagd is.

  Je verwacht niet, anno 2019, dat landen geen actie ondernemen en de 2 kemphanen laat uitvechten. Waar is diplomacy en internationale afspraken hoe je met elkaar moet samenwerken ??? 2. geobeo 14 oktober 2019 19:42
  quote:

  Weert=No.1 schreef op 14 oktober 2019 16:44:


  Waarom doet Europa niets tegen de terreur van Turkije tegen die trouwe Koerden.


  Omdat Europa geen leger heeft en de centen niet heeft om een oorlog te beginnen.

  Zelfde situatie als bij de start van de 2e wereld oorlog. Toen kon Hitler ook vrijelijk zijn gang gaan en hadden de andere landen daar geen enkel militair antwoord op tot ze zelf aangevallen werden.

  Nederland had (net als nu) net heel erg bezuinigd op defensie met het idee dat Hitler vast niet onze kant op zou komen.

  Binnen 3 dagen was Nederland overgenomen. Ik mag hopen dat hetzelfde verhaal zich met nieuwe actoren niet herhaalt...
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De r...

Meer over Redactie

Recente columns van Redactie

 1. 02 jun Beursexperts blijven somber in juni
 2. 02 jun Beleggers zien de zon weer schijnen 4
 3. 30 mei Webinar: 5 Aandelentips met Nico... 8
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare