Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hollandse Aandelenavond: Jos Versteeg

Hollandse Aandelenavond: Jos Versteeg

Binnenkort is het weer zover en organiseert IEX samen met BNP Paribas weer de jaarlijkse Hollandse Aandelenavond. Zes beursexperts noemen elk drie Hollandse aandelen waarvan zij denken dat die kansrijk zijn de komende tijd.

Niet ontevreden

Mijn tips van vorig jaar waren Besi, ING en Boskalis. Het forse rendement op Besi (+30%) werd flink aangevreten door de verliezen op ING Groep (-5%) en Boskalis (-4%), wat duidelijk minder goede tips waren. Bij gelijke weging van de drie kom ik op dit moment op een totaalrendement van +7%. En dat is net wat beter dan het totaalrendement van de AEX (+6%).

Ik blijf benadrukken dat beleggen met een horizon van één jaar veel te kort is; alle drie de aandelen hebben bij ons nog een positieve opinie.

Besi

Bij Besi was ik wat vroeg en wie het de volgende dag heeft gekocht heeft nog even wat pijn moeten lijden, maar vanaf de herfst herstelde het aandeel aanzienlijk.

Dat Besi vanaf de bodem naar de recente top al met circa 80% is gestegen, is niet uitzonderlijk. In de afgelopen 20 jaar is de koers van de chipmachineproducent verscheidene keren tussen 4 en 600 procent gestegen. Mijn koersdoel staat op €40, we hebben nog wel even te gaan met Besi.

ING

Wat betreft ING Groep; die tipte ik laatst bij het RTL webinar. Minachting was mijn deel. Nee, voor de financiële sector ziet het er slecht uit: de lage rente en de hoge reguleringskosten maken het moeilijk voor banken. Maar als je dan toch een bank wilt kopen, biedt ING wel een aantrekkelijk dividend van ruim 6% en het dividend is nog progressief ook.

Het specifieke digitale model van ING in de challengermarkten maakt groei mogelijk en sterke kostenbeheersing op langere termijn. Ook voor ING Groep blijft mijn opinie positief.

Boskalis

De storm is voor Boskalis nog niet voorbij. Het marktherstel kan lang duren. De olieprijs staat er al een stuk beter voor, maar de investeringen in de olie-industrie trekken op zee nog niet echt aan. De industrie kan op termijn echter niet zonder nieuwe zeer grote olievelden die waarschijnlijk alleen nog maar op zee worden gevonden.

Op wat langere termijn kan de markt voor Boskalis aanzienlijk herstellen. Het is altijd al een grillige markt geweest.

Voor mijn tips op de aanstaande Hollandse Aandelenavond ga ik weer de zee op om bodem te vissen, zoek ik het in fijne techniek en sluit ik af met een ijzersterke tip. 

15 mei meer nieuws

Aanstaande woensdag 15 mei presenteren zes experts hun drie favoriete aandelen van eigen bodem. De Jaarbeurshal in Utrecht is inmiddels uitverkocht, maar u kunt de Hollandse Aandelenavond ook vanuit uw luie stoel online volgen.

KIJK HIER TERUG


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 13:00 David Knibbe (CEO NN Group) en Ester Barendregt (hoofdeconoom Rabobank) op IEX Beleggersdag
  2. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  3. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links