Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hollandse Aandelenavond: Royce Tostrams

Hollandse Aandelenavond: Royce Tostrams

Binnenkort is het weer zover en organiseert IEX samen met BNP Paribas weer de jaarlijkse Hollandse Aandelenavond. Zes beursexperts noemen elk drie Hollandse aandelen waarvan zij denken dat die kansrijk zijn de komende tijd.

Each rally...

Op de Hollandse Aandelen Avond van 2018 was ik positief. Mijn langetermijnadvies vorig jaar, de AEX sloot die dag op 549, was ‘Buy the Dips’. Mijn stelling daar ‘each rally climbs a wall of worry’. Toen speelde de dreigende escalatie van de handelsoorlog tussen de VS en China een rol.

Ook dit jaar handhaaf ik dit advies. Op het moment van schrijven staat de beurs rond 565 en speelt de handelsoorlog nog steeds.

Op de Hollandse Avond van vorig jaar besprak ik AMG, Basic Fit en Unilever. Als shortkandidaat tipte ik Aegon, op een koers van 5,12. Nu bijna een jaar later (eind juni), noteert Basic Fit ruim 8% hoger, Unilever won ruim 10%, maar heeft AMG dik 40% prijsgegeven. 

Om met de short te beginnen, sindsdien is Aegon ruim 20% gedaald naar een dieptepunt 4. Daarna trad een herstel op naar thans 4,70.

Basic Fit

Technisch ligt Basic Fit nog op koers, maar nadert nu wel het all-time-high 33,15, van 28 september 2018. Dit maakt Basic Fit  gevoelig voor winstnemingen, waardoor ik dit aandeel uit mijn top 3 haal.

Unilever

Technisch is Unilever de laatste maanden van 2018 wat achtergebleven. Maar in deze correctie is op de langetermijngrafiek wel een fors hogere bodem gevormd rond 45. Daarna is Unilever flink gerallied, waarbij de all-time-highs van 2017 rond 52,31 zijn gebroken. Hierdoor is de weg vrij naar boven.

Ik handhaaf Unilever dan ook in mijn top 3, dat is dan voor het derde jaar. Technisch is de 10-jarige uptrend geheel intact.

Over AMG kan ik kort zijn, daar zit nog te veel pessimisme in.

Op dit moment zit ik met al mijn portefeuilles overwegend Long. Ik houd Turbo’s long aan in de aandelen AbInbev, Royal Dutch, IMCD en in de indices: AEX, DAX, Eurostoxx Banks en de Nikkei. Mijn Turboportefeuille zit begin mei voor 45% liquide.

Kandidaten

De alternatieve aandelen voor volgend seizoen presenteer ik op 15 mei. Ik heb ook nu weer een boodschappenlijstje klaar, van fondsen met voldoende opwaarts potentieel. Hieruit zal ik de komende week mijn Top 3 samenstellen.
Mijn lijstje waarop de volgende namen prijken:

  • Accsys Technologie
  • DSM
  • Fagron
  • Galapagos
  • Heineken
  • Relx
  • SBM Offshore
  • Signify
  • Takeaway.com
  • IMCD
  • Wolters Kluwer

15 mei: 3 favorieten voor 2019 

Aanstaande woensdag 15 mei presenteren zes experts hun drie favoriete aandelen van Hollandse bodem voor 2019. De zaal in de Jaarbeurs in Utrecht is inmiddels volgeboekt, maar u kunt de Hollandse Aandelenavond nog wel online volgen door u (gratis) aan te melden voor het webinar.

KIJK HIER TERUG


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links