Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

RTLZ's Beurs Inside met Galapagos

RTLZ's Beurs Inside met Galapagos

In de vierde aflevering van RTLZ's Beurs Inside is Galapagos' ceo Onno van de Stolpe te gast. Van de Stolpe zal door presentator Roland Koopman aan de tand gevoeld worden over de recente gebeurtenissen bij Galapagos, zoals de ontwikkelingen bij filgotinib en de plotselinge verkoop van het taaislijmziekteonderzoek aan partner AbbVie.

Voor de pauze bespreekt Koopman de toestand op de beurzen van de afgelopen week met Jim Tehupuring, Jos Versteeg en IEX' Nico Inberg. U kunt zich hier aanmelden voor vanavond (20:30 uur)



De koers van Galapagos was niet helemaal immuun voor de recente beursturbulentie. Na de forse stijging naar aanleiding van het positieve nieuws inzake filgotinib, plaatste de Mechelse onderneming een flitsemissie voor bijna €300 miljoen aan nieuwe aandelen tegen omgerekend €100 per stuk.

Dat bracht de kaspositie opnieuw in hogere sferen en aan het einde van het derde kwartaal had Galapagos voor €1,37 miljard aan liquiditeiten voorhandig. Rondom die kwartaalcijfers maakte het ook bekend het onderzoeksprogramma naar taaislijmziekte over te doen aan partner AbbVie. 

asml 


Dat bracht opnieuw geld in het laatje: in eerste instantie €45 miljoen gevolgd door eventuele mijlpaalbetalingen bij gebleken succes. Het lijntje met CF kan dus uit bovenstaand overzicht.

Het meest kansrijke product is filgotinib, waarvan men dus onlangs positieve resultaten bekendmaakte inzake reuma (RA, Reumatoide Atritis). De markt voor RA zal volgens dataplatform GlobalData doorgroeien naar $28,5 miljard in 2025 voor de 8 belangrijkste geografische markten.

Filgotinib is werkzaam tegen een heel scala aan aandoeningen, zoals reuma, de ziekte van Crohn en Colitus Ulcerosa (beide darmziekten).  

asml 


CEO en oprichter van Galapagos, Onno van der Stolpe, heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij zijn bedrijf wil doorontwikkelen van biotech naar farmaceut. Daarvoor is veel geld nodig.

Het ontwikkelen van medicijnen kost tijd en geld, maar het commercialiseren van medicijnen evenzeer. Daarom komt de ruime kaspositie van het biotechbedrijf goed van pas. 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 26 apr David Knibbe (CEO NN Group) en Ester Barendregt (hoofdeconoom Rabobank) op IEX Beleggersdag
  2. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  3. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links