Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Drie handelskansen van Slimste-coach Nico Bakker

Drie handelskansen van Slimste-coach Nico Bakker

Bent u al klaar voor De Slimste Belegger 2018? Deze week is de oefenweek van De Slimste Belegger 2018 van start gegaan en gisteravond vond de eerste Masterclass plaats met daarin Slimste coach Nico Bakker en Turbo-expert Rogier San Giorgi van BNP Paribas. 

Leren beleggen met Turbo's

Rogier San Giorgi van BNP Paribas is als een van de grondleggers van het beleggingsproduct de Turbo in Nederland dé expert die beleggers kan informeren over de werking, voordelen en risico's van dit product. In de Masterclass legt Rogier dan ook de basiswerking van Turbo's uit. De Slimste Belegger is immers ook om u (beter) te leren Turbobeleggen.

Ook Nico Bakker heeft veel ervaring met Turbo's én het coachen van beleggers. Al sinds het begin van De Slimste Belegger is hij erbij als coach. Nico geeft dagelijks als @TheDailyTurbo tips op Twitter. Niet voor niets was hij vorig jaar ook de winnende coach bij de tweede editie in 2017. Wordt dat dit jaar ook weer het geval?

Meld u nu aan voor de Slimste Belegger en stap in #TeamNico

Drie handelskansen

Slimste-coach Nico Bakker vertelde in het webinar alles over zijn strategie en waarom u, als u wilt winnen, zeker in #TeamNico moet komen. Bakker werkt als analist voornamelijk aan de hand van zijn dashboardstrategie, waarbij verschillende condities worden gemeten en automatische signalen worden afgeven.

Toch werkt Bakker naar eigen zeggen ook zeker wel met een "subjectief sausje" waarbij hij als analist de vrijheid neemt om aan te kondigen dat hij iets moois ziet aankomen. Hij selecteerde in dat kader drie (potentiële) handelskansen. 

Galapagos

De eerste kans die Bakker heeft geselecteerd is Galapagos. "Het aandeel noteert in een kortetermijndowntrend, maar we zien de swingteller op -9 staan. En één van mijn spelregels is dat bij -9 de kans op bodemvorming groeit. En met de groene steunstreep in de buurt, en een verwachte opleving naar de SMA-lijn op ongeveer 92-93, is dat best een aardig ritje." 


NN Group

Ook NN Group is volgens Bakker klaar voor een mooi ritje. Het is momenteel zelfs een "briljant fonds om in te stappen", zegt de technisch analist. "Dat komt in de eerste plaats doordat we steun zien op de SMA-lijn, de gemiddeldelijn. En we weten uit ervaring dat als de markt daarop steunt, de markt bereid is om te bodemen en om weer opnieuw in de richting van de trend te gaan bewegen. En dat zou zomaar in de buurt van de 37 het geval kunnen zijn."

"Ook zien we dat de RSI, de spanningsmeter - de rode lijn - onder de groene lijn staan, en dat impliceert relatieve overspannenheid. De koers is te hard afgestraft." Een vervolg of een hervatting van de uptrend is dan ook aannemelijk, stelt Bakker.

Toch is zijn aanbeveling om "te wachten op wit". "Zolang er zwarte candles verschijnen en de druk op de SMA-lijn er nog is, moet je eigenlijk voorzichtig zijn." De eerste witte candle is in zo’n geval wel een heel mooi startschot om mee te liften naar 40 euro, legt de coach uit. 


ArcelorMittal

Zijn laatste tip is ArcelorMittal. "Objectief nog niet helemaal volgens het boekje. We mogen nog niet officieel gemeten, enter long. Op kilometers afstand zie je zonder bril dat de markt wéér probeert te steunen op 24. Ook hier geldt: houd het in de gaten. Bij de eerstvolgende witte candle boven 24, kun je met een stop iets onder de 24, meeliften naar misschien wel 27-28 euro en dat zijn natuurlijk wel de leukere bewegingen. Ik zou dit een voorwaardelijke koopkandidaat willen noemen." 

 

Benieuwd geworden naar het hele webinar? Kijk hem hier terug.


De Slimste Belegger

Bent u enthousiast geworden over de potentiële koopkandidaten van Nico Bakker? Meld u dan vandaag nog aan voor de Slimste Belegger en kies Bakker als uw coach. Dan kunt u deze week nog oefenen en vanaf maandag 22 oktober gaan voor de absolute winst en bijbehorende hoofdprijs van 2.500 euro. 

De beurscompetitie gaat aanstaande maandag om 08:00 uur van start. U heeft dan tot en met 16 november om de top van de ranglijsten te behalen. Weet u die duizenden andere beleggers achter u te laten?


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links