Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fed niet meer "patient"!

Verrassend Fed-rentebesluit met vele extra's.

 

Resumerend, hieronder vindt u alle losse projectielen die deze avond al zijn afgevuurd. Beetje vreemd rentebesluit, want het is duivisch en haviks tegelijk. Misschien gaat de Fed al in juni de rente verhogen (haviks), maar daarna loopt de rente minder snel op dan eerst gedacht. De Fed is iets voorzichtiger (duivisch).

De economische data valt tegen, maar de arbeidsmarkt gaat als een speer. U ziet de nieuwe ramingen van de Fed hieronder in het schema. Voor de markten weegt het duivische element blijkbaar het zwaarsts, want ze speren. Onder aanvoering van een gierend dalende dollar en imploderende rentes speren de beurzen.

Aandelen, obligaties, goud, olie en zelfs de euro vliegen omhoog. Wat dat betreft gooit voorzitter Janet Yellen vandaag de dikste steen door de ruiten van het kakelversche ECB-hoofdkantoor. De AEX future tikte 499,25 aan, maar staat nu twee punten lager. Spannend of we morgen wel of niet AEX 500 op het bord zien!

Tot morgen, tot voorbeurs, hieronder ziet u ons live-verslag. Namens IEX wensen wij, Nick Bakker en Arend Jan Kamp, u nog een prettige (verkiezingsavond) en tot morgen, tot voorbeurs.

 


 

Voor de liefhebbers hier is het Fed-spelertje waarop u live de persconferentie van het rentebesluit kunt volgen:

 


Broadcast live streaming video on Ustream

 

Welkom bij het Fed rentebesluit. Iedereen hoopt natuurlijk op meer hints wanneer de Fed de rente gaat verhogen, maar komen die hints ook? Hier is de complete tekst van het rentebesluit en hier de nieuwe economische ramingen van de centrale bank:

 

De Fed verwacht dat de rente eind van dit jaar op 0,625% staat en laat het woord "patient" vallen.

 

 

Ondertussen valt de Amerikaanse tienjaars rente onder 2%:

 

 

De S&P 500 schiet omhoog en ook EUR/USD doet dat. Daarom dat goud ook stijgt?

 

 

Dan wat anders, wat wordt het nieuwe Fed-beurswoordje? We hebben nu "patient" gehad en Arend Jan roept net naast mij "partytime" :-)

Arend Jan houdt alles op Twitter en de koersen in de gaten. Hier is een widget met alles wat u maar moet weten:

 

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 maart 2015 08:58
    ze zijn niet meer patient dus ze gaan niet meer niets doen maar wat ze gaan doen gaan ze met zo een slakken gang doen dat het alsnog goed is want de verwachtingen voor de komenden jaren fed funds rate zijn flink gedaald.

    Dus ze verwachten nog steeds verhogingen maar niet maanden op rij 0.25 maar eens per 3 maanden is ongeveer nu het verwachte tempo startende september15 en december15 uitkomende op een eindejaarsrente van ergens 0.6%, veel lager dan de eerder verwachte 1.25.

    Daarom is ook dit weer positief en zeker voor Amerikaanse aandelen omdat de dollar er flink op omlaag ging, en met name ging want inmiddels is het weer van 1.09 naar 1.07 gegaan.

    Doen ze toch netjes, ze verwijderen het woord waar iedereen op aan het letten was en brengen het dan toch zo zodat de impact niet te gek is, daar is de markt het meest bang voor namelijk, verstorende signalen.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links