Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street: Google!

Wall Street: Google!

Voor de show de slotkoersen op een prima Wall Street. Zowel de speech van Fed-voorzitter Janet Yellen (vink) als het Fed Beige Book (vink) bevatten eigenlijk niks nieuws onder zon. Ofwel, de normalisatie zet door? Blijkbaar zijn de Amerikaane koersen daar blij mee getuige het ritje.

Ik lach me slap als de beurzen dit jaar gaan stijgen op gestage Fed-tapering - en u begrijpt vast wel waarom - maar nu loop ik héél ver op de muziek vooruit. De koersen spreken voor zich. Die FTI's zijn onze AEX april en mei future. Het grote verschil zit 'm vooral de ex-dividenden die er aan komen.

Daaronder ziet u de DAX, Eurostoxx en Bund future (Duitse tienjaars obligatie future). Oh, nog even een brekendnieuwsje:

 

 

GOOG, IBM & AXP

Genoeg, u bent hier voor de KW1-cijfers van Google, toch...? Lieve help, alle neuzen staan dezelfde kant op:

 

 

Google is dan ook met met Amazon en Facebook hét (fantasierijke) internetaandeel van dit moment? Zeker wat beurswaarde betreft: respectievelijk 370, 153 en 146 miljard dollar. Juist en die internetaandelen lagen niet zo lekker de laatste tijd. Wijst Google de weg?

Hier zijn de cijfers en klik op de link onder de fondsnaam om de actuele score in de officieuze handel nabeurs te volgen. IBM en American Express zijn er ook. Met 201 miljard en 92 miljard dollar beurswaarde zijn deze Dow Jones-fondsen ook geen kleintjes.

Oh jee, zuinige cijfers (Google!) en alles dik in de min (22:25 uur):

  • Google: EPS $6.27, Exp. $6.44, Revenue Ex-Tac $12.19Bn, Exp. $12.25Bn
  • American Express: net income rose to $1.43 billion, or $1.33 per share, for the first quarter ended March 31, from $1.28 billion, or $1.15 per share, a year earlier.
  • IBM: earnings of $2.54 a share, on revenue of $22.48 billion. Analysts had expected the company to report earnings excluding items of $2.54 a share on $22.91 billion in revenue

Kwartiertje vertraging, maar volg ook de mini S&P 500 juni future en mini Nasdaq 100 juni future als u echt álles wil weten. dat geldt ook voor onderstaand spelertje: de Google conference call. Succes, veel plezier en tot morgen voorbeurs.

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links