Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Investeringsidee: Genmab

Investeringsidee: Genmab

Genmab werd in 1999 opgericht in Denemarken en is uitgegroeid tot een belangrijke speler in de biotechnologiewereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Kopenhagen en het aandeel wordt sinds 2000 verhandeld aan de beurs van Kopenhagen als onderdeel van de OMXC20.

Nederlandse wortels

Genmab heeft ook sterke banden met Nederland. Zo staan er een aantal onderzoeks- en ontwikkellaboratoria in Nederland en is Jan van de Winkel een van de oprichters van het biotechnologiebedrijf. Sinds 2010 staat de Nederlander ook daadwerkelijk als CEO aan het hoofd van Genmab.

Het eerste door Genmab op de markt gebracht antilichaam, ofatumumab (Arzerra), is goedgekeurd voor de behandeling van patiënten met chronische lymfocytische leukemie. Het medicijn wordt in combinatie met chlorambucil of bendamustine gebruikt.

Daarnaast is Genmab’s tweede product, daratumumab (Darzalex), in de Verenigde Staten goedgekeurd in combinatie met lenalidomide en dexamethasone. Dit medicijn wordt gebruikt voor de behandeling van patiënten met kanker in plasmacellen.

Genmab maakte op 17 mei van dit jaar bekend dat partner Janssen Biotech voor dratumumab in de tweede helft van 2017 en eerste kwartaal van 2018 fase III studies zal uitvoeren. Janssen is onderdeel van het beursgenoteerde Johnson & Johnson. De resultaten van deze studies kan de aandelenkoers beïnvloeden.

Naast daratumumab en ofatumumab bouwt Genmab aan een assortiment van klinische en preklinische antilichaamproducten voor de behandeling van kanker en andere ziektes.

Eerstekwartaalcijfers

Op 10 mei presenteerde Genmab zijn resultaten over het eerste kwartaal van 2017. De omzet steeg op jaarbasis met 48% tot 251 miljoen Deense kronen (33,75 miljoen euro), wat vooral te danken was aan royalties van Darzalex.

De operationele uitgaven van het bedrijf stegen over dezelfde periode met 33% tot 205 miljoen Deense Kronen (27 miljoen euro) als gevolg van investeringen in nieuwe producten die in de pijplijn zitten. Het resulteerde erin dat Genmab over het eerste kwartaal de nettowinst op jaarbasis met maar liefst 188% zag stijgen tot 16 miljoen Deense Kronen (2,15 miljoen euro).

Aan het einde van het eerste kwartaal had het bedrijf een kaspositie van 4,751 miljoen Deense Kronen (638,84 miljoen euro), waar dat eind december vorig jaar nog 3,922 miljoen Deense Kronen (527,37 miljoen euro) was.

Positieve ontwikkelingen

Dit is voornamelijk te danken aan positieve aanpassingen in het werkkapitaal en het behalen van zogenoemde ‘milestones’ in het vierde kwartaal van 2016, die in het eerste kwartaal van dit jaar zijn uitgekeerd.

De koers van het aandeel staat ten opzichte van een jaar geleden 15,3% hoger, terwijl de koersstijging sinds begin dit jaar 17,05% bedroeg. Zodoende bedraagt de beurswaarde van Genmab momenteel 83,49 miljard Deense Kronen (11,23 miljard euro). Het aandeel wordt verhandeld op een koers-winstverhouding van 66,8.

Afgewacht moet worden of Genmab in de komende periode milestones zal behalen en hoe de studieresultaten rondom diverse medicijnen in de toekomst uitvallen.

De producten zijn verhandelbaar bij DEGIRO.

Investeringsidee: Genmab

Meer Beleggingsideeën van 
Bank Vontobel Europe AG


Bank Vontobel Europe AG is een internationaal actieve Zwitserse private banking-organisatie, gespecialiseerd in vermogensbeheer voor gerenommeerde particuliere en institutionele klanten. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.

Disclaimer Vontobel
Deze informatie is noch een beleggingsadvies, noch een aanbeveling voor een belegging of beleggingsstrategie, maar een aankondiging. De volledige informatie over de effecten, in het bijzonder de structuur en risico's in verband met een belegging, wordt beschreven in het basisprospectus en de definitieve voorwaarden. De documenten en het document met essentiële essentieel informatiedocument worden gepubliceerd onder de productlink en op de website van de uitgevende instelling, Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Duitsland, prospectus.vontobel.com. Effecten zijn producten die niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen zijn.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links