Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Stoplicht op oranje bij AEX

TA: Stoplicht op oranje bij AEX

Op de dagkaart van onze AEX index is een heftige strijd gaande nipt onder de gemiddelde lijn met de swingteller in een plusstand en de RSI fier opkrullend, maar met mijn Trade Indicator in het geel.

Dit laatste is een waarschuwing dat koersen te hoog staan. Dus toch geen trendbreuk? Lees maar verder.

Einde rebound of trendbreuk?

Binnen de actuele downtrend startte er onlangs vanaf circa 472 een countertrend beweging ofwel rebound richting de gemiddelde lijn. Deze lijn, een 55SMA trendvolgende indicator, fungeert veelal als dynamische trendlijn.

Koersvorming tegen deze lijn indiceert topvorming, maar dan moeten er wel zwarte candles geplaatst worden en dat is nu nog niet het geval. De druk op de SMA lijn kan dus flink oplopen, maar de vraag is of de bulls een trendbreuk kunnen bewerkstelligen om vervolgens door te stomen naar 512.

Mijn Trade Indicator toont een gele stand en dat staat voor een OB waarde, ofwel een relatief te hoge koers, een afkoeling ligt zeer voor de hand, een trendbreuk kan worden afgewend.

Rebounders opgelet

Goed, de bulls weliswaar aan zet, maar het ziet er naar uit dat de beren hun messen slijpen om een trendbreuk tegen te houden. Zij moeten komende week dan met zwarte dagcandles komen om de trend intact te laten en de AEX weer onder de 500 te drukken.

Voor rebounders impliceert dit dat uitstaande rebound posities, ingenomen rond 480 toen de Trade Indicator van rood naar groen sprong, afgeroomd kunnen worden. Het verkeerslicht staat immers op oranje (geel).

Na een mogelijk milde dip zijn er wellicht weer reboundkansen, of wie weet breken de bulls toch uit. Dat levert allemaal weer nieuwe kansen op. Voor nu gaat het er om dat er waarschuwingen worden afgegeven voor redelijk glad ijs.

amg

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.