Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Heineken in de rebound

Heineken in de rebound

De stemming blijft opperbest op menig aandelenveld. Er zijn nog steeds koopkansen voor actieve beleggers.

Koopkansen in de richting van de uptrend, maar ook koopkansen met een speculatief randje, zoals een vermeende opleving of rebound in de kortetermijn-downtrend. Dit laatste doet zich thans voor op de dagkaart van Heineken.

Dalende trend

Op de dagchart is duidelijk zichtbaar dat een dalende trendfase valide is. Enerzijds een dalingskanaal waarbinnen het proces van lagere toppen en lagere bodems zich afspeelt, anderzijds een rode swingteller onder een licht afzwakkende SMA-lijn.

klik om te vergroten

De beren duidelijk aan zet zou je zeggen, maar waarom dan een rebound kans? Welnu, kijk eens goed naar de RSI, die dreigt met een OS-upcross.

Opleving in het dalingskanaal

Niet alleen de RSI stuurt aan op bodemvorming als opmaat voor een opleving naar de bovenkant van het dalingskanaal. De candle kleurt wit op moment van schrijven, de swingteller staat reeds op -7 en de swingtrader geeft kleine rode staafjes af als indicatie van overspannenheid onder in het veld.

Voldoende indicaties die aansturen op een herstelbeweging vanaf circa €93+ tot krap €100, toch een leuk ritje voor actieve kortetermijnbeleggers.

Coaching

De chart herbergt een reboundkans, ofwel koopkans tegen de trend in: een countertrendbeweging voor actieve koopjesjagers die behoedzaam tussen de lijntjes navigeren. Zij kunnen overwegen om met een BNP Paribas Turbo Long met stoploss op €90,00 met hefboom 8,48 te profiteren van de verwachte opleving.

Let wel, onder €93,00 vervagen de positieve vooruitzichten en dan moet ook afscheid worden genomen van de Turbo Long-positie, dat moge duidelijk zijn.


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links