Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Berenactie bij VolkerWessels

TA: Berenactie bij VolkerWessels

Op menig dagchart is een dappere stierenrit zichtbaar, een prima start van het nieuwe jaar. Maar ik zie ook op vele dagkaarten topvorming als opmaat voor hernieuwde berenacties.

De dagchart van VolkerWessels is hiervan een mooi voorbeeld. Ik zal aan de hand van mijn marktlensindicatoren en Trade Indicator aangeven waarom de beren hun slag kunnen gaan slaan.

Einde rebound

Binnen de actuele downtrend startte er onlangs vanaf circa 13+ een countertrend beweging ofwel rebound richting de gemiddelde lijn. Deze lijn, een 55SMA trendvolgende indicator, fungeert veelal als dynamische trendlijn. Koersvorming tegen deze lijn indiceert topvorming, vooral ook als de candles zwart kleuren.

Daar komt bij dat mijn swingteller een +9 stand aangeeft, hetgeen in ruim 80% van de gevallen topvorming aankondigt. Voorts ligt er een rode lijn op 14,79 en draait de RSI als spanningsmeter uit OB-gebied. Voldoende bullenremmers zou ik zeggen, de rebound droogt op.

Mijn Trade Indicator toont hierbij een gele stand en dat staat voor een OB waarde, ofwel een relatief te hoge koers, een afkoeling ligt zeer voor de hand.

Berenactie

Goed, de bulls worden tegengehouden, de beren krijgen de gelegenheid de downtrend een nieuwe impuls te geven. Zolang de koers onder 14,79 noteert, kan de koers zakken naar 13+ en mogelijk veel lager.

Dit impliceert dat zich thans een short kans voordoet met een uitstekende Risk Reward verhouding. Mocht de koers onverhoopt boven de rode streep worden gestuwd, dan kunnen de beren het wel vergeten, dan kan een uptrend van start gaan.

Gedisciplineerd navigeren bij het cruciale 14,79 kantelpunt is dan ook noodzakelijk. Succes!

VKW

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.