Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Zilver gaat glanzen

TA: Zilver gaat glanzen

De trendmatigheid in Zilver was het eerste half jaar ver te zoeken, maar vanaf juni werd een stevige afdaling ingezet. Inmiddels ligt de koers ver weg van de dalende SMA lijn.

Er zijn voor het eerst weer signalen van bodemvorming zichtbaar. Een opleving in de downtrend lijkt aanstaande, dus koopkansen voor offensieve beleggers.

Einde downswing

Gedurende lange tijd bewoog de koers van het edelmetaal zijwaarts, waarbij begin dit jaar het speelveld een stuk krapper werd tussen circa 16,50 en 17,60. Uiteindelijk werd de trading range neerwaarts doorbroken en een stevige afdaling werd ingezet.

Van significante bodemvorming is daarbij in de afgelopen maanden geen sprake geweest. Inmiddels lijken de eerste beleggers op krap 14 toch een poging te wagen de afdaling een halt toe te roepen.

Koopkans

Vorige week werd reeds een Doji candle geplaatst, als teken dat kopers en verkopers in balans zijn. Een patroon dat vaak in een bodem of topformatie voorkomt. Thans wordt er een sterke witte candle gevormd. De swingteller staat nog negatief dus officieel is de Support conditie nog niet geldig op het Dashboard, maar spanningsmeter RSI draait reeds opwaarts vanuit dynamisch oversold gebied.

Al met al zijn er dus toch indicaties dat een countertrend beweging kan aanvangen. Offensieve beleggers zien dan ook hun kansen voor een rebound richting de Fibonacci zone op 15+ tot 16+. Daarbij is te overwegen om een strak exit management te hanteren. Onder circa 13,95 krijgt de dalende trend immers een vervolg.

De voortgang van het koersverloop van zilver zal ik melden op @TheDailyTurbo, inclusief een update van de dagchart.

BNP Paribas Turbo's Zilver

amg

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links