Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Crypto TA update: lichtpuntjes bij Cardano

Crypto TA update: lichtpuntjes bij Cardano

De daling van de gehele cryptomarkt is recent tot stilstand gekomen en bij enkele digitale munten zijn de eerste tekenen van herstel waar te nemen.

Hoewel de echte overtuiging nog ontbreekt, zouden deze eerste lichtpuntjes kunnen wijzen op het begin van een nieuwe stijgingsfase.

Correctieve fase afgebroken

Het technische plaatje van ADA, de token van het Cardano-netwerk, is wat opgeklaard nu de correctieve fase van de afgelopen weken opwaarts is afgebroken. De dalende toppenlijn is doorbroken, maar een eerste poging tot ruimer herstel lijkt vooralsnog gestrand bij de weerstand rond $1,42. 

Om verder te verbeteren en ruimte vrij te maken voor een grotere stijging richting de hoogtepunten van medio mei dient de koers overtuigend door deze weerstand te breken. Ook de instroom van vers kapitaal moet weer aantrekken voordat een nieuwe stijging mogelijk wordt. Momenteel blijft het volume nog wat achter. Na een doorbraak worden de toppen rond $1,90 het volgende richtpunt.

Steun succesvol getest

ADA is in de recente daling opgevangen door de steun rond $1. Deze steun is inmiddels meerdere keren getest en heeft zijn waarde hiermee bewezen. Mocht de steun alsnog worden gebroken, dan zal het technisch beeld flink wat schade oplopen en worden grotere koersdalingen mogelijk.

Opgevangen door oude top

Op de langetermijngrafiek is goed te zien waarom de koers al meerdere keren rond de $1 is opgevangen. Hier ligt namelijk de oude top uit 2018 die terugkeert als nieuwe steun.

Als de koers het kortetermijnherstel boven de steun weet voort te zetten en de weerstand weet te doorbreken, zal er sprake zijn van een succesvolle terugtest van de oude top. Ook fors hogere koersniveaus lijken dan op langere termijn haalbaar.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 06 mei Langetermijnschade bij crypto's beperkt 35
  2. 29 apr Weinig reden tot zorg 39
  3. 22 apr Hoe kleiner, hoe zwakker 48

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links