Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Threadneedle lanceert Contrarian Fund

Vermogensbeheerder Threadneedle heeft het Threadneedle (LUX) US Contrarian Core Equities Fund gelanceerd. Het fonds, een SICAV, is geregistreerd in Luxemburg en heeft voor Nederland een vergunning van de AFM. In andere landen wordt een vergunning op korte termijn verwacht. Het fonds wordt beheerd door Guy Pope, senior portefeuillebeheerder bij Columbia Management dat net als Threadneedle onderdeel is van Ameriprise Financial.

Threadneedle (LUX) US Contrarian Core Equities Fund zal op dezelfde manier gerund worden als het 1,6 miljard dollar grote Columbia Management Contrarian Core Fund. Dat fonds belegt vooral op groeiaandelen en hoogdividendaandelen die bij beleggers uit de gratie geraakt zijn. Pope selecteert Amerikaanse largecaps die dicht bij het laagste niveau van hun 52-weeks gemiddelde noteren. Uit die selectie worden aandelen gekozen waarvan de fondsbeheerder vinden dat ze ondergewaardeerd zijn.

Pope: “Dit fonds draait om pessimisme. Wij zoeken die aandelen die beleggers hebben gedumpt omdat ze een somber toekomstbeeld zien.  Door die bottom up-benadering kunnen we die aandelen identificeren die het grootste opwaarts potentieel hebben om zo alpha te creëren voor onze beleggers.” In de huidige markt ziet de contraire beleggers als vanzelfsprekend veel kansen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 31 mei Must read: 8% rente of meer, da's veel
  2. 30 mei Must read: Voor waarde-aandelen moet je in Europa zijn
  3. 29 mei Must read: Grondstoffen zijn tot nu toe de winnaar van 2024

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links