Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: S&P 3000 en Powell spreekt

Liveblog: S&P 3000 en Powell spreekt

Update 15:55 uur: Powell live

Zometeen om 16:00 uur, voor de liefhebbers is het lieve te volgen. Uiteraard leest u het in dit blog als de voorzitter iets zegt dat de koersen doet bewegen.

Intussen op de Big Board, 3K! Alsof het niks is, ook de Dow Jones, Nasdaq Composite en Nasdaq 100 staan op all time high. Zeg het maar: duur, goedkoop, bubbel of in de aanbieding? Ik houd het  op priced for prefection.

 


Update 14:40 uur: Daar is Jerome al

In ieder geval kan u om 16:00 uur Tour gaan kijken, want alles word tnu ingeprijsd. Het rentebeslyuit van 31 juli lijkt me hiermee een hamerstuk gewoeden: kwartje er af.

De networks pluizen al de punten en komma's uit:

 


Update 13:30 uur: De spaarente dus

Hier op IEX is dit natuurlijk preken voor eigen parochie, maar toch.

 


Update 13:10 uur: Niet op de kaart

Nederland staat niet in de top 20 landen met meeste miljardairs. Wij blijven met slechts 10 miljardairs steken op een gedeelde 19e plaats met Saudi Arabie. In ons land is Charlene de Carvalho Heineken met een geschat vermogen van $14,2 miljard de lijstaanvoerder. Zij is dochter van de man achter het bekende biermerk.


Update 13:00 uur: The Netherlands first

Het gaat goed met de binnenlandse economie. De winsten van Nederlandse ondernemingen, exclusief het resultaat van buitenlandse vestigingen, komen uit op het hoogste niveau ooit (NK).


Update 12:50 uur: Lagere groeiverwachting EU

Uit een persbericht van de Europese Commissie blijkt dat de groeiverwachtingen voor 2020 licht worden verlaagd. Daar waar economen in de lente nog uitgingen van een groei van 1,5% voor het eurogebied, is dat nu nog 1,4%.

Een marginale verslechtering, maar Market Watch denkt dat dit de trigger is voor de kleine minnetjes op de Europese beurzen. Ook de AEX (-0,1%) zakt licht weg (NK).


Update 10:55: Rente rat race

Op en rond bodems en toppen zijn altijd de heftigste koersbewegingen. Moet u het zo duiden?

De top in onze (tienjaars)rente is nog een eindje weg en wie zegt dat er al een bodem is gezet? Niettemin kan het snel gaan rond deze druipniveaus, want er zijn al twaalf basispuntjes bij sinds de bodem van -0,26% vorige week. Technisch en fundamenteel is het denk ik echter te vroeg voor welke conclusie dan ook.

 


Update 10:00: "Huizenmarkt voorbij de piek"

Aldus ABN Amro. Citaatje:

Gelukkig staan de centrale banken klaar om de beleidsrente te verlagen en zo nodig obligaties aan te kopen. Hierdoor zal de hypotheekrente langer laag blijven en mogelijk licht dalen. Dit geeft de huizenmarkt de nodige ondersteuning. Daarom laten wij onze ramingen grotendeels onveranderd.

Alleen de prijsraming voor volgend jaar gaat licht omlaag van 4% naar 3%. Indien de internationale onrust toeneemt en de economie verder verzwakt, bieden de maatregelen van centrale banken onvoldoende tegenwicht en zullen wij onze ramingen verder naar beneden moeten bijstellen.

Vis ik dit grafikje er nog even uit:

 


Update 09:30: Advies

Rustige beursstart en (nog) geen gekke fratsen op het Damrak. De verliezers van gisteren - en dat waren er nogal wat met forse percentages - winnen vandaag en de defensieve aandelen presteren wat minder. Er zijn nu een paar adviezen. Op de herhaalde koop voor Alfen na zie ik weinig tot geen impact.

  • AkzoNobel: naar €90 van €80 (hold) - SocGen
  • DSM: naar €127 van €116 - Kepler Cheuvreux
  • Altice: naar €2,90 van €2,40 - Credit Suisse
  • TKH: naar €62 van €57 (buy) - KBC
  • Alfen: naar €19 van €20 (buy) - Berenberg

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links