Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nvidia vraagt retailers gamers voorrang te verlenen boven cryptominers

Nvidia vraagt retailers gamers voorrang te verlenen boven cryptominers

De wereld van cryptofans lijkt soms een besloten universum, maar de immense groei van de cryptohandel en crypto-mining heeft ook impact op andere terreinen. Zelfs zoveel, dat bedrijven zich genoodzaakt zien om in te grijpen.  

Nvidia, maker van geavanceerde videokaarten, heeft retailers gevraagd om gamers voorang te verlenen boven mensen die hun videokaarten gebruiken voor het minen van cryptocurrencies. Door de enorme vraag naar de nieuwste generatie videokaarten vanuit de cryptowereld, gekoppeld aan de prijsstijgingen die worden doorgevoerd, ziet Nvidia dat haar originele doelgroep - gamers - steeds vaker achter het net vist of een prijs ver boven de adviesprijs ligt moet betalen.

Computerbase.de heeft met de woordvoerder van Nvidia gesproken. In diens woorden: 

"Bij NVIDIA staan gamers voorop. Alle activiteiten met betrekking tot onze GeForce-productlijn zijn gericht op onze belangrijkste doelgroep. Om ervoor te zorgen dat GeForce-gamers in de huidige situatie nog steeds beschikken over een goede grafische kaart van GeForce, raden we onze handelspartners aan om de nodige voorzieningen te treffen, zodat aan de behoeften van gamers kan blijven worden voldaan. "


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links