Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Vooruitzicht economie VS vooral positief'

WASHINGTON (AFN) - De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn vooral positief. Dat schrijf de Federal Reserve, de koepel van Amerikaanse centrale banken, woensdag in zijn Beige Book. De helft van de regio's in de VS verwacht de komende periode een ,,gematigde groei".

Volgens het rapport zaten in de weken voorafgaand aan 18 november onder meer de winkelverkopen en vastgoedmarkten in de lift. Verder hadden zakelijke dienstverleners meer werk.

Wel blijft de inflatie een punt van zorg. een aantal districten merkten een ,,opwaartse druk" van de prijzen in het algemeen. De lonen gingen daarbij ,,bescheiden" omhoog. De sterke dollar werd betiteld als ,,tegenwind" bij de ,,meer robuuste vraag naar goederen."

Het rapport over de stand van zaken in de Amerikaanse economie wordt samengesteld op basis van enquêtes door regionale Fed-banken.

Mindere voertuigverkopen in de regio's Richmond en St. Louis zouden volgens het rapport kunnen worden toegeschreven aan de onzekerheden voorafgaand aan de presidentsverkiezingen op 8 november. In de regio Cleveland zorgden ,,kriebels" in de strijd om het Witte Huis voor een daling van het aantal vacatures en stages.

De Fed vergadert op 13 en 14 december over het al dan niet verder verhogen van de rente. Sinds de eerste rentestap in jaren in december 2015 hield de centrale bank de rente ongewijzigd. De kans op een renteverhoging volgende maand wordt door de markt momenteel op 100 procent geschat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 november 2016 21:52
    De PhD dame Janet Yellen heeft in haar kaasstolp geen enig idee van de staat van haar eigen land. De arbeidsparticipatie is nog maar 59%, er zijn 101 miljoen Amerikanen die niet werken, 40 miljoen lopen bij de gaarkeukens en de middenklasse is kapot. De staatsschuld van 20T dollar zal onder de potverteerder en belastingverlager Trump per jaar gaan oplopen met maar liefst 1T dollar. Dat betekent als Trump de komende vier overleeft de staatsschuld richting 125% van het BNP gaat. Dat komt in de buurt van het failliete Italie van Renzi. De renten stijgen weer, nu de "bond vigilants" beginnen door te krijgen dat de inflatie flink kan gaan stijgen. En dat is rampzalig voor de schuldenlast van de VS.
    De V.S. overleven puur op de wereldhandelsmunt de dollar. Doordat Nixon Bretton Woods verkrachtte in 1971 kon de geldpers rondgloeiend doordraaien. En iedereen wordt door de VS gedwongen op straffe van boetes de dollar voor internationale transactie te gebruiken. Zo financiert de V.S. elke maand haar begrotingstekort. De waarde van de dollar is nog maar 1% van die uit 1971. Als de wereld dit door gaat krijgen kan het snel gedaan zijn met de amerikaanse hegemonie. Zeker nu de chinese Yuan in de SDR zit en in de kluizen van Beijing duizenden tonnen goud liggen. Een nieuwe Gouden Standaard in de maak? Trump gaat uit de TPP, China zal via de AIIB haar economische macht in de Pacific gaan opeisen. Het blijft koffiedik kijken, maar dat de V.S. op hun retour zijn mag duidelijk zijn. Alleen in het Eccles Building in DC hebben ze daar nog geen notie van.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links