Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street naar duidelijke plussen

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege dag in de plus. De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China over Hongkong maken beleggers nog wel wat voorzichtig. De ontwikkelingen rond de coronacrisis zorgen, waarbij in veel landen maatregelen worden versoepeld, zorgen daarentegen voor wat optimisme. Verder kauwen handelaren op de laatste cijfers over de Amerikaanse economie en de wekelijkse uitkeringsaanvragen.

De Dow-Jonesindex stond rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,7 procent hoger op 25.718 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 1 procent omhoog naar 3065 punten en techbeurs Nasdaq steeg 1,1 procent tot 9513 punten.

Het Chinese parlement heeft zoals verwacht ingestemd met een voorstel een speciale wet te maken die het voor Chinese veiligheidsdiensten of -agenten mogelijk moet gaan maken in Hongkong aan het werk te gaan als de nationale veiligheid in het geding is. In Hongkong wordt gevreesd dat dit het begin van het einde van de autonome status betekent. Aandelen die gevoelig zijn voor de Chinees-Amerikaanse spanningen stonden onder druk, waaronder chipfondsen als Intel dat 0,3 procent inleverde.

Facebook

Verder kondigen diverse Europese landen en Amerikaanse staten verdere versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Dat kan de werkloosheid in de VS mogelijk weer iets omlaag helpen. Afgelopen week vroegen 2,1 miljoen Amerikanen een uitkering aan, inmiddels staat de teller van Amerikanen die dat tijdens de coronacrisis deden op meer dan 40 miljoen. Uit een tweede raming bleek verder dat de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal een hardere klap heeft gekregen.

Socialemediabedrijven als Facebook (plus 1,1 procent) en Twitter (min 2,2 procent) staan in de belangstelling. President Donald Trump zou het makkelijker willen maken om sociale media aan te klagen. Ook zou hij de bedrijven ervan beschuldigen dat ze samenwerken met China. Trump is boos nadat Twitter een waarschuwing had geplaatst bij een aantal berichten die hij uitstuurde.

Boeing

Boeing (plus 3 procent) maakte bekend 12.000 banen te gaan schrappen in de VS. Ook start de vliegtuigbouwer de productie van het geplaagde toestel 737 MAX weer langzaam op.

De euro was 1,1079 dollar waard, tegen 1,1060 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 4 procent duurder op 34,12 dollar. Brentolie kostte 3,3 procent meer op 35,89 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. Anton78 28 mei 2020 23:21
    quote:

    Andy5 schreef op 28 mei 2020 22:26:

    Gelukkig had het Amerikaanse verhaaltje nog een (rood) staartje..
    Erg klein rood staartje, spanning vs/china lijkt niet de impact van weleer te hebben. Opheffen van lockdowns en daaruitvoortvloeiend economisch herstel stuurt momenteel het sentiment, daar gaat de zoveelste strubbeling tussen China en VS geen verandering in brengen. Morgen eindigen we gewoon weer met een groen staartje.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links