Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Rustig begin beurshandel Amsterdam'

'Rustig begin beurshandel Amsterdam'

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam opent de handelsdag woensdag waarschijnlijk rustig. Ook de andere beurzen in Europa zullen bij de openingsbel naar verwachting geen grote koersuitslagen laten zien. Beleggers op Beursplein 5 verwerken onder meer de kwartaalcijfers van KPN.

Het telecombedrijf wist in het eerste kwartaal meer winst te boeken op een omzet die opnieuw iets lager was dan een jaar eerder. De opbrengsten stonden onverminderd onder druk door de achteruitgang op de zakelijke markt. Die werd weer deels gecompenseerd door de vooruitgang van het telecombedrijf op de consumentenmarkt.

Vastgoedfonds Unibail-Rodamco opende dinsdag nabeurs al de boeken. Het zag de omzet toenemen in het eerste kwartaal. In Nederland was wel sprake van een sterke krimp van de opbrengsten.

Aandikken

Ook Kas Bank kwam met een handelsbericht naar buiten. De winst en baten van de effectendienstverlener namen toe. Automatiseerder ICT Group zag het resultaat en de opbrengsten het afgelopen kwartaal ook aandikken.

Stamcelbedrijf Esperite stelde de publicatie van zijn jaarcijfers, dat gecombineerd zo worden met een tussentijds handelsbericht over het eerste kwartaal, dan weer uit. De onderneming heeft meer tijd nodig om de effecten van een onlangs goedgekeurde externe financiering in de boeken te verwerken.

Koopadvies

Avantium beweegt mogelijk op de melding van ING dat de bank het aandeel is gaan volgen met een koopadvies. Kiadis Pharma vraagt de Europese toezichthouder EMA zijn geneesmiddel ATIR101 op de markt toe te laten. Een officieel verzoek daartoe is ingediend bij de autoriteit, aldus het biotechnologiebedrijf.

Elders in Europa presenteerde een keur aan bedrijven handelsberichten. Onder meer Credit Suisse, Banco Santander, Daimler en PSA Peugeot Citroën openden de boeken.

De euro werd voorbeurs verhandeld voor 1,0945 dollar, tegen 1,0940 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 49,45 dollar. Brentolie werd 0,2 procent goedkoper en kostte 52,02 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links