Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Chinese webwinkelreus voert verkopen flink op

HANGZHOU (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese internetgigant Alibaba maakt stormachtige groei door. Het bedrijf, dat vaak met de Amerikaanse webwinkel Amazon wordt vergeleken, harkt veel extra geld binnen door tal van investeringen in bijvoorbeeld clouddiensten en supermarkten.

In de drie maanden tot en met juni steeg de omzet met 61 procent op jaarbasis tot 11,8 miljard dollar. Door de vele investeringen ging de winst wel omlaag, met 41 procent naar zo'n 1,3 miljard dollar.

Alibaba heeft in China een eigen supermarktketen, genaamd Hema. Die wordt momenteel flink uitgebreid, in een poging minder afhankelijk te worden van de normale webwinkelactiviteiten. Online kampt Alibaba in eigen land met toenemende concurrentie van JD.com en Pinduoduo.

Deal

Onlangs werd ook een deal gesloten met de Amerikaanse supermarkt Kroger. Die gaat via de kanalen van Alibaba producten aan de man brengen in China. Volgens kenners reageerden de Chinezen zo op de overname van supermarkt Whole Foods door hun Amerikaanse rivaal Amazon.

Er is overigens geen verband tussen de Chinese Hema en de HEMA uit Nederland. De keten heeft als logo een nijlpaard. Het Chinese woord voor nijlpaard spreek je min of meer uit als hema.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links