Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Opnieuw verliezen op Europese beurzen

Gepubliceerd op 22 mei 2020 11:57 | Views: 4.286 | Onderwerpen: Europa

AEX 18:05

561,30 +15,18 (+2,78%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen deden vrijdag opnieuw een stap terug. De omstreden veiligheidswet die China in Hongkong wil invoeren zorgde voor terughoudendheid op de beursvloeren. Door de wet dreigen de spanningen tussen de Verenigde Staten en China verder op te lopen. De Amerikaanse president Donald Trump waarschuwde dat de Verenigde Staten "sterk zullen reageren" als China de wet invoert.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,6 procent lager op 519,82 punten. De MidKap verloor 1 procent tot 687,96 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt daalden tot 0,7 procent. Londen zakte 1,2 procent na een forse daling van de Britse winkelverkopen in april.

De beurs in Hongkong eindigde 5,6 procent lager. De Chinese premier Li Keqiang liet tijdens het Nationale Volkscongres weten nieuwe wetten te gaan instellen om de "nationale veiligheid" in Hongkong en Macau te waarborgen. Peking wil met de wet vooral meer grip krijgen op de anti-Chinese en pro-democratische protesten in Hongkong.

Prosus

Techinvesteerder Prosus sloot de rij in de AEX met een verlies van dik 3 procent. ABN AMRO ging aan kop met een winst van ruim 5 procent. Philips zakte 1 procent. Een groep van vijf Turkse bedrijven wil volgens de Turkse krant Sabah een bod doen op de Philips-divisie die huishoudelijke apparaten maakt. De huishoudtak van Philips zou volgens kenners tussen de 2,3 miljard en 3,7 miljard euro op kunnen brengen.

In de MidKap was Altice Europe (min 4 procent) opnieuw de grootste daler, ondanks een adviesverhoging door HSBC. Het Franse kabel- en telecombedrijf kelderde een dag eerder al bijna 14 procent na tegenvallende kwartaalcijfers. Postbedrijf PostNL stond bovenaan met een plus van 1,9 procent.

Prudential

De Britse verzekeraar Prudential en de banken HSBC en Standard Chartered, die veel zaken doen in Hongkong, verloren respectievelijk 7,5 procent, 5 procent en 3,5 procent. Burberry steeg 2 procent in Londen dankzij meevallende resultaten. Het Britse modehuis schrapt daarnaast het dividend om zijn kaspositie te versterken. In Parijs verloor Renault ruim 1 procent. Nissan, de Japanse partner van de Franse automaker, wil naar verluidt wereldwijd 20.000 banen schrappen vanwege de coronacrisis.

De euro was 1,0902 dollar waard tegen 1,0954 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 5,5 procent minder op 32,05 dollar. Brentolie werd 4,7 procent goedkoper op 34,37 dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 56% zegt verkopen 9 stemmen

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10 Posts
| Omlaag ↓
 1. TW82 22 mei 2020 12:23
  AEX vola amper nog in de plus en de AEX zelf heeft bijna het hele verlies ingelopen. Alles wordt, zoals al maanden lang inmiddels met slechte cijfers en slecht nieuws, genegeerd en geaccepteerd. Helaas vrees ik ook voor Hong Kong dat het zo zal gaan. Even wat poeha en ophef vanuit de internationale gemeenschap en daarna laat men China er ongeschonden mee weg komen en raakt e.e.a. in de vergetelheid en zijn ze in Hong Kong de dupe en veel vrijheid kwijt. Al die mensen die onschuldig in Turkije zijn gearresteerd na die (zogenaamde) coup, waarvan vele hun baan kwijt zijn, hun leven, hun familie, vaak nog steeds opgesloten zitten; je hoort er niks meer over, maar voor die mensen komt het niet meer goed. Zal met Hong Kong ook wel zo gaan.
 2. TW82 22 mei 2020 12:28
  quote:

  fredje 1966 schreef op 22 mei 2020 12:14:


  Trump Trump wel een stuk gelijk maar stop met domme tweeds.Ik moet geen reclame van u dat je denkt dat je een goede president bent.Dacht ik ook, maar rap veranderd


  Trump is altijd al een compulsieve leugenaar geweest met een zeer beperkte kennis van de meeste zaken, een groot gebrek aan empathie en zwaar narcistische eigenschappen. Een drama vanaf dag 1 en gevaar voor de wereld. Overigens zou hij het prima vinden als ie zelf in zo'n sterke positie als Xi zou staan, zonder democratische tegenspraak of inspraak. Een beroepsleugenaar en veelal komt hij er nog mee weg ook, vooral bij zijn achterban.
 3. TW82 22 mei 2020 13:08
  quote:

  Knurrebröt_67 schreef op 22 mei 2020 12:49:


  Als de man herkozen wordt gaat het nog gekker worden. Hij vertoont alle kenmerken van een dictator alleen nu nog in een schijnbare democratie.
  America first, hij blijft dicht bij zijn missie.


  En helaas is de kans dat hij herkozen wordt zeker niet gering. Maar waar wat je ook nog eens moet bedenken en dat is eigenlijk nog veel enger dan de man zelf, is dat er dus tientallen miljoenen Amerikanen zijn die op hem gestemd hebben en nog steeds zullen doen. Die zijn gelieg accepteren, stimuleren of zelfs gewoon niet zien en voor dat laatste moet je echt wel heel blind zijn. Ze accepteren ook zijn immorele en beledigende gedragingen. Enfin, al met al zegt dat ook wel wat over een groot deel van de Amerikanen. Geen land om trots op te zijn naar mijn mening en helaas zo van invloed op wat er in de rest van de wereld gebeurt.
 4. beertjuh 22 mei 2020 15:42
  een hoop dom gel**l over Mr Trump. Waren de vorige presidenten beter? Het land is aan oorlogen naar de kl%%te geholpen. Ik ken Amerikanen die blij zijn Trump en nooit Obama of Bush meer terug willen. Waarom denken wij dat Trump dat ik in een paar jaar kan oplossen? Het land is corrupt tot in de hoogste kringen van de veiligheids- en financiële diensten. Dan mag je wel met wat dictatoriale trekken hebben want Obamagate is nu in volle gang vanwege alle leugens in het verborgene! Laat Trump maar schuiven, die ruimt overtollige ballast op wat je ook van zijn persoon mag vinden!
 5. TW82 22 mei 2020 16:34
  quote:

  beertjuh schreef op 22 mei 2020 15:42:


  een hoop dom gel**l over Mr Trump. Waren de vorige presidenten beter? Het land is aan oorlogen naar de kl%%te geholpen. Ik ken Amerikanen die blij zijn Trump en nooit Obama of Bush meer terug willen. Waarom denken wij dat Trump dat ik in een paar jaar kan oplossen? Het land is corrupt tot in de hoogste kringen van de veiligheids- en financiële diensten. Dan mag je wel met wat dictatoriale trekken hebben want Obamagate is nu in volle gang vanwege alle leugens in het verborgene! Laat Trump maar schuiven, die ruimt overtollige ballast op wat je ook van zijn persoon mag vinden!


  hehe, grappenmaker. Natuurlijk denkt niemand dat Trump dit in een paar jaar oplost, want Trump lost helemaal niks op en was dit ook nooit van plan. Misschien moet je eens de tijd nemen 4 jaar toespraken te bekijken en heel goed opletten hoe vaak deze man onwaarheden spreekt of zichzelf tegenspreekt, soms binnen korte tijd. En nee, dus niet berichten lezen van de media, zodat je het kan gaan gooien of fake media en zo, dat is Trumps eigen gemakzuchtige instellingen al, maar gewoon zelf kijken naar alle toespraken en checken of wat hij zegt qua info, uitspraken en cijfers ook daadwerkelijk klopt.

  Maar goed de uitkomst weet je zelf ook wel. Laat nog maar staan van de onnodig beledigende uitspraken. Nee, we hebben het niet over of een uitspraak politiek correct is etc, Zoals de onzinnige Zwarte Piet discussie, maar gewoon domweg iemand beledigen of een journalist met chronische spierziekte even leuk nadoen alsof je geen presidentskandidaat bent, maar nog in de brugklas zit. Gewoon even zeggen dat je het niet eens bent met de meneer zijn standpunten of dat hij iets zou hebben gezegd wat niet klopt, is niet genoeg, liever even een arena vol aanhangers even opzwepen door deze meneer met een fysieke aandoening te schofferen. Enfin, laat ik er maar niet meer woorden aan vuil maken, maar dom gezwets dat klopt op je bericht wel. 0,0% president waardig en overigens ook niks politiek of organisatorisch oplossend. Enige waar deze manier naar kijkt is de beurzen en deze heeft hij weten op te pompen met minder belasting en meer staatsschuld.

  Tenslotte, heb ik niks speciaals op met de democraten en zal daar ook genoeg onwaarheid worden gesproken, neemt niet weg dat tot nu toe nog geen enkel bewijs voor het zogenaamde Obamagate is bloot gelegd en jij dit al beschrijft als zijnde een bewezen feit, met alle zekerheden en bewijzen al op tafel. In die houding en totaal niet meer baseren op enige feiten of waarheden ligt nu ook het probleem. Helaas heeft de waarheid in het tijdperk Trump veel van zijn waarde verloren.
10 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare