Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Minnen op Europese beurzen

Minnen op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam noteerde woensdagmiddag onder de slotstand van een dag eerder. Ook elders in Europa leverden graadmeters in. Beleggers zijn in afwachting van het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve. De verwachting is dat de nieuwe Fed-preses Jerome Powell een volgende rentestap aankondigt. Dat gebeurt na de slotbel op de Europese beurzen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde omstreeks 15.40 uur 0,2 procent lager op 534,39 punten. De MidKap klom 0,2 procent tot 808,51 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen zakten tot 0,5 procent.

ArcelorMittal was in de hoofdindex op Beursplein 5 de sterkste stijger met een plus van 2,1 procent. De schuldeisers van het Indiase staalbedrijf Essar Steel zouden het bod van de in Amsterdam genoteerde staalreus hebben verworpen. ArcelorMittal trekt bij de overname op met het Japanse Nippon Steel.

Shell

Ook oliegerelateerde fondsen als Shell (plus 0,9 procent) en Vopak (0,8 procent) stonden bij de winnaars, geholpen door de oplopende olieprijzen. Ook maakte Shell bekend zijn verwachtingen voor de divisie Downstream, die zich bezighoudt met raffinage en verkoop van olieproducten, te handhaven.

Grootste daler in de AEX was telecomconcern KPN met een min van 1,5 procent.

MidKap

In de MidKap ging kunstmestproducent OCI aan kop met een winst van meer dan 3,2 procent. Hekkensluiter was Air France-KLM met een verlies van 2,7 procent. Refresco klom 0,3 procent. De Franse investeerder PAI Partners en British Columbia Investment Management hebben hun bod op de bottelaar gestand gedaan.

Het Franse modehuis Hermès, vooral bekend van de zijden sjaaltjes en de Kelly- en Birkin-tassen, won in Parijs 2,6 procent na goed ontvangen resultaten.

HelloFresh

In Frankfurt steeg HelloFresh bijna 5 procent. De bezorger van maaltijdpakketten leed afgelopen jaar minder verlies en verwacht dit jaar voor het eerst winstgevend te worden. BMW stond een fractie hoger. Het Duitse autoconcern denkt dat de winst dit jaar op peil zal blijven na het recordresultaat vorig jaar, ondanks hoge investeringen in nieuwe modellen en elektrische auto's.

De euro was 1,2285 dollar waard, vergeleken met 1,2266 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 1,6 procent in prijs tot 64,57 dollar. Brentolie werd 1,8 procent duurder, op 68,64 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links