Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX over breed front omhoog

AEX over breed front omhoog

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging woensdag over een breed front omhoog. Ook de andere Europese beurzen veerden op na de verliezen een dag eerder. Beleggers schoven de zorgen over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China even aan de kant. Op het Damrak kende speciaalchemieconcern DSM een grillig koersverloop na een update van de strategie.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,5 procent in de plus op 557,49 punten. De MidKap, die kampte met een technische storing bij de opening, klom 0,3 procent tot 797,39. De beursgraadmeters in Parijs en Frankfurt gingen tot 0,3 procent vooruit. Londen won 0,9 procent.

Bij de hoofdfondsen gaf DSM een stevige openingswinst uit handen en zakte 2,1 procent. Beleggers reageerden aanvankelijk verheugd op de hogere winstdoelen en de dividendverhoging van het concern. De speculatie over een splitsing van het concern werd echter de kop ingedrukt nadat topman Feike Sijbesma liet weten dat de onderdelen Nutrition en Materials nog altijd goed bij elkaar passen.

Stijger

Grootste stijger in de AEX was staalconcern ArcelorMittal met een winst van 2,3 procent. Kabel- en telecomconcern Altice Europe en ABN AMRO volgden met plussen van meer dan 1 procent.

Aegon daalde 0,7 procent. Financieel directeur Matthew Rider verwacht meer consolidatie op de Nederlandse verzekeringsmarkt en ziet branchegenoot Vivat als een potentiële overnameprooi. De verzekeraar blijft zich richten op autonome groei, maar kijkt ook nadrukkelijk naar aankopen. Vivat is de voormalige verzekeringstak van SNS Reaal.

Winst

In de MidKap voerde luchtvaartcombinatie Air France-KLM de stijgers aan met een winst van 1,5 procent. Vastgoedbedrijf Wereldhave sloot de rij met een verlies van 1,6 procent.

De oliehandelaren hielden de ogen gericht op Wenen, waar de olieministers van OPEC zich verzamelen voor de vergadering op vrijdag. De Iraanse olieminister verklaarde bij aankomst niets te zien in een productieverhoging door het oliekartel. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,8 procent meer op 65,44 dollar. Brentolie steeg 0,6 procent in prijs tot 75,54 dollar per vat.

De euro was 1,1574 dollar waard, tegen 1,1578 dollar op dinsdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
DSM FIRMENICH AG

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 juni 2018 10:00
    Zowel KBC als ING past mogelijk de vooruitzichten voor de financiële prestaties aan. ING heeft een koersdoel van 104 euro op het aandeel. KBC verhoogde het koersdoel van 88 naar 95 euro. Het aandeel DSM verloor woensdag in de vroege handel 2 procent tot 87,40 euro.

    Nu gaat het stijgen!
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links