Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Discussie bij Fed-bestuurders over inflatie

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Op de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve is uitgebreid gediscussieerd over de inflatie-verwachtingen. Dat valt op te maken uit de notulen van de juli-bijeenkomst van de koepel van Amerikaanse centrale banken.

In meerderheid dachten de beleidsmakers nog wel dat de inflatie geleidelijk richting de 2 procent aan het bewegen was. Maar sommige van de Fed-bestuurders uitten hun zorgen dat deze mogelijk toch langer dan verwacht onder de gestelde doelstelling blijft.

De Fed hield de rente vorige maand ongewijzigd na een verhoging in juni. Ook zei de Fed spoedig te beginnen met de afbouw van zijn omvangrijke balans van circa 4500 miljard dollar die werd opgebouwd door het opkoopbeleid na de crisis. Uitgaande van de nu vrijgeven stukken zijn over dat laatste mogelijk bij de volgende vergadering op 19 en 20 september nadere details te verwachten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Manofaction 16 augustus 2017 21:14
    Geweldig spel van Fed, je eigen currency naar beneden praten. Lukt telkens weer. Spannender dan tennis en weer 1-0 voor de USA.

    The name of the game ? Manipulation. Spelregels ? Geen !

    Ben benieuwd waar 'onze' Draghi mee komt ?

    Ik hoop al lang op een hole in one, maar het is een Italiaan, dus hij en Merkel zullen wel oud communistisch bingo spelen.
    Of Monopoly....lekker samen vals spelen, zo van: Draghi: " Als jij de immigranten neemt, dan neem ik de Italiaanse staatsschuld en pakken we lekker heel Europa. En dan Merkel van:''Ja, laat de immigranten mij maar nemen....oh, ik bedoel, jawohl, die neem ik ''.
    En de vrije markt dan ? Die mag niet meedoen. Is toch niet leuk, want die wil eerlijk spelen.
  2. taurus86 17 augustus 2017 07:41
    De afbouw van de balans gaat beginnen en de gevolgen zullen oorverdovend zijn. De zwakke broeders met onhoudbare schulden, zullen allemaal 'uit de boom geschud' gaan worden. Trump zal het als Obama erfenis bestempelen en zichzelf als Crisismanager No.1 laten vereren.
    Lubbers zei het ooit al "Regeren is niet voor bange mensen" en het lijkt er verdacht veel op dat Trump eenzelfde lijfspreuk heeft.
  3. tampi 17 augustus 2017 08:59
    Bij de FED beginnen ze ook door te krijgen dat de hoeveelheid geprint geld, lang niet voldoende blijkt om de inflatie omhoog te krijgen.

    Logisch dat er wat gerommel is. Als ik mij niet vergis is het schuldenplafond van 20 trillion op 29 september bereikt.

    Zonder verhoging van dit plafond, wordt de pijn direct gevoeld, met verhoging wordt de pijn naar de toekomst verschoven.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links