Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Hogere opening Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen vrijdag naar verwachting met groene koersenborden. Handelshoop blijft het overheersende thema. Beleggers wegen elk woord van Amerikaanse en Chinese betrokkenen bij de handelsgesprekken. Verder zijn de ogen onder meer gericht op de chipsector na cijfers van enkele grote spelers.

Het optimisme over een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China leek weer wat terug te keren. De Amerikaanse handelsminister Wilbur Ross sprak over de laatste fase in de onderhandelingen, maar waarschuwde wel dat de nieuwe invoertarieven op Chinese goederen, die op 15 december gepland staan, alsnog in kunnen gaan.

De producent van chips en grafische kaarten Nvidia verraste de markt positief met zijn omzet in het afgelopen kwartaal. Toeleverancier aan de chipsector Applied Materials kreeg de handen van beleggers op elkaar met positieve verwachtingen voor het lopende kwartaal. Dat zou een signaal kunnen zijn dat de zwakte in de chipmarkt ten einde komt.

Berkshire

Maker van meubilair RH staat voor een hogere opening. Berkshire Hathaway, de investeringsfirma van Warren Buffett, deed de omvang van zijn belang in de onderneming uit de doeken. Berkshire heeft inmiddels 1,2 miljoen aandelen van RH in handen. Ook werd het belang van Berkshire in energiereus Occidental Petroleum onthuld, van 7,5 miljoen aandelen.

Beleggers verwerkten daarnaast de nieuwste cijfers over winkelverkopen en onder meer de import- en exportprijzen. De detailhandelsverkopen waren licht beter dan verwacht door economen, terwijl de importprijzen wat harder daalden dan verwacht.

De Dow-Jonesindex eindigde donderdag vrijwel vlak op 27.781,96 punten. De brede S&P 500 won 0,1 procent tot 3096,64 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq zakte licht tot 8479,02 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links