Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

RELX voert groene AEX-index aan

RELX voert groene AEX-index aan

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index stond dinsdag op winst, aangevoerd door informatieleverancier en data-analysebedrijf RELX. Die onderneming deed eerder een grote overname in de VS. Elders in Europa deden beleggers rustig aan. De blik is onder meer gericht op economische grootmachten China en de Verenigde Staten die later deze week hun fase 1-handelsakkoord ondertekenen. Ook worden resultaten van grote Amerikaanse banken als Citigroup, JPMorgan Chase en Wells Fargo, verwerkt.

De AEX-index op Beursplein 5 stond kort na de openingsbel op Wall Street 0,4 procent hoger op 611,05 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 926,81 punten. Londen stond 0,1 procent hoger. Parijs en Frankfurt stonden fractioneel lager.

RELX won bijna 2 procent. De onderneming maakte een dag eerder de overname van het Amerikaanse analysebedrijf ID Analytics bekend. Ook ABN AMRO (plus 1,3 procent) stond bij de sterkste stijgers. Analisten oordelen positief over de stap van de bank om de spaarrente op nul te zetten en vermogende spaarders te laten betalen voor hun spaargeld.

Just Eat

Techinvesteerder Prosus (min 0,9 procent) stond bij de sterkste zakkers. Nu de slag om maaltijdbestelbedrijf Just Eat verloren is gegaan, mikt de onderneming op andere overnames in de sector. KPN noteerde 0,5 procent hoger. De telecomreus maakte bekend dat internetprovider XS4ALL als merk blijft bestaan.

In de MidKap was Takeaway (plus 1 procent) in trek. Dat maaltijdbestelbedrijf verwerkte in 2019 duidelijk meer bestellingen dan een jaar eerder. Vooral in Duitsland groeide het bedrijf hard dankzij de overname van de Duitse activiteiten van branchegenoot Delivery Hero.

Pharming

Biotechnologiebedrijf Pharming zette 125 miljoen euro aan nieuwe converteerbare obligaties in de markt en zakte 3,9 procent. Branchegenoot Vivoryon Therapeutics dikte bijna 18 procent aan nadat het bekendmaakte met het Deense Nordic Bioscience aan de slag te gaan met een middel tegen de ziekte van Alzheimer. Curetis kreeg er bijna 7 procent bij nadat het in de VS stappen zette met zijn diagnosesysteem Unyvero.

De euro was 1,1115 dollar waard tegen 1,1138 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent meer op 58,27 dollar. Brentolie klom 0,8 procent in prijs tot 64,68 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22:12 Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 18:30 Slotcall: AEX met een knaller Koningsnacht in en beursgang CVC om van te smullen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links