Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Brexitplan Johnson duurder dan van May

Gepubliceerd op 13 oktober 2019 12:48 | Views: 6.034

LONDEN (AFN) - De brexitvoorstellen van de Britse premier Boris Johnson hebben een grotere negatieve impact op de Britse economie dan die van zijn voorganger Theresa May. Dat concludeert het onafhankelijke onderzoeksbureau The UK in a Changing Europe.

May slaagde er niet in haar plannen door het Britse parlement te loodsen en trad daarop af, waarna Johnson het stokje overnam. Hij is een brexithardliner en gaat er prat op het Verenigd Koninkrijk linksom of rechtsom uit de Europese Unie te halen. Afgelopen week kwam hij met een voorstel voor uittredingsafspraken dat op gematigd optimisme kon rekenen in sommige kringen.

De hogere kosten van het plan van Johnson zitten hem erin dat zijn idee geen voorstellen voor een gelijk speelveld heeft en geen of beperkte vrijhandel mogelijk maakt met de EU na de brexit. Het Johnson-plan komt daardoor neer op een daling van 7 procent van het bruto nationaal product per hoofd van de bevolking in tien jaar, vergeleken met in de EU blijven. Dat zou bij de plannen van May 5,5 procent zijn. Een no-dealbrexit is nog duurder en komt neer op een daling van 8,7 procent.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 taurus86 13 oktober 2019 17:21
  Gelukkig; ze hebben iemand gevonden die 10 jaar vooruit kan kijken en daaruit ferme conclusies durft te trekken. Wanneer houden we eens op met die nonsens?

  Wie had voorspeld dat Guernica en Srebrenica zich nog eens zouden gaan herhalen?
  Follow the news. It's happening today. En 'muis Nederland' probeert boven de herrie uit te roepen, dat ze moeten stoppen. In 2019 een probleem ,ontstaan in 1919, proberen op te lossen, met stoere uitspraken. Made in NL.
 2. forum rang 5 Opus135 13 oktober 2019 17:43
  quote:

  taurus86 schreef op 13 oktober 2019 17:21:


  Gelukkig; ze hebben iemand gevonden die 10 jaar vooruit kan kijken en daaruit ferme conclusies durft te trekken. Wanneer houden we eens op met die nonsens?

  Wie had voorspeld dat Guernica en Srebrenica zich nog eens zouden gaan herhalen?
  Follow the news. It's happening today. En 'muis Nederland' probeert boven de herrie uit te roepen, dat ze moeten stoppen. In 2019 een probleem ,ontstaan in 1919, proberen op te lossen, met stoere uitspraken. Made in NL.  Hear, hear! Alles om de Brexit maar tegen te houden, want het EU-project is fantastisch en de enige weg, iets anders kán gewoonweg niet. En intussen in het conflict Turkije-Noord-Syrië/Koerden, EU weer daadkrachtig als nooit tevoren...
 3. forum rang 5 Japio_ 13 oktober 2019 22:59
  quote:

  Opus135 schreef op 13 oktober 2019 17:43:


  [...]

  Hear, hear! Alles om de Brexit maar tegen te houden, want het EU-project is fantastisch en de enige weg, iets anders kán gewoonweg niet. En intussen in het conflict Turkije-Noord-Syrië/Koerden, EU weer daadkrachtig als nooit tevoren...


  Wat doet daadkracht er toe? Het is kiezen tussen de pest of de cholera.

3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare