Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine uitslagen op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn donderdag met kleine uitslagen de handel uit gegaan. Beleggers hielden de laatste ontwikkelingen in het handelsconflict in de gaten. China liet weten niet toe te geven aan de druk van de Verenigde Staten en te zullen ''vechten tot het einde''.

De AEX op Beursplein 5 sloot 0,1 procent in de min op 555,85 punten. De MidKap klom 1,3 procent tot 779,20 punten. De beurzen in Londen en Parijs eindigden min of meer vlak. Frankfurt won 0,4 procent.

Een opvallende stijger was Esperite dat een koerssprong maakte van meer dan 36 procent. Beleggers reageerden verheugd op het nieuws dat het in Amsterdam genoteerde biotechnologiebedrijf weer praat met het Poolse PBKM over een overname van de activiteiten van stamceltak Cryo-Save. Eind mei werd nog de stekker uit de onderhandelingen getrokken.

Altice Europe wint

Daarnaast ging Altice Europe ruim 7 procent omhoog in de MidKap. Een analist van Deutsche Bank heeft het koersdoel voor het telecom- en kabelbedrijf opgekrikt. KPN zakte 1 procent. Het AEX-fonds heeft zijn resterende belang in Telefónica Deutschland (plus 1,4 procent) verkocht.

Duitse telecombedrijven stonden in de schijnwerpers na afronding van de 5G-veiling voor supersnel mobiel internet in het land. Deutsche Telekom, dat 2,2 miljard euro neerlegde voor een vergunning, ging begin van de dag flink omhoog. Maar het aandeel sloot met een min van 0,1 procent. Drillisch klom uiteindelijk 0,4 procent. De nieuwkomer op de Duitse telecommarkt was 1,1 miljard euro kwijt voor een vergunning.

Thales omhoog

In Parijs steeg Thales 1,4 procent. Het Franse technologieconcern verhoogde zijn winstverwachting, na de onlangs afgeronde overname van digitaal beveiliger Gemalto. De Britse supermarktketen Tesco won in Londen 0,9 procent na publicatie van de omzetcijfers.

Verder gingen de olieprijzen stevig omhoog door incidenten met olietankers in de Golf van Oman. Volgens kenners neemt daardoor de kans op verstoringen in het olievervoer verder toe. Een vat Amerikaanse olie werd 2,8 procent duurder op 52,57 dollar. Brentolie kostte 2,4 procent meer op 61,42 dollar per vat. De euro was 1,1274 dollar waard, tegen 1,1315 dollar een dag eerder.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links