Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei fors hoger door zwakkere yen

Nikkei fors hoger door zwakkere yen

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag fors hoger gesloten. Beleggers trokken zich op aan de positieve stemming op Wall Street. Een verdere verzwakking van de Japanse yen zorgde daarnaast voor koerswinsten onder de Japanse exportbedrijven. Ook het nieuws dat de Britse premier Theresa May wettelijk bindende garanties van de EU over de regeling rond de Ierse grens heeft gekregen zorgde, voorafgaand aan de stemming in het Britse parlement, voor enige opluchting.

De Nikkei-index in Tokio eindigde met een winst van 1,8 procent op 21.503,69 punten. Japanse technologiebedrijven waren in trek na de koerswinsten onder Amerikaanse branchegenoten. De maker van chipapparatuur Tokyo Electron en chiptester Advantest stegen 2,2 en 0,5 procent. Robotmaker Fanuc en technologieconcern Panasonic, die veel producten verkopen in het buitenland, profiteerden van een goedkopere yen en dikten tot 2,3 procent aan. De Japanse maker van medische apparatuur Omron, die op 18 maart wordt opgenomen in de Nikkei 225, won 4,4 procent.

De Chinese beurzen gingen verder omhoog na het sterke herstel een dag eerder. De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 1,3 procent in de plus en de Hang Seng-index in Hongkong steeg 1,1 procent. De Kospi in Seoul kreeg er 1 procent bij. De All Ordinaries in Sydney bleef achter en eindigde met een kleine min van 0,1 procent.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links