Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

CM.com blaast beursgang af

Gepubliceerd op 11 oktober 2019 15:37 | Views: 3.828

BREDA (AFN) - Technologiebedrijf CM.com ziet voorlopig af van een beursgang. Het bedrijf zou eigenlijk vrijdag naar de beurs in Amsterdam zijn gegaan, maar had dat al uitgesteld. Nu wijzen de oprichters naar ongunstige marktomstandigheden als reden om hun bedrijf toch echt niet naar de beurs te brengen.

Na het uitstel op donderdag liet het bedrijf nog weten dat er geen zorgen waren. Er werd nog met een aantal investeerders gepraat en CM.com wilde hen ook de kans geven om in te schrijven. Ook hadden CM.com en de begeleidende banken geen rekening gehouden met de Joodse feestdag Jom Kippoer eerder in de week, zei topman Jeroen van Glabbeek tegen Het Financieele Dagblad. Daardoor hadden mogelijke investeerders minder tijd gehad. De inschrijfperiode zou om die redenen enkele dagen verlengd worden.

Bij de aankondiging van de gang naar de Amsterdamse beurs halverwege vorige maand bestreed Van Glabbeek nog dat de recente volatiliteit op de beurzen zijn bedrijf dwars zou zitten. "In gesprekken met potentiële investeerders is het ons duidelijk geworden dat er veel vraag is naar goede aandelen, naar tech en naar groeiende bedrijven."

Investeerders

CM.com, dat de communicatie voor bedrijven met hun klanten via verschillende berichtendiensten verzorgt, wilde 100 miljoen euro ophalen met de beursgang. Dat geld moest worden gebruikt voor onder meer verdere groei. Het zou de eerste keer zijn dat het Brabantse bedrijf externe geldschieters binnenhaalde.

Tot nu toe werden investeerders altijd buiten gehouden en bekostigde de onderneming de groei zelf. "Maar we zien nu zoveel kansen en groeimogelijkheden, dat dit een goed moment was", verklaarde de topman de keuze voor een beursgang. Geld van investeerders aannemen had niet de voorkeur, omdat Van Glabbeek en mede-oprichter Gilbert Gooijers liever op een langere termijn denken dan de meeste investeringsfondsen, gaven ze aan. CM.com zegt zijn groeistrategie alsnog te gaan uitvoeren.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
13 Posts
| Omlaag ↓
 1. Piet2010 11 oktober 2019 15:45
  Ongunstige marktomstandigheden lijkt me een vreemde reden met een AEX die vrijwel op een hoogtepunt staat. Mogelijk dat de prijs wat te enthousiast was, maar er is volgens mij gewoon te weinig aandacht aan besteed waardoor er geen enthousiasme ontstaan is bij beleggers. Het lijkt me dat de begeleidende banken een slechte klus gedaan hebben. Men zou vooraf al inzicht moeten hebben in welk deel men bij grotere professionele beleggers kwijt zou kunnen; dat bepaalt dan mede de prijs op basis waarvan met vervolgens de IPO start
 2. Johannes Servatius 12 oktober 2019 08:27
  quote:

  Johannes Servatius schreef op 11 oktober 2019 17:43:


  "Ook hadden CM.com en de begeleidende banken geen rekening gehouden met de Joodse feestdag Jom Kippoer eerder in de week"

  [Modbreak IEX: Gelieve op uw taalgebruik te letten, bericht is bij dezen aangepast.]


  Mag ik dan wel zeggen dat ik dit een ongelofelijke kutsmoes vind?
 3. forum rang 4 france 12 oktober 2019 15:14
  Ficking liars dat zijn het, wat een klote verhaal zeg en dan een joodse feestdag opvoeren als excuus en slechte marktomstandigheden.

  Het gaat gewoon waardeloos met het bedrijf en daarom hebben ze op dringend advies van grote investeerders de beursgang afgeblazen.

  of het zijn ongelooflijke twijfelaars die het geld gevonden hebben en de beursgang niet meer nodig hebben. Dan deugd het zootje ook niet.

  Brabant op zijn slecht. Wat een aanfluiting
13 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare