Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pharming: einde fase 2 testen Ruconest in VS

Pharming: einde fase 2 testen Ruconest in VS

LEIDEN (AFN) - Biotechnoloog Pharming is klaar met de testen in fase 2 van het middel Ruconest ter voorkoming van acute zwellingen voor de Amerikaanse toezichthouder FDA.

Bij de twee studies werden 56 patiënten getest en werden consistente veiligheidsresultaten behaald. Pharming zal nu later dit jaar een verzoek indienen bij de FDA om Ruconest ook in te mogen zetten voor het voorkomen van erfelijke angio-oedeem-aanvallen (HAE). Het medicijn wordt nu nog ingezet ter behandeling van erfelijke angio-oedeem-aanvallen.

In een toelichting gaf Pharming-topman Sijmen de Vries aan dat testfase 3 niet nodig is. Als de FDA instemt met Ruconest voor het voorkomen van acute zwellingen kan het volgens hem negen tot tien maanden duren voordat groen licht wordt gegeven om het middel op de markt te brengen.

Inzet

De Vries schat in dat een verdubbeling van het Amerikaanse marktpotentieel in het verschiet ligt met de nieuwe inzet van Ruconest. De markt in de VS voor de behandeling van erfelijke angio-oedeem-aanvallen bedraagt circa 800 miljoen dollar en de markt voor het voorkomen van de acute zwellingen is ongeveer even groot, aldus de topman.

Pharming kan volgens De Vries na het succes bij de FDA nu ook bij de Europese toezichthouder EMA een verzoek gaan indienen voor de inzet van Ruconest ter voorkoming van acute zwellingen.

Pharming heeft de commerciële rechten van Ruconest in de VS volledig in handen nadat die werden teruggekocht van samenwerkingspartner Valeant. Die terugkoop werd in december vorig jaar afgerond. Daardoor zag het bedrijf de omzet in de eerste helft van dit jaar sterk stijgen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10 mei RBC verlaagt koersdoel Pharming
  2. 08 mei Markt lijkt groeipotentieel Pharming te onderschatten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Pharming

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Buyknow 11 september 2017 14:21
    Institutionele beleggers kijken ook mee naar pharming, die zullen meer interesse tonen bij goede resultaten. Als de schuld voor 50% verminderd kan worden voor flink belang in pharming heb je een uitstekend winstgevend bedrijf. Pharming moet zich nu gaan bewijzen en daar heb ik wel vertrouwen in.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Pharming Group

0,882 10 mei
+0,009 +1,03%
Premium

Markt lijkt groeipotentieel Pharming te onderschatten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links