Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bombardier Aviation snijdt in personeelsbestand

MONTREAL (AFN) - Bombardier Aviation grijpt vanwege de coronacrisis flink in omdat de opdrachten sterk zijn afgenomen. Bij de Canadese producent van zakenvliegtuigen verdwijnen circa 2500 banen.

De ingreep heeft voornamelijk effect op de productie van vliegtuigen in Canada, zo staat in een verklaring, en zal dit jaar worden doorgevoerd. Er worden onder meer privévliegtuigen gemaakt onder de merknamen Learjet, Challenger en Global.

Er werken bij Bombardier, dat naast vliegtuigen ook treinen bouwt, bijna 60.000 mensen. De treinentak werd half februari verkocht aan de Franse treinenbouwer Alstom, maar die deal is nog niet afgerond.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. twintrader 5 juni 2020 17:01
    Bombardier heeft het overgrote gedeelte van zijn vliegtuigbouw verkocht aan Mitsibushi. De komende tijd managed Bombardier de activiteiten nog, maar dat is in dienst van Mitsibushi.

    Je kan er zoiezo vanuit gaan dat deze reorganisatie er 1 is omwille van efficiency redenen. De overnameprijs moet door Mitsibushi toch terug verdiend worden. En wat beter om de covid crisis als reden te geven voor een efficiency slag.

1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links