Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fabrieksorders VS opnieuw fors gedaald in april

Gepubliceerd op 3 juni 2020 16:13 | Views: 4.396 | Onderwerpen: Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN) - De fabrieksorders in de Verenigde Staten zijn in april met 13 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder toen ook al een scherpe daling was te zien. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.

Economen rekenden in doorsnee op een daling van 13,4 procent. In maart namen de fabrieksorders met een herziene 11 procent af.

Daarnaast werd op basis van een definitief cijfer gemeld dat de orders voor duurzame goederen in april met 17,7 procent zijn gedaald. Bij een voorlopige raming werd hier een afname van 17,2 procent gemeld.

Gerelateerd

Verenigde Staten

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. zonnewijzer 3 juni 2020 16:44
  Dat is dus 24% minder fabrieksorders tesamen voor een
  halve maand maart en de maand april. Maar geen haan die daar naar kraait en de beurzen bijna op all-time highs zet. Straf! Welke krachten zijn hiertoe in staat? Volgens mij enkel daytaders, shortterm die gewoon handelen op het momentum en niet meer kijken naar de fundamenten. Een bubbel opblazen waarin ze elke dag blazen. Maar er niet zullen zijn wanneer de lucht eruit verdwijnt.
 2. forum rang 6 Lepre Chaun 3 juni 2020 16:51
  Sensationeel ADP arbeidsmarktrapport!
  Arend Jan Kamp
  14:20
  (AJK) Valt het cijfer nou zo mee, of staan de analisten en economen uit het consensuspanel nou compleet in hun hemd? Wat een misser, maar een kniesoor die daar op let. Koersen reageren amper gewoon al weken op vooruit en mogen we nog meer meevallers verwachten...?

  Op naar de 30.000/ 630
  Wat een positiviteit uit de USA weer.
 3. Franfran1000 3 juni 2020 16:54
  Het leven met enkel basisbehoeften bevalt me eigenlijk wel. Ook als protest tegen deze ongefundeerde koersstijgingen, zal ik ook in de toekomst zo min mogelijk naast mijn basisbehoeften gaan consumeren. Eens zal de wal het schip moeten keren. Wist niet dat corona ook de hersenen aantast, deze koersstijgingen zijn te krankzinnig voor woorden.
 4. Afdeling inkoop 3 juni 2020 17:04
  Over +/- 1 week dondert het spul weer flink omlaag. Dan zullen de corona besmettingen weer flink oplopen door het enorm versoepelen van de maatregelen. Dat de maatregelen gewerkt hebben is wel duidelijk. Maar ze hebben te goed gewerkt en daarmee catastrofale problemen op de IC's afgewent. Nu zullen de besmettingen en doden weer "beheersbaar" gaan toenemen. Men zal gaan inzien dat op korte en middellange termijn er geen normale economie terugkomt. Deze recessie gaat 2 jaar duren. En ga nou niet beweren dat de beurs 2 jaar vooruit kijkt want de gelukzoekers die alles laat stijgen zijn ook de eerste die met flink verlies weer uitstappen.
 5. forum rang 6 Kogovus 3 juni 2020 17:12
  quote:

  Afdeling inkoop schreef op 3 juni 2020 17:04:


  Over +/- 1 week dondert het spul weer flink omlaag. Dan zullen de corona besmettingen weer flink oplopen door het enorm versoepelen van de maatregelen. Dat de maatregelen gewerkt hebben is wel duidelijk. Maar ze hebben te goed gewerkt en daarmee catastrofale problemen op de IC's afgewent. Nu zullen de besmettingen en doden weer "beheersbaar" gaan toenemen. Men zal gaan inzien dat op korte en middellange termijn er geen normale economie terugkomt. Deze recessie gaat 2 jaar duren. En ga nou niet beweren dat de beurs 2 jaar vooruit kijkt want de gelukzoekers die alles laat stijgen zijn ook de eerste die met flink verlies weer uitstappen.  Kort maar krachtig, mooi verwoord!

  Gr. Ko
 6. TraderInWaves 3 juni 2020 17:53
  Voor degenen die niet in de efteling geloven :)
  De engelen en de 7 dwergen roken samen jointje van de FED en ECB :) :)
  Precies..... de beurs is momenteel in een zware trip. Nu stappen de beleggers in die een lange wachtrij stonden. Nu kunnen ze uit plezier flink inkopen. Het kan zomaar zijn dat het bloedige kerstdagen worden.
 7. forum rang 6 Lepre Chaun 3 juni 2020 17:55
  quote:

  het zwaard schreef op 3 juni 2020 17:28:


  Lepre Chaun : Wachten tot vrijdag op de cijfers van het ministerie van arbeid in de VS alvorens victorie te blazen


  Zijn al bekend vallen reuze mee.

  Als het klopt dat mensen die een
  infectie hebben doorgemaakt meestal
  antistoffen aanmaken,dan is zeker 90
  procent van de donors nog niet met het
  virus in aanraking geweest",zegt een
  arts-microbioloog van Sanquin.

  Als de situatie niet verslechtert,wil
  Duitsland vanaf 15 juni het reisadvies
  voor EU- en Schengenlanden op groen
  zetten.Een definitief besluit ligt er
  nog niet,maar volgt binnen twee weken.
  Voor Spanje-reizen geldt mogelijk een
  uitzondering omdat dat land de grenzen
  pas op 1 juli weer wil openen.

  Hoe Duitsland wil omgaan met landen
  buiten de EU en Schengen is nog niet
  duidelijk.Waarschijnlijk wordt per land
  bekeken wat het reisadvies wordt.

  Voor Nederlanders geldt vanaf 15 juni
  dat voor de meeste Europese landen weer
  een positief reisadvies geldt.

  Positiviteit alom ons heen

 8. forum rang 4 Pieter Vandewalle 3 juni 2020 18:11
  quote:

  Afdeling inkoop schreef op 3 juni 2020 17:04:


  Over +/- 1 week dondert het spul weer flink omlaag. Dan zullen de corona besmettingen weer flink oplopen door het enorm versoepelen van de maatregelen. Dat de maatregelen gewerkt hebben is wel duidelijk. Maar ze hebben te goed gewerkt en daarmee catastrofale problemen op de IC's afgewent. Nu zullen de besmettingen en doden weer "beheersbaar" gaan toenemen. Men zal gaan inzien dat op korte en middellange termijn er geen normale economie terugkomt. Deze recessie gaat 2 jaar duren. En ga nou niet beweren dat de beurs 2 jaar vooruit kijkt want de gelukzoekers die alles laat stijgen zijn ook de eerste die met flink verlies weer uitstappen.  Dat hopen er hier veel. Het forum zit nogal vol met shorters. Helaas voor u vrees ik: Enkel nieuws dat nieuwe steunmaatregelen van de FED of de ECB verantwoordt is relevant, al de rest is ruis. De coronabesmettingen mogen weer oplopen en er mag nog 10x zo veel gevochten worden in de Am. steden, zelfs als China en Amerika openlijk een oorlog beginnen, dan nog zal enkel de hoeveelheid nieuw geld van de centrale banken gaan bepalen of we up or down gaan.

  Ik geloof wel dat we volgende week een dipje kunnen krijgen, maar dipjes zijn over het algemeen niet meer dan een procent, fundamenteel stijgt de beurs, totdat de FED er een rem op zet, maar dat zit er niet aan te komen.
 9. Fijl 3 juni 2020 18:44
  quote:

  Franfran1000 schreef op 3 juni 2020 16:54:


  Het leven met enkel basisbehoeften bevalt me eigenlijk wel. Ook als protest tegen deze ongefundeerde koersstijgingen, zal ik ook in de toekomst zo min mogelijk naast mijn basisbehoeften gaan consumeren. Eens zal de wal het schip moeten keren. Wist niet dat corona ook de hersenen aantast, deze koersstijgingen zijn te krankzinnig voor woorden.


  Valt wijn ook onder de basisbehoefte??? Ik hoop het wel....;-)
27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare