Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street lager door schrik coronabesmetting Trump

Wall Street lager door schrik coronabesmetting Trump

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag flink lager geopend, door schrik bij beleggers op Wall Street door het nieuws dat president Donald Trump en zijn vrouw Melania zijn besmet met het coronavirus. Daarnaast gaat de aandacht uit naar het belangrijke banenrapport van de overheid en worden de politieke ontwikkelingen rond een nieuw steunpakket voor de Amerikaanse economie in Washington gevolgd.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 1 procent lager op 27.526 punten. De brede S&P 500 zakte 1,2 procent tot 3339 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 1,7 procent tot 11.130 punten.

Trump liet via Twitter weten dat hij en Melania het coronavirus hebben. Waarschijnlijk hebben zij het virus opgelopen door nauw contact met adviseur Hope Hicks, die onder meer met Trump mee was naar het verkiezingsdebat in Cleveland.

Werkgelegenheid

De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in september veel minder sterk gegroeid dan in augustus en ook zwakker dan verwacht. Het ministerie van Arbeid maakte bekend dat er vorige maand 661.000 banen bijkwamen exclusief de landbouwsector. Economen hadden op een aanwas van 875.000 arbeidsplaatsen gerekend.

Het Huis van Afgevaardigden heeft een nieuw steunpakket voor de economie ter waarde van 2,2 biljoen dollar goedgekeurd. Het lijkt er echter niet op dat de wet die het pakket regelt het zal redden in de Senaat, waar de Republikeinen een meerderheid hebben. Meerdere Republikeinse kopstukken vinden dat met het plan te veel geld gemoeid is.

Walmart

Supermarktconcern Walmart verkoopt een meerderheidsbelang in zijn Britse dochteronderdeel Asda aan een investeringsconsortium. Walmart verwacht een boekverlies te lijden van 2,5 miljard dollar op de verkoop van de supermarktketen en daalde 0,4 procent.

De maker van elektrische auto's Tesla heeft in het derde kwartaal 139.000 voertuigen afgeleverd. Het gaat om een record voor het bedrijf van topman Elon Musk. Tesla ging wel 5 procent onderuit.

Boeing zou gesprekken voeren met de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair over een order voor 150 tot 200 toestellen van het type 737 MAX. De opdracht zou een flinke opsteker zijn voor Boeing, want de 737 MAX wordt om veiligheidsredenen al sinds maart vorig jaar aan de grond gehouden vanwege twee crashes. Boeing daalde desondanks 2,5 procent.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 oktober 2020 16:27
    Grappig, zo hebben we altijd een uitleg voor een daling of stijging...het ligt nu aan Trump
    Dachten jullie dat deze plandemie zomaar eventjes van tafel kon geveegd worden, Amerika gaat snel de wonden helen, maar Europa gaat de verdoemenis in...
    De pleuris moet nog goed beginnen, nog eventjes 2200miljard intikken op het klavier en we gaan weer eventjes door met de aandelenmarkt, de computers betalen de mens...dan hoeven we totaal niet meer te werken maar eindeloos beleggen...
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links