Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lagarde: crisis kan Afrika raken

Lagarde: crisis kan Afrika raken

PRETORIA (AFN) - Christine Lagarde, topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), vreest dat de economie van Zuid-Afrika en andere verder ontwikkelde landen op het continent klappen zullen krijgen door de schuldencrisis in de eurozone. Dat zei ze vrijdag.

,,Deze landen kunnen terugvallen wanneer de Europese crisis niet op een juiste manier wordt aangepakt'', aldus Lagarde na een bijeenkomst met de Zuid-Afrikaanse minister van Financiën.

Lagarde herhaalde verder dat de verwachtingen voor de wereldwijde economie rond 25 januari waarschijnlijk door het IMF worden afgeschaald. Op dit moment rekent het fonds nog op een groei van 4 procent, een indicatie die in september vorig jaar werd afgegeven.

De IMF-baas zei in Pretoria ook dat de euro dit jaar waarschijnlijk niet zal verdwijnen. ,,Zal 2012 het einde van de euro zijn? Mijn antwoord is: ik denk het niet'', zo gaf ze aan. Ook gaf ze aan dat het IMF de eurolanden zal ondersteunen bij het handhaven van Griekenland in de eurozone. ,,De landen hebben hun vastberadenheid daarover bevestigd en herhaald''.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Wij Rosario 6 januari 2012 10:35
    Deze mevrouw die zelf een groot deel van het probleem is, blijft maar doorgaan met onzin uitkramen. Ze is erg populair bij de kwaliteitsmedia.
    Nu moet Europa meer gaan lenen om Afrika te kunnen helpen. Prima redenatie. Als het mens toen ze nog iets te vertellen had in Frankrijk orde op zaken had gesteld toen het nog "goed" ging in Frankrijk dan had ze nu niet in hoeven zitten over Afrika. De vorige IMF leider was een misser maar ondanks dat dit een vrouw is, lijkt het nog erger te zijn.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links