Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wat garandeert u?

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. TraderSpec 16 april 2003 10:52
    Garandeert u dat u de AEX kunt verslaan? Ik hoor dat heel weinig van beheerders.

    Ik vond uw antwoord op de vraag van Primavero trouwens even mager als de doelstelling van vermogensbehoud. Als ik naar het kostenoverzicht kijk, dan mag ik toch ook wel wat verwachten.

    Ik kan me voorstellen dat wanneer, pakkum beet, Dennis Bergkamp zijn miljoenen bij u onderbrengt, hij (hoewel hij volgens mij een risicomijdend type is) meer wil dan alleen maar behoud. Wat garandeert u hem??

  2. [verwijderd] 16 april 2003 11:01
    Geachte Boeroeboedoer,

    Het gaat toch niet om het verslaan van de AEX!!!! Het gaat er om dat Dennis ook NA zijn voetballooptijn zijn levensstijl kan handhaven. Want ook als hij geen commentator wordt bij Canal+ of jeugdtrainer wordt bij Ajax of Arsenal gaat zijn leven door. En, beste Boeroeboedoer, geloof me hij leeft niet goedkoop!
    Ik garandeer hem dat hij zijn leven niet hoeft te veranderen na het stoppen met voetballen. En daar gaat het om. Dat is een tastbaar doel. Het doel de AEX te verslaan is een doelstelling uit het stenen-tijdperk. Wat heeft Bergkamp er aan dat ik de afgelopen 3 jaar de AEX met vlag en wimpel versla, maar ondertussen zijn vermogen met een derde is afgenomen.

    Paul van Heekeren
  3. Fullback 16 april 2003 11:42
    Het punt is juist dat vermogensbeheer verder gaat dan het verslaan van de AEX. Dennis kan 3% outperformance niet uitgeven bij de bakker.... 3% rendement echter wel!!! Als je mijn vorige reactie goed leest zul je zien dat wij uitdrukkelijk niet garanderenn de AEX te verslaan. Dit is ons inziens een achterhoede gevecht.

    Mensen die nog steeds denken dat beleggen een synoniem voor aandelen is hebben helaas weinig geleerd van de harde lessen van de afgelopen 3 jaar.... Er is zoveel meer om in te beleggen, kijk voor de grap eens naar de performance van het Robeco High Yield Fund over de afgelopen maanden en vergelijk dat eens met ieder willekeurig aandelenfonds!

    Met vriendelijke groet,

    Paul
  4. [verwijderd] 16 april 2003 13:53


    Beste Boeroeboedoer,

    Ik geloof dat we net wederom op jouw eerste mail hebben gereageerd. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

    Het is mogelijk om garantie-producten op maat te bouwen. Hiervoor heb je twee componenten nodig. Een groeicomponent en een risico-component. De groeicomponent zorgt ervoor dat met een voorafgesproken mate van zekerheid het vermogen tot een gewenst eindbedrag groeit. Neemt Dennis Bergkamp genoegen met risicovollere debiteuren of met een langere beleggingshorizon of met een lager doelvermogen, dan blijft een groter deel van de portefeuille over om 'vrij vermogensbeheer' op toe te passen in de risicocomponent. Uiteraard moet het voor Dennis Begrkamp tussentijds mogelijk blijven om zijn doelstellingen aan te passen. Immers niemand kan vijf jaar vooruitkijken. (zelfs Dennis niet)
    De groeicomponent wordt gevuld middels strips (of zogemaande zero's) op de Europese Staten. (in dit geval wordt feitelijk de garantie dus afgegeven door bijvoorbeeld de Nederlandse, Franse of Duitse staat). Het voordeel hierbij is dat je eigenlijk rente op termijn 'inkoopt' en geen herbeleggingsrisico hebt. Het is ook mogelijk ok strips te kopen op zogenaamde credits (bedrijfsobligaties) maar hierbij verlies je natuurlijk wel aan kwaliteit op de debiteur.
    De risicomponent moet dynamisch blijven. Ook voor deze component geldt dat je hier gecalculeerd risico mag lopen, maar dat je dit moet afzetten tegen de moment waarop we ons in de economische curve bevinden. Bij ons bestaat deze risicocomponent momenteel uit 50% aandelen, 30% credits (bedrijfsobligaties) en 20% alternative investments (hedge funds).

    Als je nog verdere informatie wenst, moet je er maar even een telefoontje aan wagen, want anders nemen we teveel ruimte op IEX in beslag.....

    Paul van Heekeren
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,63 -0,14%
EUR/USD 1,0817 +0,25%
FTSE 100 8.428,13 +0,16%
Germany40^ 18.767,50 +0,27%
Gold spot 2.356,56 +0,85%
NY-Nasdaq Composite 16.511,18 +0,75%

Stijgers

DEME G...
+4,93%
Melexis
+2,64%
Recticel
+2,48%
Brederode
+1,95%
SHURGARD
+1,76%

Dalers

arGEN-X
-3,33%
AZELIS...
-3,05%
Umicore
-2,74%
Econoc...
-2,08%
Aedifica
-1,76%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links