Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursnotering voor P&O/Nedlloyd.

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 mei 2002 23:55
    Volgens de CEO van Nedlloyd zal er een beursnotering voor P&O/Nedlloyd komen. In zijn planning zou al staan wanneer dat moet gebeuren. Nadere details maakte hij niet bekend. Nu vermoed ik dat men daarmee zal wachten tot de wereldeconomie verder aantrekt, en de gevolgen van de kostenbesparingen zichtbaar zullen zijn. Naar zijn verwachting is dat eind 2003 een feit. Hun ambitie was om de grootste in het samenwerkingsverband te worden. Zullen ze dan nu of straks alsnog proberen om de zeggenschap te krijgen. En wat zal dat voor de aandeelhouders gaan betekenen? Elke aandeelhouder een aandeel in de nieuwe maatschappij, en als ze niet meerderheidsaandeelhouder worden, de rest van het geld verdelen onder de bestaande aandeelhouders? (Ze hebben immers een goed gevulde kas) Staat ons evt. weer een superdividend te wachten? Ik denk, dat ik speculatief maar nog wat bijkoop. Het is wel vroeg, maar wat op deze plank ligt verrot niet.
  2. [verwijderd] 11 mei 2002 12:40
    Uit het Parool: Nedlloyd wil dat dochter P & O Nedlloyd op het overnamepad gaat, Volgens topman Haddo Meijer van Nedlloyd is het nu een goede tijd om een middelgrote rederij over te nemn, liefst in Azië, omdat P & O Nedlloyd daar nog niet sterk genoeg is vertegenwoordigd. ------------------------------------------------------------- Ook een mogelijkheid natuurlijk, hiermee wordt de uitkering aan de aandeelhouders minder waarschijnlijk, maar zou het bedrijf bij een beursgang aantrekkelijker worden. Ons geduld wordt wel op de proef gesteld, dividend is wel weer een leuke compensatie hierboor.
  3. [verwijderd] 12 mei 2002 00:41
    Bedankt Cadouere. Had ik nog niet gelezen. Is inderdaad ook een optie. Maar, wat mij betreft mogen ze zo snel mogelijk P&O/Nedlloyd naar de beurs brengen. Wat vond jij van de verhoging van de "salarissen" voor de bestuurders? Ik vind het nogal een grof percentage. Zeker als ik bedenk dat zij eigenlijk nauwelijks wat te doen hebben. Alleen een beetje op een halfdode winkel passen. Via de VEB had ik al laten weten daar niet mee in te stemmen. Helaas is mijn pakketje zo klein dat het geen invloed had. Maar, je hebt gelijk, het dividend maakt veel goed. De ellende in de scheepvaart moet echter niet te lang gaan duren, anders hebben we die troost ook niet meer, en rest ons niets anders dan te wachten op de beursgang en de verkoop van Martinair.
  4. [verwijderd] 12 mei 2002 23:12
    Tjeu, ik heb ook tegen de verhoging gestemd. Dit heeft zeker niet geholpen want ik vond deze week de onverstuurde envelop nog tussen wat spullen op mijn bureau. Verder moet ik toegeven dat ik mij waarschijnlijk (niet gehinderd door enig inzicht in wat een passende beloning is voor soortgelijke functies) door mijn toch enigermate bekrompen hollandse zuinigheid heb laten leiden. Nu ze, naar ik begrepen heb, de verhoging hebben gekregen, zou ik zeggen: Laten ze het maar waar maken, zodat ons geduld niet eindeloos op de proef wordt gesteld.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,04 -0,54%
EUR/USD 1,0866 +0,07%
FTSE 100 8.390,75 -0,40%
Germany40^ 18.701,80 -0,36%
Gold spot 2.417,19 -0,37%
NY-Nasdaq Composite 16.794,87 +0,65%

Stijgers

DEME G...
+1,69%
Kinepolis
+1,42%
VGP
+0,72%
Econoc...
+0,65%
Retail...
+0,57%

Dalers

IBA
-3,87%
Umicore
-2,66%
Barco
-1,97%
bpost
-1,78%
SHURGARD
-1,71%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links