Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BYD---Build Your Dreams

75 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 GakGak 8 juni 2023 09:52
    BYD (BYDDF)

    Chinese automaker BYD (OTC:BYDDF) has become the world’s leading seller of electric vehicles if one counts plug-in hybrids as EVs. Moreover, the automaker generates a significant amount of revenue from selling electric buses and batteries for EVs, large-scale electricity storage, and consumer-electronic products. I expect the demand for all of these ancillary products to grow significantly over the longer term.

    Also in the longer term, I predict that BYD’s revenue from subscriptions that it sells to the owners of its EVs will soar. That’s because, as time goes on, the ability of automakers to offer subscriptions for services like monitoring data and enhancing vehicles’ security is likely to increase meaningfully.

    Further, BYD will probably greatly increase its deliveries in other countries in the coming years. That’s because it appears to, more than any other EV maker, have developed the ability to manufacture affordable yet popular and profitable EVs. For example, its Seagull EV costs $11,300 in Europe and should be very appealing to many European consumers.
  2. forum rang 10 voda 8 juni 2023 13:40
    Beursblik: BYD en Nio solide keuze

    Volgens Morningstar.

    (ABM FN-Dow Jones) Nio en BYD zijn Morningstar's topaandelen als het gaat om fabrikanten van elektrische voertuigen uit China. Dit schreef Morningstar in een analistenrapport.

    Het sterke aanbod van modellen van Nio zal de verkoop ondersteunen, aldus de analisten. De margedruk op korte termijn in de tweede helft van dit jaar kan worden opgevangen door een betere productmix en schaalvoordelen die de kosten compenseren.

    De levering van drie nieuwe generatie SUV's vanaf het tweede of derde kwartaal is ook positief voor de margevooruitzichten en aandelenkoers van Nio.

    Na een sterk eerste kwartaal rekent Morningstar op een omzetgroei van 45 procent voor BYD voor het hele jaar, ondanks de economische onzekerheid, aldus de analisten.

    Nieuwe modellen zullen BYD's leidende positie op het gebied van NEV's voor massaproductie verstevigen en het klantenbestand en de aanwezigheid in luxe segmenten vergroten, denkt de marktkenner.

    Volgens Morningstar worden beide aandelen momenteel verhandeld tegen een korting ten opzichte van sectorrgenoten.

    Nio noteert donderdag voorbeurs ruim anderhalf procent hoger.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  3. forum rang 10 voda 8 juni 2023 13:53
    Vergeet Tesla, VW en de rest: BYD verovert de wereld

    Categorie: Beurs vandaag, Redactioneel
    Door Arend Jan Kamp op donderdag 8 juni 2023
    Views: 4.106

    Van 6 mei 2011.

    Let wel, Tesla was toen nog geen jaar genoteerd - en niemand die zich erom bekommerde. Sowieso was elektrisch rijden toen nog iets exotisch, een Willie Wortel-nichemarkt. Niemand kon de doorbraak bevroeden. Op nota bene Charlie Munger na, doorgaans niet de vlotste als het gaat om beleggen in Iets Nieuws.

    Als er namelijk iemand is die het verschil weet tussen woorden en cijfers, is hij het wel. Deze émincence grise belegt niet in mooie verhalen, gebakken lucht en - excusez le mot - gelul, maar in harde, zo zeker mogelijke, toekomstige kasstromen.

    Voor meer, zie link:

    www.iex.nl/Artikel/774709/Vergeet-Tes...
  4. forum rang 8 GakGak 14 juni 2023 11:46
    Company Profile
    3009, BYD Road
    Pingshan District
    Shenzhen 518118
    China
    86 755 8988 8888
    www.byd.comSector(s): Consumer Cyclical
    Industry: Auto Manufacturers
    Full Time Employees: 570,100
    BYD Company Limited, together with its subsidiaries, engages in the research, development, manufacture, and sale of automobiles and related products in the People's Republic of China and internationally. The company operates through three segments: The Secondary Rechargeable Batteries and Photovoltaic; Mobile Phone Components, Assembly, and Other Products
    and Automobiles.

    Automobile-Related Products and Other Products. The Secondary Rechargeable Batteries and Photovoltaic segment manufactures and sells lithium-ion and nickel batteries, photovoltaic products, and iron batteries primarily for mobile phones, power tools, photovoltaic and energy storage products, and electric vehicles. The Mobile Phone Components, Assembly, and Other Products segment manufactures and sells casings and other mobile phone and electronic product components; provides complete machine assembly services; and offers epidemic prevention materials. The Automobiles, Automobile-Related Products and Other Products segment is involved in the manufacture and sale of automobiles comprising hybrid, battery-electric buses, taxis, sanitation, and passenger vehicles; automobile-related molds and parts; automobile leasing and after-sales services of automobiles; and rail transit and related businesses. In addition, it offers rail transit equipment; solar batteries and arrays; and urban rail transportation services. The company was founded in 1995 and is headquartered in Shenzhen, China
  5. forum rang 8 GakGak 21 juni 2023 14:35
    The government heavily promoted NEVs in recent years through incentives that supported the rise of local players such as Li Auto, NIO and BYD (002594.SZ).

    BYD, backed by Warren Buffett's investment company Berkshire Hathaway (BRKa.N), now outsells Volkswagen (VOWG_p.DE) branded cars in China and became the country's biggest auto maker by sales this year.
    .
    www.reuters.com/business/autos-transp...
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 29 juni 2023 12:38
    Autofabrikant beschuldigd van het dumpen van tienduizenden gloednieuwe, elektrische auto’s

    De Chinese autofabrikant BYD (Build Your Dreams) ontkent beschuldigingen dat het bedrijf opzettelijk tienduizenden gloednieuwe auto’s laat wegrotten in de natuur om extra subsidies op te strijken. Media als het Duitse opinieblad Focus en automagazine TopGear berichten over de vermeende praktijken. Maar tegenover deze site ontkent BYD de aantijgingen: ,,Het is fake nieuws.’’
    Erik Kouwenhoven 28-06-23, 06:15 Laatste update: 28-06-23, 07:28

    Videobeelden die afkomstig zouden zijn uit China tonen enorme parkeerterreinen met vele duizenden zo goed als nieuwe elektrische auto’s van het relatief jonge automerk BYD, dat sinds vorig jaar ook in Nederland te koop is. De voertuigen staan ogenschijnlijk op de parkeerterreinen weg te rotten. Het gaat alleen al in een van de getoonde gebieden om tienduizenden exemplaren van de BYD e3. Op andere beelden zijn ook auto’s te zien van andere Chinese fabrikanten, zoals de Geely Kandi K10 EV- en de Neta V. Deze auto’s staan geparkeerd in een van de districten van Hangzhou, de hoofdstad van de provincie Zhejiang in het oosten van China.

    Auto’s met kenteken

    Volgens het bekende YouTube-kanaal Serpentza (met ruim 1,3 miljoen abonnees) zijn de videobeelden met drones daadwerkelijk in China gemaakt. In de bijna tien minuten durende video legt de maker uit dat het merendeel van de geparkeerde voertuigen minder dan 50 kilometer op de teller heeft staan. Het merkwaardige is dat alle elektrische auto’s zijn voorzien van een kenteken. Dat zou betekenen dat ze bij de overheid als verkocht zijn geregistreerd. Het zou hier dus niet om een fabrieksvoorraad gaan die staat te wachten op aflevering aan kopers. Het feit dat de stoelen bedekt zijn met plasticfolie zou erop duiden dat ze in werkelijkheid geen eigenaar hebben.
    Subsidie voor verkoop auto’s

    Volgens het Duitse opinieblad Focus krijgen Chinese autofabrikanten subsidies die zijn gebaseerd op de verkoopaantallen van hun auto’s. Daarom zouden ze de verkoopstatistieken met dit soort praktijken willen manipuleren. De voertuigen worden geregistreerd als verkocht, maar in feite zijn het nepverkopen die meetellen in de verkoopstatistieken.

    Vervolgens belanden de ‘verkochte’ voertuigen zonder eigenaar op de enorme parkeerplaatsen, waar ze blootgesteld worden aan de natuurelementen. Op de videobeelden is bijvoorbeeld te zien hoe de lak al helemaal dof geworden is door stof en vuil en langs de banden schieten grassprieten omhoog.

    Als het klopt, lijkt het probleem van de velden met tienduizenden wegrottende auto’s niet zomaar opgelost te kunnen worden. Want zolang er geld stroomt, zal er ook geproduceerd worden. Deze praktijken hebben een enorme impact op mens en klimaat. Want voor de accu’s van elektrische auto’s zijn zeldzame materialen als lithium nodig en die worden vaak onder slechte omstandigheden gewonnen door mijnwerkers.
    ‘Nepbeelden’

    Saillant detail is dat BYD zich graag profileert als autofabrikant die meehelpt de klimaatverandering tegen te gaan. BYD is de grootste fabrikant van elektrische voertuigen ter wereld en heeft verkoopdoelen die - aldus BYD - de temperatuur op aarde met één graad kunnen verminderen. Woordvoerder Mike Belinfante van BYD Europa laat tegenover deze site weten dat er niets klopt van de beweringen die de afgelopen dagen rondgaan op internet. ,,BYD kan zich moeilijk wapenen tegen dit soort video’s. Het enige wat ze kunnen zeggen is: ‘Het is simpelweg niet waar.’” Belinfante: ,,Volgens BYD zijn de beelden nep. Ze zien er ook wel een beetje raar uit.”

    De maker van de videodocumentaire op YouTube is Winston Frederick Sterzel. Hij is een van oorsprong Zuid-Afrikaanse vlogger die jarenlang in China woonde, maar tegenwoordig in Californië is gevestigd. Zijn vrouw is van Chinese afkomst. Sterzel is niet onomstreden. Hij wordt er op sociale media regelmatig van beschuldigd dat hij de Chinese cultuur vanuit een Westers perspectief bekijkt en zijn kijkers vooral een negatief beeld van China wil voorschotelen. Anderzijds heeft Sterzel veel fans die juist waarderen hoe hij een onthullend inkijkje geeft in het Chinese leven.
  7. forum rang 8 GakGak 3 juli 2023 12:36
    Tesla en BYD zetten recordcijfers neer in tweede kwartaal
    Zowel het Amerikaanse Tesla als het Chinese BYD heeft in het tweede kwartaal recordcijfers neergezet. De twee bedrijven vergroten hun voorsprong als grootste producenten wereldwijd van elektrische wagens.

    Tesla leverde in het tweede kwartaal 466.140 nieuwe wagens af bij klanten. Dat is een nieuw record en meer dan beleggers hadden verwacht.

    Musks succesvolle strategie
    De strategie van topman Elon Musk om de prijzen te verlagen en zo de verkoop aan te zwengelen, levert dus resultaat op.

    De modellen 3 en Y zijn samen goed voor 96 procent van de verkoop. Tesla bouwt ook de modellen S en X.

    BYD is de grootste in China
    BYD, nummer één in China, verkocht 700.244 wagens wereldwijd, waarvan de helft elektrisch en de helft hybride.

    Wereldwijd blijft Tesla nog steeds markleider in elektrische wagens, ondanks de grote ambities van BYD. Maar met 352.163 verkochte elektrische wagens, een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder, lopen de Chinezen in op de Amerikanen. (Belga)
75 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 887,44 +0,99%
EUR/USD 1,0762 +0,34%
FTSE 100 8.213,49 +0,51%
Germany40^ 18.017,10 +0,67%
Gold spot 2.301,75 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.156,33 +1,99%

Stijgers

Umicore
+6,53%
IBA
+4,89%
SYENSQO
+4,27%
Proximus
+3,65%
Barco
+3,53%

Dalers

bpost
-5,07%
Aperam
-4,56%
Ontex
-2,47%
Kinepolis
-2,08%
Galapagos
-1,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links