Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

inhoudelijk LIGHT

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.111 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 101 102 103 104 105 106 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
pardon
0
quote:

NielsjeB schreef op 19 aug 2019 om 21:46:


FDA boxed warning for AbbVie's JAK inhibitor clouds Gilead's

www.biopharmadive.com/news/fda-boxed-...
Ik denk dat de 52 weeks data en de Darwin 3 die al vele jaren loopt de black box waarschuwing voor figotinib van tafel kan vegen.
FluitendeVogels
0
Wanneer verwachten we dan die 52-weeks data? Ik had ze zelf eigenlijk al verwacht bij de indiening bij de EMA....
Toert
1
Deze is ook in orde : www.bwb.gv.at/en/merger_control/merge...

Non-prohibition of the merger
The Federal Competition Authority and the Federal Cartel Prosecutor have not applied for examination of the merger by the Cartel Court. The standstill obligation (§ 17 (1) Cartel Act) ends with effect from 20.08.2019 .


Wat is de volgende stap nu ? Handtekening zetten ?
visje2
1
Volgende zet is de bijeenroeping van aandeelhouders Galapagos voor een BAVA om goekeuring te krijgen voor een tweetal warrant. Hiermede kan Gilead haar belang in Galapagos verhogen naar 22% en later naar 29%.
Eerste warrant tegen 140+ euro en de tweede tegen een nader te bepalen koers op een nader te bepalen tijdstip.
Toert
0
Daarjuist zat artikel over abbvie in mijn post. Interessante lectuur, in het kader van know your enemy.

seekingalpha.com/article/4287105-abbv...

Weet niet of dit correcte draadje is, maar vind het intetessant ivm galapagos.
ElCajon
0
Ik plaats mijn reactie van het maanddraadje ook maar even hier:

Pffff de hele pijplijn wordt nu gewoon even gewaardeerd op minder dan 60 euro met in potentie 4 blockbusters.
Iemand idee van publicatie 52 weeks data? In de slide bij half jaarcijfers worden deze niet meer vermeld.
Gisteravond mailtje gestuurd naar IR met deze vraag en of deze überhaupt nog gaan worden gepubliceerd.
Halverwege april waren Finch 1 en 3 toch klaar? Destijds werd ook aangegeven dat men de data sneller zou verwachten dan bij uitlezen 24 weeks data.
maxen
5
quote:

NielsjeB schreef op 22 aug 2019 om 22:14:


Biotech giant helps itself without swallowing Galapagos whole

www.nature.com/articles/d41587-019-00...

Mooi stuk Niels, dat alle mogelijk voor- en nadelen voor beide partijen uiteenzet.
Leukste stukje vond ik dit:

Whether the Gilead–Galapagos variation proves inspirational to pharma or biotech in the future will depend on how many of Galapagos’s drug candidates actually succeed. If just one does, Gilead may have overpaid. If several do, the US company has gotten a great deal and Galapagos’s shareholders may feel they were sold short.

Ik persoonlijk als GLPG shareholder hoop toch op several i.p.v. just one.

En:
De reden waarom GLPG geen kankermedicijnen ontwikkelt is een praktische en geen principiele. Dat wist ik nog niet:
Van de Stolpe insists that oncology remains off the table because the company’s discovery platform, using primary human cells rather than cell lines, provides insufficient competitive edge in this indication.
Lingus
0
quote:

maxen schreef op 22 aug 2019 om 23:16:


[...]

En:
De reden waarom GLPG geen kankermedicijnen ontwikkelt is een praktische en geen principiele. Dat wist ik nog niet:
Van de Stolpe insists that oncology remains off the table because the company’s discovery platform, using primary human cells rather than cell lines, provides insufficient competitive edge in this indication.


Dat vermoedde ik wel, goed dat hier bevestigd te zien. Mocht Galapagos in de oncologie willen treden, zal dus een nieuw discovery platform gekocht of ontwikkeld moeten worden. Dat is natuurlijk mogelijk maar het is wel een vol speelveld en vereist aanvullende expertise.

Dat laatste geldt ook voor epigenetics, maar in dat speelveld zit nog ruimte en dat kan waarschijnlijk wel aansluiten op het eigen discovery platform zolang de toepassingen daarop getest kunnen worden, dus zolang de epigenetische toepassingen ingrijpen op intra- en extracellulaire reactiepaden en niet bijvoorbeeld de epigenetische eigenschappen van een cellijn wijzigen. Imho.
Lingus
9
Misschien moet ik met een voorbeeld komen, epigenetics is lastige materie, ook voor mij. Het voorbeeld dat is kies is het medicijn in ontwikkeling apabetalone van het Canadese Resverlogix. Het grijpt in (remt) op een DNA-uitlezing die ongewenst bijdraagt aan ziekteprocessen. Er worden ongewenste eiwitten geproduceerd, in ieder geval in ongewenste hoeveelheden. Apabetalone wordt getest op de indicaties MACE, chronische nierziekte, de ziekte van Fabry, vasculaire cognitieve dementie en zo nog een aantal. Daar zitten indicaties bij, misschien wel alle indicaties, die goed getest kunnen worden op het discovery platform van Galapagos, waar als ik me niet vergis ook de HUB Organoid Technology in meespeelt. Vergt wellicht licenties op nieuwe organoids.

Zie ook: www.resverlogix.com/science-and-progr...
www.resverlogix.com/science-and-progr...
en
www.glpg.com/docs/view/8829b67e-nl
Lingus
8
Het aardige aan apabetalone is dat het een klein molecuul is, zoals Galapagos die ook had kunnen maken. Het is een selectieve BRD2 remmer en selectiviteit, daar weet Galapagos alles van. Selectiviteit is ook hier noodzakelijk, want het remmen van BRD4 stimuleert bijvoorbeeld sluimerende HIV-infecties en dat wil je niet hebben. BRD2 is familie van de BET-eiwitten en is een aanjager van ziekteprocessen. Het remmen van BRD2 remt dus ook die ziekteprocessen.

Wat maakt dit proces epigenetisch? In de reactieketen zit een uitlezing van genetische code zonder aanpassing van de code zelf. Apabetalone remt die uitlezing niet zelf, maar indirect, door een eiwit (BRD2 dus) te remmen dat een bepaalde uitlezing stimuleert. Indirect epigenetisch dus.

Het is misschien niet de invulling een van de "new areas for Galapagos, including RNA" zoals Onno dat bedoelt, maar vermoedelijk is Galapagos met de huidige eigen en ingehuurde ontwikkelmethodes nu al in staat om "epigenetics" te ontwikkelen (ontwerpen en testen), door moleculen te maken die ingrijpen in reactieketens met een epigenetische component.

Dat is een andere techniek als die bijvoorbeeld door ProQR gebruikt wordt. ProQR maakt synthetische stukjes RNA die code bevatten die in het lichaam uitgelezen worden met als resultaat een productie van eiwitten waar de patiënt een tekort van heeft, bijvoorbeeld door een genetisch bepaalde storing in die aanmaak. Dit zijn directe epigenetische toepassingen.

Twee voorbeelden van epigenetische benaderingen, twee kleuren uit het enorm brede palet van epigenetische toepassingen en mogelijkheden. Een relatief nieuw onderzoeksterrein met waarschijnlijk grote toekomst. Enorm boeiend!
2.111 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 101 102 103 104 105 106 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Galapagos Meer »

Koers 147,850   Verschil -1,05 (-0,71%)
Laag 146,800   Volume 67.354
Hoog 148,250   Gem. Volume 292.433
26-aug-19 10:00
label premium

Galapagos: Op naar goedkeuring

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium