Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Forum Econocom Group geopend

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
897 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 40 41 42 43 44 45 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 17 maart 2020 09:31:

Had dat al gelezen, shorters verbod, maar zou het niet enigszins helpen om de volatiliteit omlaag te halen? Op zich heb ik niets tegen shorters, maar die +10 -10 %ten, wordt daar tureluur van...

De maatregel is politiek ziek. Wat is bijvoorbeeld het probleem van volatiliteit? Waarom verbied je dan +10% niet? Volatiliteit is immers richtingneutraal. Waarom mag ING gefundeerd en sneller met 50% kelderen dan KBC? Er zijn al circuit breakers. Extra dom is dat nu, na een volstrekt willekeurige aanleiding op een volstrekt willekeurig moment bij volstrekt willekeurige aandelen, het politiek ingegeven middel niet meer ingezet kan worden wanneer KBC onder de €1 wordt verhandeld en het federale bestuur niet meer kan beweren dat dat dan door onbegrepen shorters komt.

Gisteren toevallig bekeken, er zijn IIRC ruim 900 Euronext-noteringen met een hogere volatiliteit na 21 februari dan in 2020 tot en met 21 februari. So what...

Voor jan publiek is het waarschijnlijk een veel gevaarlijkere vorm van short selling dat er iets wordt gekocht bij een goedkoopste eerlijke webshop, maar dat die winkel stunt met prijzen omdat er geldgebrek is en de klant het betaalde uiteindelijk niet krijgt geleverd wegens een faillissement van de webshop zonder eigen winkelvoorraad. Op de beurs is er minder mis met inspelen op de leasing met long Computer Services, short Econocom. Een prachtig beleggersmotief, dat een koersstijging van Econocom perfect toelaat.

Overigens stel ik vast dat, toen ik keek, Econocom niet opveerde met 10% of meer, omwille van wegvallende shorters. Eerder bleek ook al dat het verschil met de subsector klein was, ondanks een gekleurde vergelijking door een analist.

Politiek ziek. Symboolpolitiek, en dat dan op een dommer moment dan wanneer de beurs veel lager staat en mysterieuze krachten de schuld kunnen krijgen. Stel dan circuit breakers in op een dagelijks maximum van 10% of zo, mits de koersen niet onder de €0,10 staan. Volatiliteit is alvast technisch geen valide argument, want volatiliteit is neutraal. Dan mag door een gunstig sterfteresultaat Ageas ook niet met 10%+ stijgen door al die ellendige longers.
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 17 maart 2020 10:24:


[...]
De maatregel is politiek ziek. Wat is bijvoorbeeld het probleem van volatiliteit? Waarom verbied je dan +10% niet? Volatiliteit is immers richtingneutraal. ...


Het ging mij niet om de politiek erachter... Maar ik las dat de +10en er ook mede komen door zich indekkende shorters. Een tweet is soms genoeg om de hele horde....
En die volatiliteit hindert waarschijnlijk de 'juiste 'blik op wat een aandeel waard is, mijn idee, zonder garantie....
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 17 maart 2020 12:13:

Maar ik las dat de +10en er ook mede komen door zich indekkende shorters.
En die volatiliteit hindert waarschijnlijk de 'juiste 'blik op wat een aandeel waard is, mijn idee, zonder garantie....

Die domme politiek is tóch "belangrijk", want zo´n argumentatie wordt bijvoorbeeld door kopers met geleend geld onderuit gehaald. Nog daargelaten dat shorters gewoonlijk niet inkopen op de retailmarkt.

Door de politiek krijgen we nu dus idiote situaties dat 10.000 "aandelen" kopen met geleend geld via een complex hefboomproduct geen enkel probleem is, maar dat een terugkoop van 10 aandelen INDERDAAD (ook )bijdraagt aan de +10%. Een evengoed volstrekt willekeurige grens, die niet als maximum vastgelegd is in circuit breakers. Zodat het eigenlijk helemaal niet gaat over +10%, maar over politiek ingegeven kolder.

En ben je dus het instrument kwijt dat een koers van KBC aan €1,00 toegeschreven kan worden aan onbegrepen gebleven, gemene shorters. Weet jan publiek veel; die denken al "short te gaan" wanneer ze iets kopen met "Short" in de productnaam.

Kortom: een gevonden én geschoten bok. Symboolpolitiek van de onderste plank. 10.000 aandelen kopen met een shortpositie in cash is geen bedreiging voor het systeem. Dat is kromme willekeur, en is objectief moeilijk recht te praten.
JdeFL
1
17:52 Bouchard krijgt financiering aandeleninkoop Econocom niet rond
Nieuws vers van de pers: grootaandeelhouder Jean-Louis Bouchard van Econocom gaat via zijn holding Econocom International dan toch geen extra 5,4 procent van de IT-dienstengroep kopen. Bouchard krijgt door het coronavirus de financiering van de vorige maand aangekondigde transactie bij de banken niet rond.
Het bekomen van die financiering was een opschortende voorwaarde voor de deal. Ze bedroeg een kleine 40 miljoen euro.
Bouchard, de oprichter en voorzitter van Econocom, zou dankzij de transactie zijn belang hebben opgetrokken tot 41,8 procent. Eenmaal de stof van de coronacrisis is gaan liggen, overweegt de Franse IT-ondernemer om de beoogde transactie toch nog te laten doorgaan. (Tijd.be)

Gelukkig maar, zal Bouchard denken... Of zou ik het mis hebben....
JdeFL
1
Bijzonder stil op ec. fora. Nochtans was ik over trading met deze aan 't denken. Maar dan ploft ie weer onverwacht naar beneden op een mooie dag. Krijg hem niet getimed, lijkt me bij ageas en gala veel beter te lukken.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 25 maart 2020 19:45:

Maar dan ploft ie weer onverwacht naar beneden op een mooie dag.

Zelfs als je signaleert dat verrassingen vooral aan de onderkant zitten, kun je hier relatief weinig mee. Dan zijn stabielere aandelen inderdaad wat makkelijker en, in de praktijk, kansrijker. Je kunt met een dynamische limiet orders procenten onder een vorige koers leggen, mits er geen nieuws is, maar de kans op uitvoering wordt dan onaantrekkelijk klein. Stap eerder in, en je kunt teveel meekrijgen van een neerwaartse schok.

Het aandeel staat wel in een geschoonde top 3 van meest voor daghandel geschikte Brusselse noteringen (binnen heel Euronext), ...

...
27. Melexis 86,52
...
39. IBA 84,17
40. Econocom 84,01

..., maar het is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.

Met verrassingen aan de onderkant begin ik niet aan een nieuw hoofdstuk, maar het aandeel verkent vaker tijdelijke nieuwe, onverwachtse bodems. Alsof een angstige markt aanbod niet altijd aankan, terwijl grotere vraag misschien meer buiten Euronext om gaat. Zoiets. En dat al sinds het begin van de val. De status van vallend mes heeft het niet, maar die status is zelden ver weg. Verleden week vrijdag vond mijn glazen bol Econocom op dat moment vergelijkbaar met ING, met een koers van ING onder de €5. Dan helpt zo'n appelflauwte van de koers van Econocom niet.
JdeFL
0
quote:

Leefloon schreef op 26 maart 2020 08:37:


[...]

..., maar het is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.
...


Lijkt nu zelfs op weg om zijn laagste koers nog wat lager te zetten (nog 9.4%, nu), toch vreemd. Waar ik vroeger koersondersteuning zag, zie ik nu eerder het afgeven van aandelen.
Die sprong omhoog van 17 tot 20 maart? Tegen de markt in. En dan zowat helemaal terug naar beneden, eigenlijk ook tegen de markt in.
Leefloon
1
Je zou er bij een nieuwe lagere koers op kunnen gokken (!) om in te stappen op een niveau waarbij de vorige lowest tenminste break-even is. En dan maar hopen dat het "dividend" niet wordt geschrapt, waardoor de bijkopende, lenende CEO misschien privé in geldnood komt, waardoor ...
JdeFL
1
Nog eens over die 200M....
Bij Agfa is men daar al een tijdje over bezig, vanuit het bedrijf bedoel ik. We gaan daar dat mee doen. In heel algemene termen, geen specificaties, maar, je kan er wel uit afleiden dat er echt geld gaat binnenkomen, beetje zoals vroeger, chartaal geld. Klinkende munt.
Bij econocom, een vraagteken. Niks over schuldaflossingen, investeren in processen of goederenstromen, aandeelhouders belonen... Complete radiostilte. Zouden ze in aandelen betaald worden? Zoals Econocom zelf in het verleden ook overnames betaalde?
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 27 maart 2020 10:16:

Bij Agfa ... kan er wel uit afleiden dat er echt geld gaat binnenkomen

Bij econocom, een vraagteken.

Een belangrijk machtsverschil is dat (de vakbonden via) Agfa echt geld nodig heeft, om een pensioen niet uit te hoeven betalen in aandelen van een failliete B.V. Geen "miljard" voor het tafelzilver, geen verkoop.

Bij Econocom heeft een koper meer macht, betreft het geen tafelzilver, heeft de schuld een ander karakter, en kan bijvoorbeeld een earn-out bij zwakke onderdelen tot de onderhandelingen behoren. Dan komt er misschien niet ineens €200 miljoen binnen.

Bij een theoretische betaling in riskante, onverhandelbare "aandelen" zou ik eerder denken aan een overnemende joint-venture of zo, waarbij de échte koper bij bepaalde bedrijfsprestaties het belang in de joint-venture uitbreidt. Ook geen som geld ineens, maar een langzaam veranderend "aandeel derden" in de winst en periodiek wat geld. Bij te koop staande zooi zou ik als koper terughoudend zou om daar ineens een som geld voor te betalen, zelfs wanneer ik verwacht om de prestaties te kunnen verbeteren. Dat geld ben je gegarandeerd kwijt, en het is hogelijk de vraag of alle dromen waargemaakt gaan worden, nog los van bijkomende investeringen. Het is (figuurlijk) afval van Econocom; geen tafelzilver.
JdeFL
0
't Is maar een vraag, een poging om die kwakkelende koers enigszins te verklaren. Mits een cash injectie van 200M zou je hier toch een enigszins rendabel bijna schuldenvrij bedrijf hebben..... Plus daarbij een meerderheidsaandeelhouder met koopbereidheid. En toch, maar 1.5€...
'k Blijf het van de zijlijn bekijken, het heeft m.i. teveel Nyrstargehalte. Dat zag er bij wijle ook uit om duimen en vingers af te likken...
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 27 maart 2020 11:46:

Mits een cash injectie van 200M zou je hier toch een enigszins rendabel bijna schuldenvrij bedrijf hebben.....

Precies; zou (mag ook €180 miljoen worden).

En dan kunnen we betwijfelen of Econocom het geld uitgeeft aan op de langere termijn nuttigere zaken (voor mijn part groei kopen), of aan eigen aandelen. Ik ga wel uit van geld. Maar niet alles zal even snel verkoopbaar zijn, en het geld kan dus in termijnen worden betaald. Vooral de recente daling was inderdaad opvallend, ook wanneer je Econocom ziet als een combinatie van ICT en financierende bank.
JdeFL
0
Op 30 dagen -45% van zijn hoogste, en net nog maar 5% boven zijn laagste. Er zijn er toch veel die nu zo'n 20% boven hun dieptepuntje zitten... Heb er ene uitgehaald die het niet goed doet, iba, 25% onder, en 27% boven. En Umicore 23% onder, 14% boven. Econocom valt toch echt op, vind ik...
Leefloon
1
Mijn "alles" met "alles" vergelijkende glazen bol laat Econocom deze week "stijgen" van positie 45 (verleden week 86), wat een beweging richting vallende en gevallen messen is. Hamon is de nummer 10. Niet schokkend, maar de underperformance moet niet schokkend worden. In tekstvorm ga je dan symbolisch een beetje aan een "strategie" met stop-verlies denken, voor wie durft te kopen. Ik mis een reden om de stormbal te hijsen. ABN AMRO (nummer 48) met een recent probleem staat nog redelijk in de buurt. Een ander handelaarsaandeel, Bank of Ireland, vind ik bijvoorbeeld riskanter. Econocom is natuurlijk wel zwak; zie je eerdere opmerking over een welkome maar niet cruciale €200 miljoen. Het was toevallig gemiddeld een groene week voor vallende engelen, maar dat is een regelbevestigende uitzondering. "Boven" Econocom, in de top 44, staat bijvoorbeeld ook wat commercieel vastgoed. Een licht, relatief herstel is gewenst bij Econocom. Of beter; mag ook. Normaal zou je misschien zeggen, met stop-verlies: "kopen", binnen een bredere portefeuille, maar nu niet.
Leefloon
1
ICB subsector Computer Services, deze week: +18,78%. Inclusief Econocom.
Banks, voor de leasing: +10,82%. Econocom -15,19%. Een flinke kloof...
Leefloon
1
Op langere termijn, het zou een inhaalslag kunnen zouden. Zou ... kunnen...
Vanaf 21 februari:

Econocom -47,86%
Banks -43,47%
Computer Services -27,15%

Geen inhaalslag, dus. Econocom valt buiten beide, als Banks voor leasing staan.
Leefloon
0
En inclusief de actuele verkoopgolf bij Econocom zijn er binnen Computer Services maar een paar noteringen die het vanaf 21 februari slechter doen dan Econocom. Percentages zijn een achterstand op de eigen subsector:

Econocom -33,89%
Ordina -34,52%
Groupe Open -34,57%
O2i (warrant) -68,30%

Atos is een voorbeeld van een zwaargewicht die het beter doet dan de sector: +4,10%, terwijl er meerdere kleinere noteringen niet heel ver van Econocom afstaan. Groupe Open noemt activiteiten in China, en bungelt als aandeel daarom misschien onderaan.
897 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 40 41 42 43 44 45 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Econocom Group Meer »

Koers 1,440   Verschil -0,05 (-3,36%)
Laag 1,435   Volume 207.260
Hoog 1,500   Gem. Volume 288.750
27 mrt 2020 17:35
label premium

Mist rond vertrek co-CEO Econocom

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare