Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Roluceman

31 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 november 2012 23:17
    Beste lezer,

    In deze bijdrage wil ik u graag laten weten wat mijn doelstellingen zijn:
    1. Het realiseren van een jaarrendement van tenminste 10% bij het vijf jaar aanhouden van geld in dit fonds.
    2. Het beperken van verliesjaren. Na een verliesjaar moet tenminste een winstgevend jaar staan.
    3. Het maximale verlies (drawdown) mag 10% zijn.
    Zoals u ziet mik ik daarmee op stabiele vermogensgroei en ease of mind voor de lange termijn belegger.

    In mijn volgende bijdrage zal ik u iets vertellen over de opbouw van de portefeuille.
  2. [verwijderd] 9 november 2012 09:05
    Beste lezer,

    Zoals beloofd een eerste toelichting over de opbouw van de portefeuille.

    Ten eerste ga ik verschillende strategieën combineren omdat wetenschappelijk is vastgesteld dat dit een hoger rendement oplevert tegen een lager risicoprofiel.

    Ten tweede moet elke strategie reproduceerbaar zijn. Met andere woorden: strikte rekenregels moeten keer op keer leiden tot hetzelfde beleggingsresultaat. Dat in tegenstelling tot goeroes die in een glazen bol kijken en een paar jaar geluk hebben. Ik richt me dus op consistente resultaten.

    Ten derde moet elke strategie een succesvolle track record hebben van tenminste 10 jaar die aantoonbaar een beursdip goed heeft doorstaan.

    In mijn volgende bijdrage zal ik u iets vertellen over de Goud/AEX strategie.
  3. [verwijderd] 14 november 2012 22:03
    Beste lezer,

    Deze keer een uitleg over mijn Goud/AEX strategie.

    Ik maak hierbij gebruik van de betrouwbare correlatie tussen de Goudprijs en de AEX. Het komt erop neer dat ik ofwel in Goud beleg ofwel in de AEX.

    Deze manier van handelen resulteerde in de periode 1990-2011 in:
    • Een gemiddeld jaarrendement van 13%
    • Maximaal twee aangesloten verliesjaren
    • Een maximaal verlies van -21%

    Meer informatie, inclusief grafieken, vindt u in docs.google.com/document/d/1yloQvoDYx...
  4. [verwijderd] 1 december 2012 11:03
    Beste Pieter,

    Dank voor je feedback!

    Ik zal naar verwachting de komende weken een tweede strategie toevoegen en in juni 2013 een derde. De toelichting daarop zal ik weer zo nauwkeurig mogelijk doen maar pas nadat ik transacties ga uitvoeren volgens die strategie.

    Voor alle andere lezers: ik streef naar een gelijkmatige vermogensgroei op de langere termijn. Ik zal dus relatief weinig handelen en ook niet reageren op tussentijdse korte termijn fluctuaties.

    Ik zie deze aanpak als de machines die de pistes prepareren voor de skiërs de volgende ochtend: rustig doordieselen om uiteindelijk het doel te bereiken.

  5. [verwijderd] 2 december 2012 00:27
    Beste Klaas6543,

    Ik ben geen derivaten specialist, maar Turbo's snap ik nog (net). Daarmee vermijd ik verwachtingswaarde zoals bij opties. Met futures heb ik geen ervaring. Ik gebruik deze zaken alleen als ik geen alternatief heb in de vorm van aandelen. Bij grondstoffen of indices kom je daar dan al snel op uit.

    Het juiste moment om over te stappen: ik heb het document aangepast om je meer detail informatie te geven. Zie vooral de laatste paragraaf 'gebruikte methodiek'.

    Natuurlijk verklap ik het geheim van de smid niet helemaal,maar de eerlijkheid gebied me te zeggen dat het geen rocket science is. Dus met wat basiskennis statistiek en technische analyse kom je al snel in de richting.

    Het desbetreffende document: docs.google.com/document/d/1yloQvoDYx...

  6. [verwijderd] 30 december 2012 21:59
    Beste lezer,

    Ik sluit het jaar bijna af als rode lantaarn drager :)

    Op zich geen probleem omdat ik me focus op de lange termijn en ik pas ongeveer twee maanden geleden gestart ben.

    Naast de Goud/AEX strategie zal ik het komende jaar transacties gaan doen gebaseerd op een Evidence Based Technical Analysis strategie en gebaseerd op een Value Investing strategie. Voor de EBTA strategie wacht ik momenteel op koopsignalen. De Value Investing strategie zal ik per medio juni starten.

    Ik wens u allen veel gezondheid en geluk in 2013!
  7. [verwijderd] 30 december 2012 23:28
    Beste Roluceman,

    Beleggen in aandelen is inderdaad iets voor de middel(lange) termijn. Laat je niet leiden door kortetermijndenken. Wij vinden het ook niet leuk dat we bijna onderaan staan, maar we zijn ervan overtuigd dat we op jaarbasis de benchmark met een ruime marge kunnen verslaan.

    Waardebeleggers zijn geen traders en proberen dan ook de transacties te beperken. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat de markt veranderd is en dat BUY en HOLD beleggen niet meer van deze tijd is, dan zij het zo.

    In ieder geval wensen we jou, de andere concurrenten, IEX en iedereen die zich op dit platform begeeft ook de beste wensen toe voor 2013.

    Groetjes,

    RJT
  8. [verwijderd] 27 januari 2013 10:21
    Beste lezer,

    Zoals aangekondigd heb ik mijn eerste aankoop gedaan volgens de strategie Evidence Based Technical Analysis. Als u wilt weten wat dit in hoofdlijnen betekent, kijk dan op: docs.google.com/document/d/1j5jb5FZWx...

    In dit specifieke geval gaat het om USG People. De EBTA strategie voor dit fonds levert het volgende profiel op in de periode 2000-2012:
    • Jaarrendement is 17%
    • Jaarrendement de laatst drie jaar is 5%
    • In 69% van de gevallen een jaarrendement dat groter is dan 4%
    • Slechtste jaarresultaat is -18%

    Ik houd u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en wens u nog een prettige weekend.
  9. forum rang 7 Ron Kerstens 27 januari 2013 12:00
    Kloppen die cijfers wel ? USG stond in 2000 boven de 10 euro en nu op 6. In 2007 halveerde de koers van 32 naar 16 euro. Op mijn grafiek is de koers van 1999 tot nu gehalveerd van 12 naar 6 euro. Kortom, ik zie hele andere getallen. Kijk ik wellicht naar het verkeerde bedrijf of begrijp ik de strategie niet ?
  10. [verwijderd] 28 januari 2013 11:24
    Beste Ron,

    Dat is inderdaad het geval. De strategie gaat ook regelmatig short, dus is er de mogelijkheid om in elke markt rendement te maken.

    Of dat bij deze trade ook gaat gebeuren is natuurlijk de vraag. De genoemde rendementen zijn namelijk de optelling van een aantal winstgevende en verliesgevende trades.

    Met vriendelijke groet.
  11. [verwijderd] 22 mei 2013 21:29
    Beste lezer,

    Sinds lange tijd weer een update.

    Ten eerste een koerswijziging op mijn Evidence Based TA strategie. Bij nadere berekening bleek deze toch niet zo robuust als gedacht, dus die schrap ik vooralsnog uit mijn aanpak en test die prive nog een aantal maanden goed door. Misschien in de rebound ...

    Ten tweede de Goud/AEX strategie, daar gebeurt iets merkwaardigs. De grote overheden printen dollars/yens/etc. dat het een lieve lust is, de vraag naar fysiek goud neemt hand over hand toe en toch blijft de inflatie redelijk beperkt en de goudprijs dalend: als u het nog snapt, mag u het mij uitleggen ... Voor mijn strategie maakt dat allemaal niet uit, omdat die gebaseerd is op de mathematische patronen tussen Goud en de AEX. Op dit moment krijg ik duidelijk het signaal om over te stappen van Goud naar de AEX. Geheel tegen mijn gevoel en de macro economische analyse in maar de strategie was altijd succesvol dus vandaar mijn laatste transactie.

    Verder ga ik medio juni de transacties doen conform de Value Investing strategie. Ik zal dan ook wat meer uit de doeken doen hoe deze strategie in elkaar steekt.

    Met vriendelijke groet.
  12. [verwijderd] 21 juni 2013 21:26
    Beste lezer,

    Deze keer een uitleg over mijn Value Investing strategie.

    In deze strategie analyseer ik de bedrijfscijfers (niet de koers)om daarmee geschikte kandidaten te vinden. Kort gezegd zoek ik goede bedrijven die ondergewaardeerd zijn.

    Deze manier van handelen resulteerde in de periode 1990-2011 in:
    Een gemiddeld jaarrendement van 18%
    Maximaal twee aangesloten verliesjaren
    Een maximaal verlies van -37%

    Meer informatie, inclusief grafieken, vindt u in docs.google.com/document/d/1XTcCwG0DS...
  13. [verwijderd] 25 juli 2013 21:07
    Beste lezer,

    Onderstaand vindt u een kleine evaluatie van mijn rendement tot nu toe.

    Eind vorig jaar ben ik begonnen de AEX/Goud strategie. Helaas startte ik aan het einde van de Goud cyclus zodat ik eerst wat verlies nam, voordat ik instapte op de lange termijn opgaande cyclus van de AEX die nu begonnen is. Momenteel bevat de portefeuille een AEX tracker die naar wens presteert.

    Mijn trade conform de EBTA strategie was geen succes. Na verloop van enige maanden bleek ook dat mijn historische rendementscijfers van deze strategie niet klopten. Ik ben toen ook gestopt met deze strategie, helaas wel met een verlies.

    Vorige maand heb ben ik begonnen met een Value investing strategie, die inmiddels naar behoren presteert.

    Het algehele beeld is dus negatief met een 30e plaats overall. Daar staat tegenover dat de portefeuille nu strategisch wel op orde is. Dat is ook te zien in de rendementscijfers van de afgelopen maand: daar eindig ik op een mooie 3e plaats.

    Ik verwacht de komende maanden deze prestatie te kunnen vasthouden en stapsgewijs in het klassement te kunnen stijgen.

    Met vriendelijke groet.
  14. [verwijderd] 7 augustus 2013 21:24
    Beste lezer,

    Zoals u heeft kunnen lezen, wordt ik kort vernoemd in de column van de iex redactie. Leuk om te zien dat mijn aanpak opvalt evenals de prestaties van de afgelopen weken.

    Momenteel sta ik in de ranking als volgt: in totaliteit 32e, de laatste drie maanden 7e en ook de laatste maand 7e. Daarmee kan het rendement inderdaad gerangschikt worden in de subtop en dat doet me veel deugd na de terecht genoemde valse start.

    Om u allen meer inzicht te geven in de beleggingsaanpak heb ik e.e.a. op papier gezet wat u kunt lezen op: docs.google.com/document/d/1r7qZnj3Ef...

    Met vriendelijke groet.
31 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 911,37 -0,06%
EUR/USD 1,0797 +0,07%
FTSE 100 8.419,89 +0,06%
Germany40^ 18.710,00 -0,17%
Gold spot 2.342,75 +0,26%
NY-Nasdaq Composite 16.388,24 +0,29%

Stijgers

DEME G...
+4,15%
Brederode
+1,59%
GBL
+1,28%
SHURGARD
+1,26%
Melexis
+0,98%

Dalers

Umicore
-3,38%
arGEN-X
-2,63%
AZELIS...
-2,51%
Econoc...
-1,88%
UCB
-1,11%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links