Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dow Jones vanavond (deel 12)

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
14.736 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 732 733 734 735 736 737 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Estee Lauder presteert beter dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) Estée Lauder heeft het afgelopen kwartaal een lagere winst geboekt op een hogere omzet en overtrof daarmee de verwachtingen. Dit bleek maandag voorbeurs uit de resultaten over het fiscale vierde kwartaal van het gebroken boekjaar van de Amerikaanse maker van make-up en huidverzorgingsproducten.

CEO Fabrizio Freda sprak van een uitstekend jaar, waarbij een sterke omzetgroei werd gerealiseerd, aangewakkerd door investeringen in onder andere de verbetering van data-analyse, wat de digitale marketing ten goede kwam.

Estée Lauder boekte het afgelopen kwartaal een operationeel resultaat van 216 miljoen dollar, in vergelijking met 278 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 157 miljoen dollar, tegenover 186 miljoen dollar een jaar eerder.

De aangepaste winst bedroeg 0,64 dollar per aandeel.

De omzet steeg van 3,20 miljard dollar in het fiscale vierde kwartaal vorig jaar naar 3,59 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van 0,53 dollar per aandeel op een omzet van 3,53 miljard dollar.

Outlook

Het cosmeticaconcern voorziet voor het fiscale eerste kwartaal een omzetgroei van 9 tot 10 procent, terwijl analisten uitgaan van een omzet van 3,75 miljard dollar, wat een omzetgroei van 6,5 procent impliceert.

Voor het gebroken boekjaar voorziet Estée Lauder een omzetgroei van 7 tot 8 procent, terwijl de markt rekent op een groei van 6,4 procent.

Het aandeel Estée Lauder steeg in de elektronische handel voorbeurs 4,7 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Trump verlengt licentie Huawei Technologies

(ABM FN-Dow Jones) De regering Trump is van plan om de licentie van Huawei Technologies om zaken te kunnen doen in de Verenigde Staten opnieuw met 90 dagen te verlengen. Dit meldde een functionaris van het Amerikaans ministerie van economische zaken maandag.

Eerder dit jaar werd het Chinese techbedrijf vanwege zorgen over de nationale veiligheid door Washington op een zwarte lijst voor export geplaatst. Amerikaanse functionarissen waarschuwden dat Huawei-producten kunnen worden gebruikt om telecomnetwerken te bespioneren of verstoren. Huawei-functionarissen hebben deze claims afgewezen.

Nadat Washington het Chinese bedrijf op de zwarte lijst plaatste escaleerde het handelsconflict tussen de twee economische grootmachten. Onderhandelaars van beide landen zullen volgende maand opnieuw bijeenkomen om de gesprekken te hervatten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street fors hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stonden maandagavond hoger, na bemoedigende uitspraken van president Donald Trump en zijn regering over de handelsbesprekingen met China.

De S&P 500 index steeg 1,3 procent, de Dow Jones-index 1,1 procent en de Nasdaq 1,5 procent.

Daarmee is het verlies van vorige week weer goedgemaakt op de beurzen, die de afgelopen drie weken steeds daalden.

Ook berichten over Duitse overheidsuitgaven om de economie te stimuleren waren goed voor het sentiment bij de Europese aandelen. In Azie waren beleggers blij met de stap van de Chinese Volksbank om de rentes te hervormen. Daarmee wil het land de vertraging van de groei te lijf gaan.

Het Amerikaanse ministerie van handel heeft de Chinese telecomreus Huawei opnieuw 90 dagen uitstel gegeven, waardoor het bedrijf zaken kan blijven doen met Amerikaanse bedrijven, ondanks dat het op een zwarte lijst is gezet.

Zondag bagatelliseerde Trump de vrees voor een recessie tegenover journalisten. Zijn economische adviseur Larry Kudlow zei dat de regering "kijkt naar" een belastingverlaging van 10 procent voor de middeninkomens, waar Trump bij de tussentijdse verkiezingen van 2018 op had gehint.

Op macro-economisch vlak stonden maandag in de Verenigde Staten geen publicaties geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1102. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1093 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1089 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 0,6 procent hoger op 54,31 dollar.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Apple steeg 2,7 procent. Apple CEO waarschuwde Trump vrijdag dat importheffingen zijn bedrijf kunnen schaden en concurrenten een voordeel kunnen bieden. Trump zei dat Cook "zeer overtuigend argumenteerde, dus ik denk erover na."

Estée Lauder werd 12 procent meer waard, nadat het cosmeticaconcern beter dan verwachte kwartaalresultaten publiceerde en tevens een positieve outlook afgaf.

Weibo won 14 procent. Het sociale mediabedrijf uit Beijing meldde beter dan verwachte kwartaalcijfers.

Baidu, een Chinees internetzoekbedrijf, rapporteert resultatenh nabeurs en stond 8 procent hoger.

Aramark steeg 8 procent. Hedgefund Mantle Ridge heeft een groot belang genomen in het bedrijf dat catering en werkkleding verzorgt voor andere bedrijven.

Tailored Brands steeg 7,7 procent, nadat de retailer bekendmaakte zijn bedrijfskledingactiviteiten te verkopen voor 62 miljoen dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Fed's Rosengren waarschuwt voor snelle renteverlaging

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve moet uitkijken dat ze de rente niet te veel verlaagt, omdat dit Amerikaanse huizenbezitters en bedrijven zou aanzetten om zich verder in de schulden te steken, waardoor een recessie meer pijn zou doen. Dat zei de president van de Boston Fed maandag.

"Als huishoudens en bedrijven zich in de schulden steken, vlak voordat de economie in serieuze problemen komt, dan zijn we nog verder van huis", aldus Rosengren in gesprek met persbureau Bloomberg.

Rosengren was één van de twee tegenstemmers bij het besluit van de Fed in juli om de rente te verlagen.

Fed-voorzitter Powell zei in juli dat hij financiële stabiliteit geen reden vond om de rente niet te verlagen.

Volgens Rosengren zijn lagere rentes niet de oplossing voor de zwakke wereldeconomie. Andere landen moeten hun eigen economie stimuleren, volgens hem.

De meeste economen verwachten dat de Fed de rente in september met opnieuw een kwart procentpunt verlaagt. De volgende beleidsvergadering is op 17 en 18 mei. Sommigen hopen dat Powell eind deze week in Jackson Hole zal hinten op een halve procentpunt.

Eerder maandag riep president Donald Trump op tot een renteverlaging met een vol procentpunt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Aandeelhouderswaarde niet meer voorop voor bedrijven VS

(ABM FN-Dow Jones) Grote Amerikaanse bedrijven willen breken met het idee dat het hoofddoel van een bedrijf is om zo veel mogelijk aandeelhouderswaarde te creëren. Dat blijkt uit een verklaring die is ondertekend door bijna 200 topmannen van bedrijven.

In plaats daarvan wordt het bestaansrecht van het bedrijf nu verbonden aan alle belanghebbenden, waaronder de medewerkers, leveranciers en de maatschappij in brede zin.

De rondetafelgroep, geleid door CEO Jamie Dimon van zakenbank JPMorgan, onderschreef tot nu toe het idee dat bekend werd door de econoom Milton Friedman, dat het primaire oogmerk van bedrijven moet zijn om aandeelhouders te belonen.

"Terwijl al onze individuele bedrijven hun eigen bedrijfsmatige doelstellingen najagen, delen we een fundamentele verbondenheid met al onze belanghebbenden", stelde de verklaring.

Eerder sprak Dimon zich al uit tegen excessieve aandeleninkoopprogramma's, een gemakkelijke manier voor bedrijven om de winst per aandeel te verhogen met de contanten die ze hebben verdiend. "Investeren in de toekomst zou voorop moeten staan."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Meer stimulering maakt Wall Street blij

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandag hoger gesloten, en maakten de verliezen van de voorgaande week grotendeels goed, na hints van beleidsmakers wereldwijd op meer stimulering en uitblijven van negatieve krantenkoppen over de handelsoorlog.

De S&P 500 index sloot 1,2 procent hoger, de Dow Jones-index steeg 1,0 procent en de Nasdaq werd 1,3 procent meer waard.

Stress over de handelsoorlog werd verzacht doordat het Amerikaanse ministerie van handel de Chinese telecomreus Huawei opnieuw 90 dagen uitstel gaf, waardoor het bedrijf zaken kan blijven doen met Amerikaanse bedrijven, ondanks dat het op een zwarte lijst is gezet door de regering-Trump.

In Azie waren beleggers blij met de stap van de Chinese Volksbank om de rentes te hervormen. Daarmee wil het land de vertraging van de groei te lijf gaan.Ook berichten over Duitse overheidsuitgaven om de economie te stimuleren waren goed voor het
sentiment bij de Europese aandelen.

Zondag bagatelliseerde Trump de vrees voor een recessie in de VS tegenover Amerikaanse journalisten. Zijn economische adviseur Larry Kudlow zei dat de regering "kijkt naar" een belastingverlaging van 10 procent voor de middeninkomens: die maatregel was een halve verkiezingsbelofte van Trump bij de tussentijdse verkiezingen van 2018.

Op macro-economisch vlak stonden maandag in de Verenigde Staten geen publicaties geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1079. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1093 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1089 op de borden.

De olieprijs steeg maandag ruim 2 procent tot 56,21 dollar.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Apple steeg 1,9 procent. Apple CEO waarschuwde Trump vrijdag dat importheffingen zijn bedrijf kunnen schaden en concurrenten een voordeel kunnen bieden. Trump zei dat Cook "zeer overtuigend argumenteerde, dus ik denk erover na."

Estée Lauder werd 12,5 procent meer waard, nadat het cosmeticaconcern beter dan verwachte kwartaalresultaten publiceerde en tevens een positieve outlook afgaf.

Weibo won 14 procent. Het sociale mediabedrijf uit Beijing met een beursnotering aan de Amerikaanse Nasdaq meldde beter dan verwachte kwartaalcijfers.

Baidu, een Chinees internetzoekbedrijf, rapporteert resultaten nabeurs en sloot 8 procent hoger.

Aramark steeg 8 procent. Hedgefund Mantle Ridge heeft een groot belang genomen in het bedrijf dat catering en werkkleding verzorgt voor andere bedrijven.

Tailored Brands verloor 7,7 procent, nadat de retailer bekendmaakte zijn bedrijfskledingactiviteiten te verkopen voor 62 miljoen dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Accountant meldde opgeblazen omzetcijfers bij Disney

(ABM FN-Dow Jones) Een voormalige accountant van Walt Disney heeft jarenlang gewaarschuwd bij de Amerikaanse toezichthouder SEC dat het bedrijf zijn omzet aanzienlijk overdreef. Dat schrijft de website MarketWatch maandag.

Volgens Sandra Kuba, die achttien jaar bij Disney werkte als financieel analist, overdreven medewerkers van de divisie pret- en vakantieparken de omzet systematisch met miljarden dollars, door zwakke plekken in de boekhoudsoftware uit te buiten.

De accountant zegt herhaaldelijk te hebben gesproken met beurswaakhond SEC over de boekhoudproblemen. Een woordvoerder van de SEC wilde geen commentaar geven.

Een woordvoerder van Disney zei dat het bedrijf bekend is met de claim en heeft geconcludeerd dat deze "volstrekt ongefundeerd" is.

Volgens Kuba registreerden medewerkers bij de Disney-parken fictieve omzet voor extra rondjes op de golfbaan of voor gratis aanbiedingen aan gasten. Cadeaubonnen ter waarde van 500 dollar zouden zijn geboekt voor de volle waarde, hoewel de gasten er slechts 395 dollar voor betaalden. Ook zouden de cadeaubonnen soms twee keer als omzet zijn geboekt: bij de verkoop en wanneer ze werden gebruikt.

Volgens Kuba zou het omzetcijfer in het boekjaar 2008-2009 door deze praktijken tot 6 miljard dollar te hoog kunnen zijn geweest. Dat jaar boekte de divisie pret- en vakantieparken een totale omzet van 10,6 miljard dollar.

Na een aantal keren intern aan de bel te hebben getrokken, stapte Kuba in augustus 2017 naar de SEC. Een maand later werd ze ontslagen bij Disney.

De SEC heeft om aanvullende informatie gevraagd in de zaak, schrijft MarketWatch. Dit zou erop wijzen dat een onderzoek in de maak is.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Elanco koopt diergeneesmiddelentak Bayer

Gepubliceerd op 20 aug 2019 om 12:28 | Views: 257

GREENFIELD (AFN/BLOOMBERG) - Elanco koopt de diergeneesmiddelendivisie van het Duitse chemieconcern Bayer. Daar betaalt het Amerikaanse bedrijf 7,6 miljard dollar voor, waarvan 70 procent uit contanten bestaat en de rest uit aandelen. Elanco is de voormalige diergeneesmiddelentak van farmaceut Eli Lilly. Het bedrijf werd vorig jaar naar de beurs gebracht.

Elanco wordt met de aankoop naar eigen zeggen de tweede producent van diergeneesmiddelen ter wereld als naar de omzet wordt gekeken. De aankoop moet al in het eerste volledige jaar na de overname bijdragen aan de winst van Elanco. De onderneming verwacht de overname midden volgend jaar te kunnen afronden.

Bayer wilde van de diergeneesmiddelentak af na de overname van het Amerikaanse Monsanto. Het chemiebedrijf vond dat het op te veel terreinen actief was en besloot een aantal takken af te stoten. Naast de medicijnen voor huis- en boerderijdieren ging het onder meer om voetverzorgingsproducten van Scholl, zonnebrandproducten van Coppertone en het aandeel in industrieel dienstverlener Currenta.
voda
0
Home Depot vreest impact handelsoorlog

Gepubliceerd op 20 aug 2019 om 12:50 | Views: 0

ATALANTA (AFN) - De Amerikaanse klusketen Home Depot is bezorgd over de impact van de aanhoudende handelsoorlog tussen China en de VS. Volgens het bedrijf zorgt de vete tussen de grootmachten er onder meer voor dat consumenten minder geld uitgeven, wat mogelijk ook negatief kan uitpakken voor Home Depot.

De keten verlaagde zijn verwachtingen voor de verkopen in winkels die langer dan een jaar open zijn. Ging Home Depot hier eerder uit van 5 procent meer omzet, dat is nu nog 4 procent. Ook de verwachting voor de totale omzet werd neerwaarts bijgesteld. Naast handelstarieven zit ook de prijsdaling van timmerhout de onderneming dwars.

Home Depot sloot het tweede kwartaal af met een omzet van 30,8 miljard dollar. Dat was op jaarbasis 1,2 procent meer. Onder de streep resteerde 3,5 miljard dollar, hetgeen nagenoeg even veel was in vergelijking met het tweede kwartaal van 2018.
voda
0
Futures tonen afwachtend Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een vlakke opening tegemoet, in afwachting van ontwikkelingen in het handelsconflict met China en mogelijke stappen van de Federal Reserve.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd nagenoeg ongewijzigd.

Maandag hervatte president Donald Trump zijn kritiek op de Amerikaanse centrale bank, door te zeggen dat de Fed een "afschuwelijk gebrek aan visie" heeft getoond. Volgens de president zou de Fed de rente met een vol procentpunt moeten verlagen. Zo'n stap past normaal gesproken bij een ernstige recessie. Trump riep ook op tot andere maatregelen zoals het opkopen van beleggingen door de centrale bank.

Uit het Witte Huis kwamen ook hints op diverse stappen om het bedrijfsleven en de consumptie door huishoudens te stimuleren.

Beleggers zullen woensdag goed kijken naar de notulen van de vorige rentevergadering van de Fed, en goed luisteren naar de speech van Fed-voorzitter Jerome Powell vrijdag in Jackson Hole.

"Er is duidelijk een vermoeidheid na de verkoopgolf", zei Gregory Perdon van Arbuthnoot Latham. Volgens hem is er een zomerse zijwaartse beweging gaande op de beurzen.

De olieprijs was stabiel. Een oktoberfuture West Texas Intermediate daalde 0,2 procent tot 56,05 dollar, terwijl de Brent-future 0,1 procent goedkoper werd op 59,66 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1082. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er 1,1079 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Home Depot steeg bijna 2 procent voorbeurs, na een koerswinst van 2 procent maandag. De winst per aandeel van de doe-het-zelf-keten was hoger dan verwacht, ondanks de aanzienlijk lagere prijzen voor timmerhout.

Twitter en Facebook hebben accounts geschrapt die zouden behoren tot Chinese pogingen om de protesten tegen de regering in Hongkong te ondermijnen. De aandelen bewogen nog niet voorbeurs. Het is voor het eerst dat de twee bedrijven de grootmacht uit Azië aanwijzen als bron van desinformatiecampagnes.

Een groep Amerikaanse staten gaat samen onderzoek doen naar kartelvorming door grote technologiebedrijven, met name de vraag of zijn hun marktmacht misbruiken om concurrentie te smoren. Daarmee wordt de sector blootsgesteld aan nieuwe onderzoeken, bovenop de federale onderzoeken die al zijn ingesteld.

Tesla, fabrikant van elektrische auto's, biedt huizenbezitters weer zonnecellen te huur aan in zes Amerikaanse staten in het zuidwesten en het noordoosten van het land.

De fusie van Viacom en CBS zal lucratief uitpakken voor de topmannen van de twee bedrijven. Viacom CEO gaat de komende vier jaar 31 miljoen dollar per jaar verdienen, ruim de helft meer dan afgelopen jaar.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen sloten maandag hoger, na hints op meer stimulering van beleidsmakers wereldwijd, terwijl negatieve krantenkoppen over de handelsoorlog uitbleven. De S&P 500 index sloot 1,2 procent hoger, de Dow Jones-index steeg 1,0 procent en de Nasdaq werd 1,3 procent meer waard.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Rustige opening op Wall Street'

Gepubliceerd op 20 aug 2019 om 14:52 | Views: 130

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York beginnen dinsdag naar verwachting met kleine winsten aan de nieuwe handelssessie. Handelszorgen lijken iets weggeëbd en op het bedrijvenfront verwerken beleggers een nieuwe pluk kwartaalcijfers. Het kwartaalbericht van kluswinkelketen Home Depot toonde andermaal dat bedrijven de effecten van de Amerikaans-Chinese handelsoorlog beginnen te voelen.

Optimisme over een oplossing voor de handelsoorlog leek deze week weer iets terrein te winnen. Eerder werd bekend dat Amerikaanse beperkingen op handel met het Chinese tech- en telecomconcern Huawei opnieuw worden uitgesteld, waarna beurzen maandag met winsten sloten.

Home Depot waarschuwde dat consumenten door Amerikaanse importtarieven mogelijk minder geld uitgeven. De doe-het-zelfketen, die tevens te maken heeft met lagere houtprijzen, stelde daarom de vooruitzichten voor de jaaromzet neerwaarts bij.

Medtronic

De maker van medische apparatuur Medtronic zag in de cijfers van het voorbije kwartaal juist aanleiding de verwachtingen voor heel het jaar op te krikken. Het bedrijf is nu iets positiever over de aangepaste winst per aandeel, nadat de omzet in de afgelopen verslagperiode hoger uitviel dan verwacht.

De Chinese zoekmachinegigant Baidu, met beursnotering in New York, staat een hogere opening te wachten. De tegenhanger van Google rapporteerde een lichte stijging van de omzet, terwijl op de handelsvloeren een daling werd verwacht. Ook warenhuisketen Kohl's kwam met kwartaalcijfers.

Elanco

Op het overnamevlak deed de maker van diergeneesmiddelen Elanco van zich spreken. Het bedrijf, een voormalige divisie van Eli Lilly, koopt de tak voor diergeneesmiddelen van Bayer. Met de deal in contanten en aandelen is 7,6 miljard dollar gemoeid.

Beyond Meat staat naar verwachting voor een hogere opening nadat JPMorgan zijn advies voor de maker van vleesvervangers had verhoogd. Computer- en printermaker HP Inc. kreeg juist een adviesverlaging van Citi aan zijn broek.

Maandag sloot de de Dow-Jonesindex 1 procent hoger op 26.135,79 punten. De brede S&P 500 won 1,2 procent tot 2923,65 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg 1,4 procent tot 8002,81 punten.
voda
0
Hasbro haalt plastic uit speelgoedverpakking

(ABM FN-Dow Jones) Hasbro Inc gaat vanaf volgend jaar plastic uitfaseren uit verpakkingen van nieuwe producten. Dat maakte de Amerikaanse speelgoedfabrikant dinsdag bekend.

Eind 2022 moet bijna alle plastic uit de verpakkingen zijn verdwenen van het bedrijf dat is gevestigd te Pawtucket op Rhode Island.

Het aandeel Hasbro is dit jaar tot dusver 41,5 procent gestegen, tegen 17 procent voor de S&P500-index als indicator voor de brede aandelenmarkt.

De fabrikant is bekend van speelgoedmerken zoals Tonka, Playskool en Play-Doh. Ook maakt het bedrijf bordspellen zoals Monopoly, Risk en Pictionary.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Qualcomm sluit nieuwe licentiedeal met LG

(ABM FN-Dow Jones) Qualcomm heeft een nieuwe licentiedeal gesloten met LG Electronics, waarmee de technologie van het Amerikaanse bedrijf in een groot aantal mobiele apparaten kan worden toegepast, terwijl Amerikaanse toezichthouders nog onderzoeken of Qualcomm de mededingingsregels niet overtreedt.

De chipfabrikant uit San Diego kondigde dinsdag het vijfjarige contract aan, waardoor LG de chips van Qualcomm mag gebruiken in apparaten met 3G, 4G en 5G internet.

Qualcomm krijgt niet nader genoemde royalties van de Zuid-Koreaanse fabrikant.

Voor LG is vooral de toegang tot 5G cruciaal, die nog sneller internet voor mobiele apparaten moet bieden. De regering van Donald Trump wil dat Amerikaanse bedrijven zoals Qualcomm voorop lopen met de invoering van 5G, om concurrentie uit China te snel af te zijn.

In mei oordeelde een federale Amerikaanse rechter dat Qualcomm mededinging in de markt voor mobiele chips op ongeoorloofde wijze had onderdrukt. Qualcomm is in beroep gegaan tegen de uitspraak. Enkele maanden geleden legde Qualcomm een langdurig geschil met Apple bij. Volgens Apple had Qualcomm te hoge vergoedingen voor patenten gevraagd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Versimpeling bankregels VS stap dichterbij

Gepubliceerd op 20 aug 2019 om 17:03 | Views: 0

WASHINGTON (AFN/RTR) - Een van de Amerikaanse bankregelgevers heeft dinsdag ingestemd met een versoepeling van de regels met betrekking tot handelen met eigen geld. De U.S. Office of the Comptroller of the Currency, dat deel uitmaakt van het Amerikaanse ministerie van Financiën, ging akkoord met de aanpassingen van de zogeheten 'Volcker Rule', zonder daarbij in details te treden. Naar verwachting volgen de overige vier toezichthouders binnenkort.

De Volcker Rule, genoemd naar de voormalige Fed-president Paul Volcker, bepaalt dat banken niet in bepaalde financiële producten mogen handelen met eigen geld. Dat mogen ze alleen met het vermogen van klanten. Die regel is bedoeld om te voorkomen dat banken te veel risico lopen en grote handelsverliezen lijden. De strenge regels zijn veel banken al langer een doorn in het oog omdat onduidelijk is wat er precies wel en niet mag. Daardoor zouden banken soms te voorzichtig zijn.

De toezichthouders kwamen vorig jaar al met een voorstel tot verandering, maar dat werd door de banken afgewezen. De ophanden zijnde aanpassing zou beter aansluiten bij al bestaande regels.
voda
0
Lichte verliezen op beurzen Wall Street

Gepubliceerd op 20 aug 2019 om 19:37 | Views: 117

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de handelsdag licht in het rood. Beleggers op Wall Street waren wat voorzichtig, mede vanwege handelszorgen. Uit het kwartaalbericht van kluswinkelketen Home Depot kon worden opgemaakt dat bedrijven de effecten van de Amerikaans-Chinese handelsoorlog beginnen te voelen.

De leidende Dow-Jonesindex noteerde tussentijds 0,2 procent lager op 26.084 punten. De brede S&P 500 verloor 0,3 procent tot 2915 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,2 procent tot 7987 punten.

Home Depot werd 4,4 procent hoger gezet dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers. De doe-het-zelfketen stelde wel de vooruitzichten voor de omzetgroei dit jaar neerwaarts bij. Door Amerikaanse importtarieven lijken Amerikanen minder bereid om geld uit te geven, zo waarschuwde de onderneming. De kleinere branchegenoot Lowe's, die deze week ook resultaten publiceert, liftte mee met een plus van 3,8 procent.

Medtronic

De producent van medische apparatuur Medtronic won 4,4 procent na cijfers. Het bedrijf verhoogde de verwachting voor het hele jaar. Warenhuisketen Kohl's kwam met tegenvallende kwartaalcijfers. Het aandeel ging 5,6 procent onderuit. De Chinese zoekmachinegigant Baidu, met beursnotering in New York, steeg 5,7 procent. De tegenhanger van Google rapporteerde een lichte stijging van de omzet, terwijl op de handelsvloeren een daling werd verwacht.

De maker van diergeneesmiddelen Elanco Animal Health verloor bijna 9 procent. De voormalige divisie van farmaceut Eli Lilly koopt de tak voor diergeneesmiddelen van de Duitse chemiereus Bayer. Met de deal in contanten en aandelen is 7,6 miljard dollar gemoeid.

Beyond Meat

Een winnaar met een plus van 5,3 procent was de maker van vleesvervangers Beyond Meat dankzij een adviesverhoging van JPMorgan Chase. De afgelopen tijd kwam de koers van Beyond Meat nog onder druk te staan. Computer- en printermaker HP Inc. kreeg juist een adviesverlaging van Citi aan zijn broek en leverde 1,1 procent aan waarde in.

De euro was 1,1098 dollar waard, tegen 1,1090 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 0,3 procent goedkoper op 56,04 dollar. Brentolie steeg 0,2 procent in prijs tot 59,84 dollar per vat.
voda
0
Wall Street koerst af op lager slot

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden dinsdag pakweg anderhalf uur voor de slotbel lager.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,6 procent tot 2.907,21 punten, de Dow Jones index verloor 0,4 procent op 26.042,68 punten en de Nasdaq noteerde 0,5 procent lager op 7.964,11 punten.

De belangrijkste vraag op Wall Street is momenteel wat de richting van het monetair beleid van de Federal Reserve wordt, te midden van de aanhoudende zorgen over een naderende economische recessie.

De Amerikaanse president Donald Trump haalde maandag opnieuw naar de Amerikaanse centrale bank uit met zijn opmerking dat de Fed een "afschuwelijk gebrek aan visie" heeft getoond. Volgens de president zou de Fed de rente met een vol procentpunt moeten verlagen. Zo'n stap past normaal gesproken bij een ernstige recessie. Trump riep ook op tot andere maatregelen zoals het opkopen van beleggingen door de centrale bank.

Uit het Witte Huis kwamen ook hints op diverse stappen om het bedrijfsleven en de consumptie door huishoudens te stimuleren. Washington overweegt de loonbelasting tijdelijk te verlagen.

Maandag sloot Wall Street hoger. "Het recente herstel op de aandelenmarkten is meer te danken aan een herstel van de obligatierendementen dat aan enig optimisme over een stabilisatie in de handelssituatie tussen de Verenigde Staten en China", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

De markt is tevens in afwachting van de Jackson Hole bijeenkomst en de G7 top eind deze week.

De euro/dollar noteerde op 1,1105. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1069 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1076 op de borden.

Olie noteerde dinsdag tot 0,4 procent hoger.

Woensdag staan in de Verenigde Staten op macro-economisch vlak een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen, gevolgd door de bestaande woningverkopen in de VS in juli, de wekelijkse olievoorraden en de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve.

Bedrijfsnieuws

Home Depot steeg 4,5 procent. Nadat de doe-het-zelf-keten een beter dan verwachte winst rapporteerde over het afgelopen kwartaal, ondanks de aanzienlijk lagere prijzen voor timmerhout.

Twitter en Facebook hebben accounts uit China geschrapt, die worden gebruikt om de protesten tegen de regering in Hongkong te ondermijnen. Het is voor het eerst dat de twee bedrijven de grootmacht uit Azië aanwijzen als bron van desinformatiecampagnes.

Een groep Amerikaanse staten gaat samen onderzoek doen naar kartelvorming door grote technologiebedrijven. Daarmee wordt de sector blootgesteld aan nieuwe onderzoeken, bovenop de federale onderzoeken die al zijn ingesteld. Alphabet, de moedermaatschappij van Google, daalde 1,3 procent en Facebook daalde 1,3 procent.

Kohl's verloor 5,5 procent, hoewel de retailer beter dan verwachte resultaten over het tweede kwartaal rapporteerde.

Medtronic steeg 3,7 procent. Het medische technologiebedrijf heeft in zijn fiscale vierde kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. Daarnaast verhoogde het concern de verwachtingen voor het huidige gebroken boekjaar.

TJX Cos steeg 0,1 procent. De discountretailer rapporteerde over zijn tweede kwartaal teleurstellende omzetcijfers.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
14.736 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 732 733 734 735 736 737 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street eindigt in het rood

20 aug De beurzen in New York zijn dinsdag met rode cijfers geëindigd, na de winsten van de voorgaande handelsdage...

  Indices

  AEX 545,23 -0,49%
  EUR/USD 1,1093 +0,12%
  Germany30^ 11.623,90 -0,23%
  Gold spot 1.505,59 -0,16%
  LDN100-24h 7.077,30 +0,24%
  NY-Nasdaq Composite 7.948,56 -0,68%
  US30# 25.960,79 -0,01%

  Stijgers

  Keywar...
  +2,63%
  Mithra...
  +2,20%
  IBA
  +2,06%
  VGP
  +2,05%
  Sipef
  +1,89%

  Dalers

  OXURION
  -42,91%
  Hamon
  -8,00%
  Proximus
  -6,17%
  Diegem...
  -5,48%
  Zenitel
  -5,45%

  Nieuws Forum Meer»

  (4)

  Bowski op 21-aug-19 01:20
  (17)

  shortie op 21-aug-19 00:20
  (15)

  Toptrader op 21-aug-19 00:05
  (18)

  Kaviaar op 20-aug-19 23:59
  (2)

  FairValue op 20-aug-19 23:34

  Column Forum Meer»

  (6)

  Telraam op 21-aug-19 01:35
  (95)

  speedy0070 op 21-aug-19 00:20
  (11)

  Weert=No.1 op 20-aug-19 23:32
  (10)

  PaultW op 20-aug-19 23:20
  (1)

  PatrickM op 20-aug-19 15:46