Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dow Jones vanavond (deel 12)

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
15.672 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 779 780 781 782 783 784 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Amerikaanse arbeidskosten stijgen minder hard

(ABM FN-Dow Jones) De arbeidsproductiviteit in Amerika is in het derde kwartaal van dit jaar gedaald, terwijl de kosten juist stegen, hoewel minder hard dan aanvankelijk gemeld. Dit bleek dinsdag uit definitieve cijfers van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics.

De productiviteit daalde op kwartaalbasis met 0,2 procent in het afgelopen kwartaal bij een verwachte daling met 0,1 procent. Aanvankelijk werd er melding gemaakt van een daling met 0,3 procent.

De arbeidskosten namen gecorrigeerd voor seizoensinvloeden met 2,5 procent op kwartaalbasis toe. Een eerdere raming wees op een toename met 3,6 procent. Economen rekenden op een stijging van 3,4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street koerst af op hogere opening na vermoedelijk uitstel nieuwe importheffingen

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel nipt in het groen.

De Amerikaanse aandelenmarkten stonden dinsdag aanvankelijk onder druk, in aanloop naar het aflopen van de Amerikaanse deadline voor nieuwe importheffingen op Chinese goederen aanstaande zondag.

Washington is van plan om zondag nieuwe heffingen op Chinese importen ter waarde van circa 160 miljard dollar in te voeren.

Adviseur Jared Kushner van het Witte Huis zei maandagavond echter dat de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China "de goede kant opgaan". Hij weigerde evenwel te antwoorden op de vraag of president Donald Trump op 15 december doorgaat met het invoeren van de nieuwe heffingen.

“Het is belangrijk dat we een goede deal krijgen met China, of we het nu de dag voor 15 december krijgen of de dag erna of een week later. Dat is veel minder van belangrijk dan een goede deal krijgen”, zei de Amerikaanse minister van handel Wilbur Ross dinsdag tegen zakenzender Fox Business, eraan toevoegend dat een eerste fase deal zich vooral toespitst op de handel.

"De hel kan losbarsten als de heffingen niet worden uitgesteld", waarschuwde marktanalist Stephen Innes van AxiTrader. Dat zou volgens de analist een signaal naar de markt zijn dat een oplossing niet nabij is, waardoor rekening moet worden gehouden met een verdere escalatie van het handelsconflict.

Maar volgens bronnen van Dow Jones Newswires werken Chinese en Amerikaanse onderhandelaars dan ook aan een gezamenlijk uitgangspunt om de aanstaande importheffingen uit te stellen.

Ross zei dinsdag ook dat de VS, Mexico en Canada heel dicht bij een handelsakkoord zijn. De minister denkt dat de partijen nog slechts milimeters van elkaar verwijderd zijn.

Daarnaast kijkt de markt naar de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank die respectievelijk woensdag en donderdag met een rentebesluit naar buiten komen. De Federal Open Market Committee begint vandaag aan zijn tweedaagse beleidsvergadering. Er wordt van geen van beide centrale banken een wijziging van het beleid voorzien. De markt hoopt wel meer inzicht te krijgen in de visie van de centrale bankiers over de huidige economische stand van zaken en het rentebeleid van de centrale banken in 2020.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het ondernemersvertrouwen van het midden- en kleinbedrijf in de Verenigde Staten in november is gestegen. De vertrouwensindex steeg van 102,4 in oktober naar 104,7 afgelopen maand.

Volgens hoofd-econoom William Dunkelberg komt de onverwacht sterke stijging voor eigenaren van kleine bedrijven niet als een verassing, aangezien bedrijven de belastinghervormingen gebruiken om de Amerikaanse economie aan te jagen. Ondernemers voeren hun plannen op agressieve wijze uit en bewijzen daarmee dat wanneer ze hulp krijgen van de overheid, ze hun geld op de juiste wijzen investeren, meer personeel inhuren en de lonen verhogen", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak werd tevens bekend dat de productiviteit in het derde kwartaal is gedaald met 0,2 procent, terwijl de arbeidskosten met 2,5 procent stegen.

De euro/dollar noteerde op 1,1079. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1063 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1062 op de borden.

Olie noteerde dinsdag tot 0,6 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Amazon.com noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,2 procent lager. De e-commerce- en cloud-gigant zei maandag laat dat Trump zijn positie heeft misbruikt door "ongepaste druk" uit te oefenen op besluitvormers van het Pentagon om te voorkomen dat het bedrijf een militair contract ter waarde van 10 miljard dollar zou winnen. Die ging uiteindelijk naar concurrent Microsoft.

Designer Brands daalde voorbeurs 17 procent, nadat de retailer tegenvallende kwartaalresultaten rapporteerde. De aangepaste winst bedroeg 0,67 dollar per aandeel, terwijl analisten rekenden op 0,74 dollar per aandeel, op een omzet van 928,6 miljoen dollar. Analisten rekenden op een omzet van 930 miljoen dollar. Designer Brands verlaagde tevens de omzetverwachting voor het hele boekjaar.

Alphabet heeft Nobelprijswinnaar Frances Arnold benoemd tot lid van de raad van bestuur. Arnold won in 2018 de Nobelprijs voor scheikunde. Zij zal zitting nemen in de benoemings- en corporate governance-commissies van het internetbedrijf. Het aandeel noteerde vlak.

AutoZone steeg voorbeurs 5,8 procent, na positieve kwartaalcijfers. Zowel de winst als de omzet kwamen hoger uit dan verwacht.

Netflix verloor voorbeurs 1,8 procent, nadat analist Laura Martin van Needham het advies voor de streamingsdienst verlaagde van Houden naar Underperform. Ze zei tevens te verwachten dat de streaminggigant in 2020 4 miljoen Amerikaanse abonnees zal verliezen vanwege de hoge prijs van zijn service ten opzichte van andere aanbieders.

Canopy Growth noteerde voorbeurs 0,4 procent lager, nadat het Canadese cannabisbedrijf maandag nog 14,2 procent steeg, na de aankondiging dat David Klein, de huidige CFO van Constellation Brands, de nieuwe CEO wordt van het bedrijf.

Morgan Stanley daalde 0,7 procent, nadat Bloomberg op basis van bronnen meldde dat de Amerikaanse bank wereldwijd 1.500 banen gaat schrappen.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,3 procent lager op 3.135,96 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het rood op 27.909,60 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,4 procent tot 8.621,83 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Fed injecteert 70 miljard dollar

(ABM FN-Dow Jones) De New York Fed heeft dinsdag ruim 70 miljard dollar in het financiële systeem gepompt. Dit maakte de Federal Reserve van New York bekend.

Daarmee voldeed de Fed volledig aan de vraag van de markt.

Er werd 41,7 miljard dollar geleend, wat woensdag weer moet worden terugbetaald, en nog eens 28,5 miljard voor terugbetaling op 23 december.

De Fed pompt dagelijks maximaal 120 miljard dollar in het financiële systeem om de volatiliteit in de geldmarkt tegen te gaan. Dit zal de centrale bank blijven doen tot begin volgend jaar.

De Fed voert deze operaties uit vanwege krapte op de markt voor een bepaald type kortetermijnfinanciering, de zogeheten repurchase agreements of 'repo's'. Banken en hedgefunds gebruiken dit soort korte leningen om hun dagelijkse handelsactiviteiten te financieren.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street richtingloos

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen schommelden dinsdag rond de slotkoersen van maandag, weifelend over het bericht dat een Amerikaans-Chinese deal voor 15 december nieuwe importheffingen kan vermijden.

De toonaangevende aandelenindices stegen 0,1 procent.

Ook keken beleggers naar nieuws over een aanpassing van het Noord-Amerikaanse vrijhandelsakkoord en een monetaire beleidsvergadering van de Federal Reserve, die dinsdag begon en woensdag is afgelopen.

Er zijn tegenstrijdige signalen over de stand van zaken tussen Washington en Beijing.
De waarnemend stafchef van het Witte Huis Mich Mulvaney zei bij een bijeenkomst in Washington dat de aankomende verhoging van de Amerikaanse importheffingen op Chinese exportgoederen op 15 december nog steeds op tafel ligt. Zakenkrant The Wall Street Journal rapporteerde echter dat er wordt gewerkt aan een uitstel.

Maandag zijn de presidentiële adviseur Jared Kushner nog dat de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China "de goede kant opgaan".

"Vanmorgen was er een uitstel in de maak. Nu misschien niet meer", zei Jamie Cox van Harris Financial Group. "Het hoort bij de onderhandelingen, blijkbaar. Maar ik betwijfel ten zeerste of de heffingen van 15 december zullen doorgaan, nu we midden in de impeachment zitten." Het Congres voert een procedure die moet bepalen of president Donald Trump moet worden afgezet voor ambtsmisbruik.

"De hel kan losbarsten als de heffingen niet worden uitgesteld", zei marktanalist Stephen Innes van AxiTrader eerder dinsdag. Dat zou wijzen op een verdere escalatie van het handelsconflict.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het ondernemersvertrouwen van het midden- en kleinbedrijf in de Verenigde Staten in november is gestegen. De vertrouwensindex steeg van 102,4 in oktober naar 104,7 afgelopen maand. Een index voor de arbeidsproductiviteit liet een geringe daling zien. De arbeidskosten stegen iets sterker dan verwacht.

De euro/dollar noteerde op 1,1096. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1063 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1062 op de borden.

Olie noteerde dinsdag tot 0,5 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Netflix zakte 2,9 procent, na een adviesverlaging door Needham. De analist voorspelt dat de videostreamingdienst volgend jaar 4 miljoen abonnees kwijtraakt aan de concurrentie.

NortonLifeLock won 3,2 procent, op een bericht in The Wall Street Journal dat verschillende partijen geinteresseerd zijn in een overname.

Stitch Fix won 6 procent, na beter dan verwachte kwartaalcijfers voor de onlinedienst voor persoonlijke styling.

Ook auto-onderdelenverkoper AutoZone won terrein na goede kwartaalcijfers. Het aandeel steeg 7 procent.

Designer Brands ging juist onderuit na tegenvallende resultaten. Het aandeel leverde 17 procent in.

Amazon.com verloor 0, 5 procent. De e-commerce- en cloud-gigant verklaarde maandag dat Trump zijn positie heeft misbruikt door "ongepaste druk" uit te oefenen op besluitvormers van het Pentagon om een militair contract ter waarde van 10 miljard dollar niet aan Amazon te gunnen. Het contract ging uiteindelijk naar concurrent Microsoft.

Canopy Growth noteerde 6,6 procent lager, nadat het Canadese cannabisbedrijf maandag nog 14,2 procent steeg op de aankondiging dat David Klein, de huidige CFO van Constellation Brands, de nieuwe CEO wordt van het bedrijf.

Morgan Stanley steeg 0,3 procent, nadat Bloomberg meldde dat de Amerikaanse bank wereldwijd 1.500 banen gaat schrappen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street sluit nipt lager

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag nauwelijks lager gesloten, na tegenstrijdige berichten over uitstel van nieuwe Amerikaanse heffingen op Chinese importgoederen.

De S&P500-index sloot 0,1 procent lager op 3.132,50 punten. De Dow Jones-index daalde oook 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq eindigde met een min van 0,1 procent op 8.616 punten.

Ook een aanpassing van het Noord-Amerikaanse vrijhandelsakkoord en een monetaire beleidsvergadering van de Federal Reserve konden geen richting geven.

Beleggers kregen tegenstrijdige signalen over de stand van zaken in het handelsoverleg tussen Washington en Beijing. De waarnemend stafchef van het Witte Huis Mich Mulvaney zei bij een bijeenkomst in Washington dat de extra importheffingen van 15 procent op Chinese exportgoederen nog steeds op tafel liggen voor 15 december.

Zakenkrant The Wall Street Journal rapporteerde echter dat er wordt gewerkt aan een uitstel van de heffingen. Maandag zei presidentieel adviseur Jared Kushner nog dat de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China "de goede kant opgaan".

"Vanmorgen was er een uitstel in de maak. Nu misschien niet meer", zei Jamie Cox van Harris Financial Group. "Het hoort bij de onderhandelingen, blijkbaar. Maar ik betwijfel ten zeerste of de heffingen van 15 december zullen doorgaan, nu we midden in de impeachment zitten." Het Congres voert een procedure die moet bepalen of president Donald Trump moet worden afgezet voor ambtsmisbruik.

De beurzen kregen een duw omlaag na een bericht dat Amerikaanse wetgevers zouden werken aan een verbod om overheidsgeld te spenderen aan Chinese bussen en treinstellen. Deze stap zou pogingen om een gedeeltelijk handelsakkoord met China te sluiten, kunnen compliceren.

The South China Morning Post meldde dat het "steeds minder waarschijnlijk wordt dat een Amerikaans-Chinese handelsdeal deze week zal worden afgerond", hoewel dezelfde bronnen ook zeiden een uitstel van de nieuwe Amerikaanse heffingen te verwachten, om meer tijd te geven voor een akkoord.

De voorzitster van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi kondigde dinsdag een aangepast handelsakkoord met Mexico en Canada aan, met sterkere afspraken op het gebied van arbeidsvoorwaarden en milieu-eisen dan de afspraken die president Trump vorig jaar vastlegde.

Er werd door sommige gehoopt op een wereld waarin handelsperikelen niet meer het beursnieuws overheersten. "Het helpt niet als beleggers de woorden 'heffingen' of 'recessie' continu in het nieuws zien", zei analist Crista Huff van Cabot.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het ondernemersvertrouwen van het midden- en kleinbedrijf in de Verenigde Staten in november is gestegen. De vertrouwensindex steeg van 102,4 in oktober naar 104,7 afgelopen maand. Een index voor de arbeidsproductiviteit liet een geringe daling zien. De arbeidskosten stegen iets sterker dan verwacht.

De Federal Reserve vergadert dinsdag en woensdag en zal naar verwachting geen renteverlaging meer doorvoeren na de sterke banencijfers over november, maar beleggers kijken uit naar hints over het toekomstige monetaire beleid.

De euro/dollar noteerde op 1,1094. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1063 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1062 op de borden.

De olieprijs sloot dinsdag 0,4 procent hoger in New York.

Bedrijfsnieuws

Netflix verloor 3 procent, na een adviesverlaging door Needham. De analist voorspelt dat de videostreamingdienst volgend jaar 4 miljoen abonnees kwijtraakt aan de concurrentie.

NortonLifeLock won 3,5 procent, op een bericht in The Wall Street Journal dat verschillende partijen geinteresseerd zijn in een overname.

Stitch Fix won 5 procent, na beter dan verwachte kwartaalcijfers voor de onlinedienst voor persoonlijke styling. Ook auto-onderdelenverkoper AutoZone won flink terrein na goede kwartaalcijfers. Het aandeel steeg 7 procent.

Designer Brands ging juist hard onderuit na tegenvallende resultaten. Het aandeel leverde 16 procent in.

Amazon.com verloor 0,6 procent. De e-commerce- en cloud-gigant verklaarde maandag dat Trump zijn positie heeft misbruikt door "ongepaste druk" uit te oefenen op besluitvormers van het Pentagon om een militair contract ter waarde van 10 miljard dollar niet aan Amazon te gunnen. Het contract ging uiteindelijk naar concurrent Microsoft.

Canopy Growth eindigde 5,6 procent lager, nadat het Canadese cannabisbedrijf maandag nog 14 procent steeg op de aankondiging dat David Klein, de huidige CFO van Constellation Brands, de nieuwe CEO wordt van het bedrijf.

Morgan Stanley eindigde 0,1 procent hoger, nadat Bloomberg meldde dat de Amerikaanse bank wereldwijd 1.500 banen gaat schrappen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Chevron schrijft 10 miljard af

(ABM FN-Dow Jones) Chevron schrijft 10 miljard dollar af op zijn bezittingen, waarmee het bedrijf erkent dat in een tijd van overvloed aan olie en aardgas, niet alle reserves op korte termijn rendabel zullen zijn.

Met name het Amerikaans schaliegas in de streek Appalachia worden afgewaardeerd.

Het Amerikaanse olieconcern gaat ook reorganiseren om te focussen op minder winningslocaties, nu de aardgasprijzen langdurig laag blijven. Daarnaast overweegt Chevron bezittingen te verkopen.

Vanwege een lagere verwachte toekomstige olieprijs verlaagde Chevron ook de productiewaarde van een van zijn offshore-olieprojecten in de Golf van Mexico. Ook de waarde van een geplande exporthaven voor vloeibaar gemaakt aardgas vanuit Canada ging omlaag.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Adviseur Trump: geen tekenen uitstel heffingen

Gepubliceerd op 11 dec 2019 om 07:31 | Views: 156

WASHINGTON (AFN) - De adviseur voor handel van het Witte Huis, Peter Navarro, heeft geen aanwijzingen dat president Donald Trump afziet van nieuwe handelstarieven tegen China. Nieuwe heffingen op de import van meer dan 160 miljard dollar aan Chinese goederen moeten zondag in werking treden, maar ingewijden meldden dat er onderhandeld wordt over uitstel.

"De keuze is aan Trump", zei Navarro in een interview met tv-zender Fox. "Maar ik zie geen andere tekenen dan dat Trump een goede deal wil sluiten en importtarieven wil instellen", zei het hoofd van de adviesraad voor handel van de Amerikaanse regering. Volgens de econoom hebben de importheffingen veel goeds gedaan voor de Amerikaanse economie, een standpunt dat overigens maar weinig andere economen met hem delen.

China en de Verenigde Staten werken al weken toe naar een gedeeltelijke handelsdeal, waarna verder kan worden onderhandeld over een breder handelsakkoord. De naderende deadline voor extra handelstarieven hangt als een donkere wolk boven de gesprekken over die 'fase 1-deal'.
voda
0
Home Depot bevestigt outlook

(ABM FN-Dow Jones) Home Depot heeft de outlook voor het lopende boekjaar bevestigd en ook een richtlijn voor 2020 afgegeven. Dit bleek woensdag uit een tussentijdse mededeling van de doe-het-zelf-keten uit Atlanta in aanloop naar een analistendag.

Home Depot voorziet voor het lopende gebroken boekjaar jaar nog altijd een omzetgroei van 1,8 procent. Deze raming werd overigens bij de resultaten over het derde kwartaal nog wel neerwaarts bijgesteld.

De vergelijkbare omzet zou met ongeveer 3,5 procent moeten groeien en ook dat was bij de cijfers over het derde kwartaal, dat eindigde op 3 november, een verlaging. Voor deze rapportage lag de outlook nog op 4,0 procent.

De aangepaste winst per aandeel stijgt vermoedelijk nog altijd met 3,1 procent naar 10,03 dollar.

Outlook 2020

Home Depot verwacht voor het nieuwe boekjaar een omzetgroei van 3,5 tot 4,0 procent. Ook voor de vergelijkbare omzet verwacht Home Depot deze bandbreedte.

De operationele marge over 2020 komt naar verwachting uit op ongeveer 14,0 procent

Het aandeel Home Depot noteerde woensdag in de elektronische handel voorbeurs 1,5 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Vlakke futures vlak in afwachting Fed

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een vlakke opening tegemoet, in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd nagenoeg ongewijzigd. De Dow-future wijst op een daling van 0,1 procent en de Nasdaq-future noteert 0,1 procent hoger.

Ook elders in de wereld vertoonden de aandelenindices weinig beweging.

Een uitzondering was het reusachtige Saoedische staatsoliebedrijf Saudi Aramco, dat zijn langverwachte beursgang beleefde en 10 procent hoger noteerde op de beurs in Riyad.

Markten maken zich op voor een paar drukke dagen, waarin de Amerikaanse en Europese centrale banken hun beleidsvergaderingen houden en afsluiten met een nieuwe beoordeling van de laatste economische indicatoren. Ook zijn er verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk die een keerpunt in de Brexit-sage kunnen worden.

Beleggers blijven ook speuren naar nieuwskoppen over de voortgang van de Amerikaanse-Chinese handelsgesprekken. Dinsdag meldde The Wall Street Journal dat beide kampen werken aan uitstel van de aankomende nieuwe Amerikaanse importheffingen die per 15 december van kracht worden.

In eerste instantie zijn alle ogen echter gericht op de Federal Reserve. Algemeen wordt verwacht dat de Amerikaanse centrale bank de beleidsrente niet wijzigt. Daar is volgens analisten weinig reden toe, nu de gesprekken tussen de VS en China doorgaan, terwijl er sinds de vorige vergadering sterke cijfers over de Amerikaanse consumptie en arbeidsmarkt binnenkwamen.

Woensdagmiddag volgen ook nog cijfers over de inflatie van de Amerikaanse consumentenprijzen. Economen rekenen op een prijsstijging in november van 0,2 procent.

De olieprijs daalde. Een januari-future West Texas Intermediate daalde 0,6 procent tot 58,87 dollar, terwijl een februari-future Brent 0,8 procent goedkoper werd op 63,83 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1084. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,1094 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Chevron schrijft meer dan 10 miljard dollar af op zijn bezittingen, meldde het Amerikaanse olie- en aardgasbedrijf dinsdagavond. Met name het schaliegas in de streek Appalachia is minder winstgevend dan eerder voorspeld, als gevolg van het ruime mondiale aanbod van olie en gas.

Sectorgenoot Exxon Mobil heeft beleggers niet misleid, stelde een rechter in New York. De Amerikaanse staat New York had een proces aangespannen tegen het energieconcern, omdat Exxon Mobil beleggers niet zou hebben gewaarschuwd voor de kosten van toekomstige regelgeving tegen klimaatverandering. Er lopen in andere rechtbanken meer van dit soort zaken. Hoewel er geen sprake is van beursfraude, benadrukte de rechter dat deze uitspraak Exxon Mobil niet ontslaat van aansprakelijkheid voor klimaatverandering.

Home Depot heeft de outlook voor het lopende boekjaar bevestigd en verwacht voor het nieuwe boekjaar een omzetgroei van 3,5 tot 4,0 procent. De operationele marge over 2020 komt naar verwachting uit op ongeveer 14,0 procent. Het aandeel lijkt 0,8 procent lager te openen.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag nipt lager. De S&P500 index sloot 0,1 procent lager op 3.132,50 punten. De Dow Jones index daalde ook 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq eindigde met een min van 0,1 procent op 8.616 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Openbaar aanklager VS ziet spoedige afronding onderzoek Big Tech

(ABM FN-Dow Jones) Openbaar aanklager William Barr zou willen dat het Amerikaanse ministerie van justitie zijn onderzoek naar de grote technologiebedrijven volgend jaar afrondt.

Hij waarschuwde ook dat de handhavende instanties zullen kijken naar de praktijken van deze bedrijven in bredere zin, ook buiten de context van mededingingszorgen.

De regering moet snel handelen en de "vis binnenhalen of de lijn doorsnijden", zei hij in een interview tijdens een bijeenkomst georganiseerd door The Wall Street Journal in Washington. Barr wees op de hoge kosten van langlopende onderzoeken voor het bedrijfsleven en de markt.

Justitie in de VS leidt een breed onderzoek naar de vraag of dominante technologiebedrijven zoals Facebook en Alphabet onrechtmatig de concurrentie verstikken.

Volgens Barr is er brede steun in het Congres en volledige overeenstemming binnen het ministerie van justitie dat er iets moet gebeuren, op het gebied van handhaving of "een kans voor wetsvoorstellen."

Barr zei ook open te staan voor het idee dat gebruikers kunnen worden geschaad door een monopolie op persoonlijke data, ook als gebruikers niet voor een dienst betalen. "Ik ben geneigd om te denken dat er geen gratis lunch bestaat. Iets dat gratis is, wordt op de een of andere manier betaald. Dus ik sta open voor die argumentatie."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Company 2019. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse inflatie op peil

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in november redelijk op peil gebleven. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid.

De stijging op maandbasis met 0,3 procent volgde na een stijging met 0,4 in oktober. Voor november rekenden economen op een stijging van 0,2 procent.

De inflatie op jaarbasis kwam uit op 2,1 procent, tegen 1,8 procent in oktober. Economen rekenden voor november op een stijging op 2,0 procent.

De kerninflatie, de inflatie aangepast voor voedsel- en energieprijzen, was 0,2 procent op maandbasis en 2,3 procent op jaarbasis. Hier waren vooraf ook percentages van 0,2 procent en 2,3 procent door economen voorspeld.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. A
voda
0
Wall Street wacht op rentebesluit Fed

Gepubliceerd op 11 dec 2019 om 14:45 | Views: 0

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan woensdag naar verwachting met zeer kleine uitslagen openen. De aandacht op Wall Street gaat vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve later op de dag. Er wordt algemeen verwacht dat de koepel van Amerikaanse centrale banken de rente onveranderd laat. Verder zijn beleggers attent op de verdere ontwikkelingen in de Amerikaans-Chinese handelsvete.

De Fed maakt om 20.00 uur (Nederlandse tijd) het rentebesluit bekend, gevolgd door een toelichting van president Jerome Powell. Dit jaar werd de rente drie keer verlaagd om zo de groei van de Amerikaanse economie aan te jagen. Vrijdag kwam een sterk Amerikaans banenrapport naar buiten, waardoor de Fed waarschijnlijk nog minder geneigd is om de rente verder te verlagen.

Aan het handelsfront verklaarde de adviseur voor handel van het Witte Huis, Peter Navarro, dat er geen aanwijzingen zijn dat president Donald Trump afziet van nieuwe handelstarieven tegen China. Nieuwe heffingen op de import van meer dan 160 miljard dollar aan Chinese goederen moeten zondag in werking treden, maar ingewijden meldden dat er onderhandeld wordt over uitstel.

Chevron

Doe-het-zelfketen Home Depot kan op belangstelling rekenen. Home Depot verlaagde zijn omzetverwachting voor volgend boekjaar, onder druk van de minder sterke huizenmarkt in de Verenigde Staten. Het bedrijf rekent nu voor 2020 op een omzetgroei van 3,5 tot 4 procent. Als de omzet aan de bovenkant van die prognose uitkomt zou die 114,4 miljard dollar bedragen. Home Depot had eerder een prognose uitgesproken voor een omzet van 115 miljard tot 120 miljard dollar. De verwachtingen voor dit jaar werden gehandhaafd.

Chevron kan ook in beweging komen na de aankondiging dat het olie- en gasconcern tot wel 11 miljard dollar gaat afschrijven op gasactiviteiten vanwege de lagere gasprijzen. De afboeking komt voor een aanzienlijk deel voor rekening van gasbezittingen van Chevron in de regio Appalachia, in het oosten van de VS.

Inflatie

Op macro-economisch gebied werd voorbeurs bekend dat de inflatie in de VS in november is uitgekomen op 2,1 procent op jaarbasis, tegen 1,8 procent in oktober.

De Dow-Jonesindex sloot dinsdag 0,1 procent lager op 27.881,72 punten. De brede S&P 500 ging 0,1 procent omlaag tot 3132,52 punten en techbeurs Nasdaq daalde ook 0,1 procent, tot 8616,18 punten.
15.672 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 779 780 781 782 783 784 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street wacht op rentebesluit Fed

14:45 De aandelenbeurzen in New York gaan woensdag naar verwachting met zeer kleine uitslagen openen. De aandacht... 1

  Indices

  AEX 597,49 -0,41%
  EUR/USD 1,1093 +0,00%
  Germany30^ 13.121,10 +0,39%
  Gold spot 1.467,08 +0,18%
  LDN100-24h 7.195,70 -0,18%
  NY-Nasdaq Composite 8.616,18 -0,07%
  US30# 27.851,31 -0,11%

  Stijgers

  Greenyard
  +5,88%
  Keywar...
  +5,49%
  Recticel
  +4,10%
  Orange...
  +3,35%
  SEQUAN...
  +2,86%

  Dalers

  Nyrstar
  -8,85%
  ABO-Group
  -7,20%
  Colruyt
  -6,67%
  Woluwe...
  -4,19%
  Hamon
  -2,91%

  Nieuws Forum Meer»

  (1)

  suske wiet op 11-dec-19 15:13
  (1)

  Jopie1962 op 11-dec-19 15:03
  (1)

  suske wiet op 11-dec-19 15:03
  (1)

  FlashHenk op 11-dec-19 14:46
  (4)

  langetermijner op 11-dec-19 14:27

  Column Forum Meer»

  (50)

  Alex A La Hausse/ A La Baisse op 11-dec-19 15:35
  (1)

  Jelles14 op 11-dec-19 15:22
  (19)

  lodewijk70 op 11-dec-19 14:51
  (2)

  Bakkiepleur op 11-dec-19 13:56
  (2)

  Snugger op 11-dec-19 13:28