Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ArcelorMittal AEX:MT.NL, LU1598757687

  • 23,550 6 jun 2024 17:37
  • +0,190 (+0,81%) Dagrange 23,120 - 23,550
  • 2.337.107 Gem. (3M) 2,7M

dinsdag 8 maart

42 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Alles kwijt 8 maart 2011 01:31
    Wegens geen andere gegadigde open ik maar het dagdraadje,terwijl ik daar dit keer eigenlijk helemaal geen zin in heb. Maar goed. Na de tip van Rene I heb ik al zes keer m'n geo-driehoek langs de dalen van de Mittal jaargrafiek gelegd. De conclusie is dat de koers opweg is naar de 25 euro. Zoals u dagelijks in het belendende advies kunt lezen mag MT daar ook weer niet onder zakken, omdat de rapen dan helemaal gaar zijn. Er treedt dan ook geen terug-stuiter effect op.
    Zoals u weet stijgt het aandeel Mittal alleen als een gek, zodra en nadat u het aandeel moedeloos geworden, met verlies uit u porto gewipt heeft. dat moment is aanstaande. Het alternatief is om harnekkig te blijven zitten (bij het raam zit al iemand) en mee te zakken naar de 25 euro. Dat kost u een vakantie voor twee personen naar Turkije. Alletwee de keuzes zijn kl@te keuzes. Ikzelf houd de laatste tijd slechts een paar honderd aandelen Mittal aan en de rest cash. Met daytraden zing ik deze oliecrises wel uit.
    - Heeft u trouwens wel eens over de volgende mogelijkheid nagedacht? Op dag X besluit een of andere pluis om 17.29 uur om z'n portefeuille Mittal zwaar te dumpen, waardoor de koers naarbeneden gedrukt wordt. Een paar minuten later, na de sluiting dus, zakken vervolgens diverse pensioenfondsen over de hele wereld weer opnieuw door hun dekkingsgraad... Dit heeft weer gevolg voor de indexatie van een paar miljoen gepensioneerden...
    Maar niet gefrustreed over raken hoor, want kan je beter stoppen met beleggen. Zo, dat was het weer even.
  2. forum rang 7 rene l 8 maart 2011 08:18
    quote:

    Alles kwijt schreef op 8 maart 2011 01:31:

    Maar goed. Na de tip van rene l heb ik al zes keer m'n geo-driehoek langs de dalen van de Mittal jaargrafiek gelegd. De conclusie is dat de koers opweg is naar de 25 euro. Maar niet gefrustreed over raken hoor, want kan je beter stoppen met beleggen. Zo, dat was het weer even.

    Lol Ak, 's nachts om half 2 slaap ik normaalgesproken. Toch denk ik dat je teveel drank op had als je op dit tijdstip nog met je geo over het beeldscherm zit te schuiven.
    Zonde van je tijd, 's nachts zijn de meeste beurzen gesloten en goede nachtrust is belangrijk.

    Ik heb overigens ook eerlijk aangegeven dat ik niets van TA snap.
    Volgens mij is het een statistische weergave van het verleden met extrapolatie naar de toekomst.

    Wel blonk ik op de MTS uit in technisch tekenen. In de praktijk was het echter oersaai om de hele dag achter het tekenbord te staan, gelukkig heb je daar stages voor om dit te ervaren.

    Vandaag iederéén, jij ook Ak, succes met de handel, en maak er wat moois van.
  3. Tank78 8 maart 2011 10:47
    Waarom dan geen straddles schrijven of call opties op je aandelenbezit? Ik schrijf al maanden straddles af en toe aandelen in bezit (overigens met wisselend succes, koop ze voornl op een hoogtepunt om ze later weer voor een paar duppies lager te verkopen).
    Heb al in een eerdere posting aangegeven dat fondsen als MT zich prima lenen om opties op te schrijven vanwege de vola (puts/calls). Enige wat je nodig hebt is een som geld achter de hand, voor het geval het 'mis' dreigt te gaan (en tbv van margin). Maar goed ieder zijn/haar ding.

    Ik heb iig niet de frustratie dat de koersen eens een beetje dalen of te weinig stijgen. Tijd is mn enige tegen/medestander.

    Succes een ieder!
  4. [verwijderd] 8 maart 2011 13:55
    Is er een reden waarom dit aandeel steeds verder wegzakt 's morgens is er ff een opleving iedereen naar het werk en vervolgens heel langzaam in de tijd iets verder laten wegzaken van boven de 28 naar richting 25
    m.i. is daar geen duidelijke aanwijzing voor ook de olieprijzen kunnen hierop toch geen invloed hebben.

    Dus omhoog met die geit ik zit met een flink aantal t edure cals maart
  5. [verwijderd] 8 maart 2011 14:16
    Rationele benadering is volgens mij niet meer aan de orde. Ik snap er ook werkelijk niets meer van. Vorig jaar op 8 maart sloot de AEX op 338.17 en AM op 31.06.
    Nu staat de AEX procentueel een stuk hoger en AM een héél stuk lager.
    En ik kan me ook niet voorstellen, maar corrigeer me maar als ik het mis heb, dat dit nu alleen door de dure olie komt.
    Toen de olie lager kwam AM ook slecht van z'n plaats.
  6. Alles kwijt 8 maart 2011 14:56
    Graag wil ik jullie hierbij een hart onder de riem steken op dit barre moment, door twee positivo dinegn onder elkaar te zetten die ik afgelopen tijd op dit draadje gelezen heb:
    - Beleggen moet leuk blijven;
    - Als je gefrustreerd raakt moet je stoppen met beleggen.
    Hopelijk heeft u hier iets aan.
    Wat mij persoonlijk erg geholpen heeft, is dat ik vanochtend mijn luttele 500 stuks Mittal die ik nog over had voor 25,93 eur. verkocht heb. Daarnet liep ik zelfs te fluiten... Natuurlijk wil ik weer op een goed moment instappen. de vraag is of dat moment vandaag is...
42 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

ArcelorMittal: voorlopig geen zicht op spoedig herstel staalsector

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links