Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Antonov-top in bestuur Belgisch beursfonds

235 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 oktober 2010 15:52
    Antonov-top in bestuur Belgisch beursfonds
    AMSTERDAM (AFN) - Het in België genoteerde fonds Opportunity Investment Management plc (OIM) wordt bijna volledig bestuurd door de top van versnellingsbakkenbouwer Antonov. Dat blijkt uit de website van de onderneming.

    OIM, het vroegere Algo Vision waarvan de notering in maart 2007 werd geschrapt omdat het bedrijf niet aan zijn verplichtingen voldeed, kreeg op 30 september 2010 een beursnotering in Brussel.

    Chairman bij OIM is Jos Haag, bestuursvoorzitter van het in Amsterdam genoteerde Antonov. Zijn rechterhand daar, interim-financieel directeur Mory Motabar heeft de positie van financieel directeur bij OIM in handen. Bestuursvoorzitter van het bedrijf is Marius Ritskes. Hij is via investeringsfonds Quivest grootaandeelhouder van Antonov.
    Holding Company'

    Het bedrijf OIM omschrijft zichzelf in het prospectus van de beursgang eind september als een 'Holding Company' waarvan de belangrijkste handelsactiviteiten uitgevoerd worden door onderdeel Fleischhauer Ingenieur-Büro GmbH & Co KG.

    OIM is meerderheidsaandeelhouder van dat Duitse bedrijf en houdt volgens de website een belang van 95,6 procent. Fleischhauer levert services, ontwerp en implementatie van technische oplossingen voor IT, veiligheidstechnologie, media- en electrotechnologie door heel Duitsland.

    Volstrekt verschillend

    Volgens Jos Haag, de topman van Antonov en chairman van OIM, hebben de werkzaamheden van hem, maar ook die van Antonov's interim-cfo Motobar, voor OIM geen invloed op de ontwikkelingen van Antonov. ,,Ik ben altijd betrokken geweest bij meerdere bedrijven, heb nooit een 1-op-1-verhouding gehad. Er is tijd om andere dingen te doen. Daar komt bij dat ik al vier jaar betrokken ben bij Fleischhauer''.

    Volgens Haag zijn OIM, zijn OIM en Antonov ,,volstrekt verschillend''. Er is volgens hem geen verband tussen de twee, zo gaf hij desgevraagd aan. ,,Ze hebben geen verhoudingen met elkaar. Het enige verband is dat wij gezien worden als mensen die de capaciteiten hebben om zo'n bedrijf te leiden'', zo zei hij. Volgens Haag zal OIM in de toekomst acquisities plegen om ,,de onderneming verder uit te bouwen''.

  2. [verwijderd] 20 oktober 2010 16:18
    CEO de heer Marius Ritskes

    Oude Algo Vision keert terug naar Brusselse beurs
    30 september 2010, 16:37

    De Brusselse beurs heeft er een nieuwe notering bij. Het gaat om die van het Britse informaticabedrijf Opportunity Investment Management. Al is het ook een oude bekende. Vroeger heette het bedrijf nog Algo Vision.

    Het vroegere Algo Vision kwam destijds via een omweg in de Britse beurstabellen terecht. Het noteerde namelijk op Nasdaq Europe. Toen die beurs ophield te bestaan, werd de notering overgeheveld naar Euronext.

    Een succes was de notering niet. Algo Vision maakte een soepje van zijn verplichting om financiële informatie te geven. Bovendien raakte het in problemen. In 2007 werd de beursnotering dan ook geschrapt.

    Intussen is het vroegere Algo Vision geherstructureerd en kreeg het een nieuwe naam. Het legt zich nu toe op de integratie van veiligheidsinstallaties.

    De eerste notering sinds de herintroductie op de Brusselse beurs leverde een koers van 0,59 euro op. Dat brengt de totale beurswaarde van het bedrijf op 10,3 miljoen euro.

    Er werden bij de nieuwe beursintroductie geen nieuwe aandelen uitgegeven. Het ging om een rechtstreekse beursnotering.
  3. [verwijderd] 20 oktober 2010 16:26
    En zie wat er met de koers van Opportunity Investment Management plc in de afgelopen weken is gebeurd, een koersexplosie van 59 cent naar meer dan 5 euro.

    Hollanders orkestreren beurskoers België

    Tussenhandel creëerde koersexplosie van Algo Vision om stukken met winst te dumpen

    Financieel Dagblad: VASCO VAN DER BOON ENGERBEN VAN DER MAREL

    EINDHOVEN - Bestaat het Belgische beursfonds Algo Vision wel echt? Die vraag staat in 1999 centraal bij de bedrijfsrechercheurs van ING Bank. Het Amsterdamse hoofdkantoor ruikt onraad als blijkt dat kantoor Eindhoven zijn beste klanten voortrekt bij de beursgang van dit bedrijfje. De rechercheurs concluderen ambivalent: 'In elk geval werd duidelijk dat het een echt bedrijf lijkt.'

    Zeker is dat Algo Vision een relatief obscuur beursfonds is. Des te opvallender is dat de aandeelhouders behoren tot de meest prominente ondernemers van Nederland. Denk aan Wim van der Leegte, Roel Pieper, Leo van Gansewinkel, Joep van den Nieuwenhuyzen en vastgoedontwikkelaars Tom Moeskops, Harrie van de Moesdijk, Henk Stienstra, Christine Kroonenberg en Leo Westermeijer.

    De gang van zaken rond Algo Vision en ING Eindhoven geeft een inkijkje in de wilde periode eind jaren negentig als beurskoersen exploderen en weer instorten. In het geval van Algo Vision blijkt een groepje Nederlandse tussenhandelaren een onconventionele methode te hebben gebruikt om de koers omhoog te jagen. Alles met als doel een tegenvaller te voorkomen voor hun vooraanstaande klanten, blijkt onder meer uit notulen van een vergadering op 15 oktober 1999.

    De reden van de bijeenkomst is 'het bepalen van een strategie waarbij in elk geval het verlies van de aandeelhouders zoveel mogelijk wordt beperkt'. Aanwezig zijn de controversiële ex-NMB-bankier Mike Vredegoor, beurshandelaar Marius Ritskes van Opportunity Management, André van Eerden van effectenhandelaar IMG, Jan Muller en Jouke de Winter van tussenpersoon IMN. Vastgoedmagnaat Leo Westermeijer en tulpenbollenbelegger Arnold Degen nemen ook deel. Allen hebben belangen in de handel van aandelen Algo Vision en de meesten van deze handelaren hebben zelf ook een belang in Algo Vision.

    Men is 'teleurgesteld' over Algo Vision, aldus het verslag van de vergadering. De aanwezigen verwachten niet 'dat het aandeel op basis van de huidige gang van zaken op korte termijn verhandelbaar zal zijn tegen een acceptabele prijs. De waarde van het aandeel op dit moment is in feite nul.'

    Maar de vergaderaars zitten niet bij de pakken neer. 'De heer Ritskes is momenteel bezig met het voorbereiden van een exit voor de mensen die op $ 10 zijn ingestapt. Dit scenario is alleen mogelijk indien Algo Vision akkoord gaat.' Ritskes regelt het, aldus het verslag, via de overname van het Duitse Fleischauer. Daarbij worden aandeelhouders tegen elkaar uitgespeeld.

    Het opzetje van Ritskes is 'om de $ 10-aandeelhouders hun aandelen te laten verkopen voor ongeveer $ 5 of $ 6 per aandeel' aan een nog nader bekend te maken Duitse partij. 'Vervolgens krijgen deze aandeelhouders per verkocht aandeel het recht om twee aandelen te kopen tegen $ 4 (nieuw uit te geven aandelen) welke zij vervolgens direct kunnen verkopen tegen een hogere koers ($ 5 of $ 6)'. Ook krijgen zij 'warrants'. Dit voorstel van Ritskes komt er dus op neer dat aandeelhouders die voor $ 10 zijn ingestapt en nu met een waardeloos aandeel zitten, toch weer voor minstens $ 10 kunnen uitstappen.

    'Een grote rol' in het plan moet spelen dat 'het aandeel mede op koers gehouden zal dienen te worden door gebruikmaking van de publiciteit omtrent de aankoop van Fleishauer' door Algo Vision. Deze overname wordt gefinancierd met de nieuw uit te geven aandelen. De koopprijs is DM 6 mln plus 1 miljoen Algo Vision-aandelen.

    'Deze koopprijs lijkt laag' voor een bedrijf met DM 92 mln omzet en DM 5 mln winst. 'Doch er dient rekening te worden gehouden met het feit dat er DM 70 mln aan schulden in de company zitten. Deze aankoop lijkt op het eerste oog dan ook gunstiger dan hij in feite is.' De zeven vergaderaars willen andere beleggers publicitair een rad voor ogen draaien, maar beseffen dat het de vraag is 'hoe lang het aandeel op peil gehouden kan worden'.

    Het is niet de bedoeling dat alle aandeelhouders gelijkelijk van het plan profiteren. Zo mag grootaandeelhouder van het eerste uur Joep van den Nieuwenhuyzen sowieso niet meedoen, beslist de vergadering. De samenspanners spreken zelfs de vrees uit dat Van den Nieuwenhuyzen 'misbruik' maakt van hun opzetje. Met 2,88 mln stukken heeft deze via 32 vennootschappen dan een kwart van de 11,7 mln aandelen in handen, berekenen de vergaderaars. Van de drie miljoen vrij verhandelbare stukken is op initiatief van Van den Nieuwenhuyzen de helft doorgeplaatst.

    En er zijn nog meer aandeelhouders die niet van het uitgebroede plan mogen profiteren: 'De regeling zoals voorgesteld door de heer Ritskes geldt in eerste instantie alleen voor de 1,5 mln aandelen die geplaatst zijn tegen $10.' Daarnaast zijn er onder meer nog 1,5 mln vrij verhandelbare aandelen die tussen de $ 7,5 en $ 9 per stuk aan de man zijn gebracht, mede door de vergaderaars. 'Deze aandeelhouders worden niet meegenomen in dit scenario. Deze dienen en zullen worden geadviseerd hun aandelen op de markt aan te bieden op het moment dat de koers $ 5 of $ 6 bereikt, om zo hun verlies te beperken.'

    De zeven vergaderaars melden elkaar dat de beleggende relaties van Ritskes en Van Eerden de optie om Algo Vision op te bouwen 'bij voorbaat' verwerpen. De gemanipuleerde 'snelle exit' dient uitkomst te bieden, besluit de bijeenkomst. In grote lijnen gebeurt dit ook. Op de enthousiaste aankondiging van de overname door Algo Vision spuit de koers omhoog naar $ 33,75 om daarna pijlsnel in te storten.

    Veel aandeelhouders van het eerste uur stapten inderdaad uit. Wie de kopers van hun stukken zijn geweest die de grote verliezen moesten incasseren, is onbekend.
  4. [verwijderd] 20 oktober 2010 16:36
    Twee halen, één betalen bij beursgang

    Eind jaren negentig trekt ING grote klanten voor bij een beursgang. Maar het opzetje mislukt.

    Financieel Dagblad: VASCO VAN DER BOON EN GERBEN VAN DER MAREL

    EINDHOVEN - 'Iedereen had dollartekens in zijn ogen.' Zo vat een ingewijde de affaire samen die rond de eeuwwisseling het belangrijke regiokantoor van ING Bank in Eindhoven in zijn greep had.

    Een affaire die ING zes jaar binnenskamers weet te houden en daarmee onderhand voltooid verleden tijd is, hoopt ING. IJdele hoop. De zaak komt komende maanden in twee civiele procedures alsnog naar buiten.

    Rond Algo Vision gebeurden rare dingen. Met een hoofdrol voor Nederlandse tussenpersonen en topondernemers en een bijrol voor ING. Dat blijkt uit processtukken en een intern accountantsrapport van ING in bezit van deze krant.

    Algo Vision was in 1999 een Brits technologiebedrijf met grote ambitie. De feitelijke activiteiten vinden plaats in Duitsland en Zwitserland. Vanaf december 1998 kondigt Algo Vision aan voor een koers van $ 10 op de toenmalige Belgische startersbeurs Easdaq geïntroduceerd te zullen worden. Op 23 juli 1999 is dat een feit.

    Pal voor de beursintroductie verwisselen nog forse pakketten aandelen van eigenaar, blijkt uit het prospectus. De Zwitserse oprichter en twee grootaandeelhouders van het eerste uur dumpen grote pakketten voor rond de $ 5 per aandeel. Wie de kopers zijn, is tot op de dag van vandaag een raadsel.

    Daarnaast haalt Algo Vision via een 'private placement-pre-IPO' $ 15 mln op door 1,5 mln aandelen te plaatsen bij een groep beleggers. Zij betalen $ 10, de prijs van de geambieerde introductiekoers.

    Algo Vision brengt deze stukken vooral bij Nederlanders onder. De Eindhovense beurshandelaar Marius Ritskes en de ex-NMB-bankier Mike Vredegoor bemiddelen. De laatste heeft een lijst met prominenten die graag instappen in een bedrijf op weg naar de beurs.

    De belangrijkste vermogensbeheerders van het regiokantoor in Eindhoven van ING Bank krijgen het aandeel aangeprezen door Ritskes. De bankiers ruiken een kans om goede particuliere klanten, die vaak ook met hun bedrijf zakelijk klant zijn, een leuk ritje te gunnen.

    Zonder dat het hoofdkantoor in Amsterdam het weet - wat strijdig is met huisregels - en zonder serieuze informatie over Algo Vision voorhanden, ook niet bij andere banken, besluiten vier ING'ers hun belangrijkste klanten aan te raden in Algo Vision te beleggen. In het selecte gezelschap ING-klanten dat de tip van ING krijgt, zitten regionale topondernemers als Wim van der Leegte (industrie), Leo van Gansewinkel (afval), Martin van den Brink (ASML), Harrie van de Moesdijk en Tom Moeskops (vastgoed).

    ING komt met deze private banking-cliënten contractueel een speciale behandeling overeen, die zich laat omschrijven met de uitverkoopslogan: twee halen, een betalen. Dat blijkt bijvoorbeeld uit een fax van ING Bank van 7 juli 1999, pal voor de beursgang, van het hoofd beleggen Ton van den Elsen en senior beleggingsadviseur Joost Rijswijk. Namens twaalf topklanten van ING schrijven ze bij Marius Ritskes in op 260.000 stukken Algo Vision. De klanten worden met naam en toenaam, hun effectendepotnummer, het aantal te bestellen stukken en het de dag ervoor overgemaakte bedrag opgesomd. Dat zijn fikse bedragen. De inleg varieert van een ton tot een half miljoen euro per belegger. De ING-klanten betalen keurig $ 10 per aandeel.

    Maar onderaan de fax melden de ING-bankiers iets opvallends: 'Zonder tegenbericht gaan we ervan uit dat in totaal 520.000 aandelen Algo Vision worden verdeeld over bovenstaande cliënten (de dubbele aantallen van hierboven).'

    Betrokkenen bevestigen tegen deze krant dat deze speciale klanten inderdaad het dubbele aantal aandelen zouden ontvangen als waarvoor ze inschreven en hadden betaald. De afspraak die ING met deze klanten had gemaakt, was dat zij de extra ontvangen aandelen pas hoefden te betalen nadat de twee weken later geplande introductie voor $ 10 een succes bleek.

    De speciale klanten van ING-Eindhoven krijgen een korting van 10% op die tweede tranche, waardoor ze op de dag van de beursintroductie feitelijk op hun hele pakket een cadeautje in de schoot geworpen krijgen van $ 0,50 per aandeel, dat volgens aankondiging voor $ 10 in de notering zou gaan. Als de beursgang niet succesvol zou zijn, hoefden de speciale klanten van ING-Eindhoven niet voor hun tweede tranche te betalen.

    Binnen enkele weken na de beursgang voltrekt zich een rampscenario: de koers klapt in van $ 10 naar net boven de $ 3. Dat komt, concludeert ING na eigen onderzoek, omdat de onbekende investeerder, die vlak voor de beursgang van insiders aandelen kocht voor een vriendenprijs, meteen zijn stukken dumpt.

    De speciale ING-klanten zijn boos, vermoeden fraude en weigeren prompt hun extra stukken af te nemen. De commotie die dit veroorzaakt, leidt tot een onderzoek van ING-Amsterdam. Dat is lastig omdat Eindhoven nauwelijks iets op papier heeft over de transacties. De directeur in Eindhoven weet van niets. Vier medewerkers van ING-Eindhoven blijken op eigen houtje te hebben geopereerd. Ze overtraden daarbij zoveel regels dat Amsterdam er ook na de verhoren van het viertal weinig van begrijpt. Waarom is voor de allerbeste klanten belegd in een piepklein totaal obscuur beursfonds? Waarom krijgen mensen korting? En waarom ging dat via allerlei vage tussenpersonen die bij ING als onbetrouwbaar te boek stonden?

    ING vermoedt zelfs dat de eigen werknemers bij doorgestoken kaart zijn betrokken. Maar harde bewijzen dat de ING'ers 'kickbacks' kregen van beleggers die hebben gecasht met Algo Vision krijgt de bedrijfsrecherche niet boven water.

    Om de ontevreden topklanten aan boord te houden, besluit de bank alle Algo Vision-aandelen van hen terug te kopen voor euro 6 mln. De put moet snel gedempt. Verschillende Brabantse notabelen die Algo Vision door ING aangeprezen hebben gekregen, tonen zich wel tevreden over hun schadeloosstelling. 'Prima afgewikkeld', vindt Wim van der Leegte, die de gang van zaken wel 'een beetje vreemd' vond. 'Het zat fout maar de belegging is helemaal vergoed', zegt Leo van Gansewinkel.

    Maar wat de klanten bij het teruggeven van hun stukken aan de bank dan niet weten, is dat de koers van Algo Vision, als de aandelen in handen van de bank zijn, alsnog zal exploderen. Die winst gaat aan hun neus voorbij, maar komt onder verdachte omstandigheden tot stand.
  5. [verwijderd] 20 oktober 2010 16:40
    Het 'krankzinnige avontuur' Algo Vision

    VAN ONZE REDACTEUREN

    EINDHOVEN - Joep van den Nieuwenhuyzen kan zich Algo Vision nauwelijks herinneren. 'Dat is zo lang geleden.' Van koersmanipulatie weet hij niet. 'Daar blijf ik verre van.' De Algo Vision-beleggers Harrie van de Moesdijk en Tom Moeskops, die volgens documenten doorplaatsingen initieerden, bellen niet terug.

    Wim van der Leegte (VDL) werd door ING al voor de koersexplosie van Algo Vision uit het fonds gekocht. Hij vond de hele gang van zaken rond Algo Vision 'een beetje vreemd'. Maar Loek Scholten van Marlo Participaties vond de belegging 'helemaal top', omdat hij kon uitstappen op euro 30. Hij raakte later in een juridische oorlog verwikkeld met Ritskes. 'Ik had geld van hem tegoed en heb geloof ik 58 keer beslag laten leggen op zijn bezit.'

    Advocaat Frans van der Stap begreep 'niets' van de koersexplosie en heeft per saldo toch geld verloren. Gevraagd naar zijn banden met zwager Van den Nieuwenhuyzen legt hij de hoorn op de haak.

    CDA-senator Ed Wagemakers is spraakzamer. 'Dit is een van de meest krankzinnige avonturen uit mijn leven. Dit verhaal vertel ik al jaren op verjaardagen en partijen. Ik heb er nooit iets van begrepen. Ik weet niet wat het bedrijf deed en had niet eens een adres. Ik heb er in 1998 f 80.000 in geïnvesteerd. Het aandeel deed vrijwel niets.'

    'Maar rond een jaarwisseling sta ik op vrijdagmiddag op een rechtszaak en word gebeld omdat mijn pakket in een uurtje f 400.000 meer waard is geworden. Ik rij als een gek naar kantoor en probeer mijn bank te bereiken om te verkopen. Maar ik krijg ze niet te pakken. Ik bel de maandag daarna. Blijkt er weer f 800.000 bij te zijn. In een paar maanden vanuit het niets krankzinnig omhoog. Ik had een godsvermogen in handen. Ik verkocht rustig in plukjes. Daar heb ik f 2,5 mln aan over gehouden. Maar het is ook de grootste blunder in mijn leven. Als ik alles in één keer had verkocht, had ik meer dan het dubbele verdiend. Daarna nooit meer iets van die tent gehoord.'

    Van de vergaderaars reageren IMN en Westermeijer niet. Degen zegt niet met de pers te praten. In strijd met documenten ontkent Van Eerden dat IMG actief Algo Vision bij particulieren plaatste. IMG'er Leo Penning gooit de hoorn erop. Vredegoor wil niet worden geïnterviewd, maar houdt vol dat Fleishauer een goede aankoop was.

    Algo Vision is later omgedoopt tot Opportunity Investment Management, vrijwel de naam van het bedrijf van Marius Ritskes. 'Ja, dat klinkt wel als mijn bedrijf, maar dat is het niet hoor', zegt deze. 'Ik weet ook niet waarom het zo heet.' Hij weet van geen koersmanipulatie en kan zich een vergadering daarover niet herinneren. 'We hebben nooit bij elkaar gezeten. Het is een van de slechtste affaires uit mijn geschiedenis. Het heeft me veel hoofdpijn en geld gekost. Ik heb nog steeds 20%. Het was vooral een krankzinnige ict-hype. '

    De Belgische beurs heeft de notering afgelopen jaar opgeschort wegens herhaald overschrijden van de termijn om cijfers te publiceren.
  6. [verwijderd] 20 oktober 2010 16:43
    ING'er meldt nog meer fouten bij beursgang Algo Vision

    Financiele Dagblad: VASCO VAN DER BOONEN GERBEN VAN DER MAREL

    AMSTERDAM - ING Bank in Eindhoven maakte niet alleen fouten bij het doorplaatsen naar klanten van aandelen in het beursfonds Algo Vision. Vervolgens maakte de bank ook fouten bij het toekennen van de schadevergoeding.

    Dit bleek gisteren tijdens getuigenverhoren op de rechtbank in Amsterdam in een civiele procedure die financieel-letselschadebureau Santema & Blonz voert tegen ING Bank. Het bureau treedt op namens een ING-klant die euro 583.541 schade claimt.

    Centraal staat de rol die districtskantoor Zuidoost-Brabant van ING Bank speelde rond de introductie op de Belgische startersbeurs van het onbekende Britse bedrijf Algo Vision. Dat ging 23 juli 1999 voor $10 naar de beurs. Het bedrijf plaatste pal daaraan voorafgaand 1,5 mln aandelen, waarmee het $ 15 mln ophaalde. In die periode werden 600.000 aandelen bij Brabantse ING-klanten ondergebracht.

    Volgens Santema & Blonz heeft ING hun cliënt als 'vuilnisvat' gebruikt voor waardeloze Algo Vision-aandelen. Toen ING Bank naar aanleiding van een onderzoek door het hoofdkantoor besloot alle 45 klanten van hun Algo Vision -stukken te verlossen, zou de cliënt van Santema & Blonz vervolgens ook een - verdachte - koerssprong van Algo Vision door zijn neus zijn geboord. Daarbij zou de bank voorschriften overtreden en zijn zorgplicht schenden.

    Onder ede bevestigde voormalig hoofd beleggingen van het Eindhovense ING-kantoor, Ton van den Elsen, gisteren dat ING de Algo Vision -stukken 'in strijd met interne richtlijnen' bij zijn klanten had geplaatst. De grootste fout die ING daarbij maakte, is volgens hem dat klanten werd geadviseerd in Algo Vision te beleggen zonder dat een door ING gecontroleerd prospectus beschikbaar was.

    Volgens Van den Elsen kon ING Eindhoven via tussenpersoon Opportunity Management van Marius Ritskes aan de Algo Vision-stukken komen. Ritskes had zelf geen vergunning om aandelen bij particulieren te plaatsen, hoewel hij dat volgens Van den Elsen toch deed. Door de bank als tussenschijf te gebruiken, werd dit vergunningprobleem opgelost. De bank zou daarvoor $ 0,25 per geplaatst aandeel krijgen, zegt Van den Elsen. Die commissie heeft de bank, volgens stukken in het bezit van deze krant, nooit ontvangen.

    Toen vooraanstaande klanten klaagden over de teleurstellende koers van Algo Vision heeft het Amsterdamse hoofdkantoor de bedrijfsrecherche 'de affaire' (Van den Elsen) laten onderzoeken. Op basis van de interne fouten die dat aan het licht bracht, besloot ING alle Algo Vision-stukken van de klanten terug te kopen tegen de prijs die zij er voor hadden betaald.

    Maar de schadevergoedingsovereenkomsten verzwijgen, erkent Van den Elsen, de belangrijkste reden waarom ING de schade vergoedt, namelijk de ontoereikende interne controle. 'Vreemd' is volgens Van den Elsen ook de onjuistheid in schadevergoedingsovereenkomsten dat de schade van een pre-IPO-belegging door ING wordt vergoed, als het om klanten gaat die op de beursintroductie zouden hebben ingeschreven.

    Evenals Van den Elsen vindt voormalig senior beleggingsadviseur Joost Rijswijk van ING Eindhoven, nu werkzaam bij ING Zwitserland, het terugkopen door een bank bij klanten van geëmitteerde aandelen 'zeer ongebruikelijk'. De reden die ING daarvoor tegen klanten aanvoerde, was volgens Rijswijk 'een voorwendsel'. Dat IPO-beleggers een vergoeding krijgen voor een 'pre-IPO' vindt hij 'gek'.

    Vier ING-medewerkers zijn berispt voor de affaire. Van den Elsen ontkent dat hij is ontslagen, maar meent dat hij - deels vrijwillig - uit zijn functie is ontheven.
  7. [verwijderd] 20 oktober 2010 23:24
    [quote=Silvia]
    En zie wat er met de koers van Opportunity Investment Management plc in de afgelopen weken is gebeurd, een koersexplosie van 59 cent naar meer dan 5 euro.

    Wow, waar kun je trouwens deze kopen?

    Market data DLY 20/10/10 17:35 CEST

    Last (€) (1) 2.47
    Change D/D-1 (%) (2) -8.52
    Volume 48,374
    Turnover 121,765
    Capitalisation 42,177,214
    Day
    First (€) 09:00 2.65
    High (€) 09:01 2.70
    Low (€) 09:41 2.43

    /31-12
    Change (%) 298.39
    High (€) 14/10/10 5.39
    Low (€) 30/09/10 0.61




  8. [verwijderd] 22 oktober 2010 16:41
    @bookkeeper

    Joep van de Nieuwenhuizen had zijn aandelen Algo Vision in 32 !!! BV's zitten. Denk je dat de heer Ritskes dat ook zou kunnen?

    Het is niet de bedoeling dat alle aandeelhouders gelijkelijk van het plan profiteren. Zo mag grootaandeelhouder van het eerste uur Joep van den Nieuwenhuyzen sowieso niet meedoen, beslist de vergadering. De samenspanners spreken zelfs de vrees uit dat Van den Nieuwenhuyzen 'misbruik' maakt van hun opzetje. Met 2,88 mln stukken heeft deze via 32 vennootschappen dan een kwart van de 11,7 mln aandelen in handen, berekenen de vergaderaars. Van de drie miljoen vrij verhandelbare stukken is op initiatief van Van den Nieuwenhuyzen de helft doorgeplaatst.
  9. [verwijderd] 22 oktober 2010 16:57
    OIM is al weer terug bij € 1,83

    In 3 weken tijd van 59 cent naar 5,20 en weer terug.

    Onwetende beleggers, hoe dom ook, worden opgescheept met waardeloze aandelen OIM. Het is maar wat de gek er voor geeft. Volgens de prospectus van OIM is de werkelijke waarde 59 cent per aandeel.
  10. [verwijderd] 25 oktober 2010 14:48
    quote:

    Silvia schreef:

    @bookkeeper

    Joep van de Nieuwenhuizen had zijn aandelen Algo Vision in 32 !!! BV's zitten. Denk je dat de heer Ritskes dat ook zou kunnen?

    Het is niet de bedoeling dat alle aandeelhouders gelijkelijk van het plan profiteren. Zo mag grootaandeelhouder van het eerste uur Joep van den Nieuwenhuyzen sowieso niet meedoen, beslist de vergadering. De samenspanners spreken zelfs de vrees uit dat Van den Nieuwenhuyzen 'misbruik' maakt van hun opzetje. Met 2,88 mln stukken heeft deze via 32 vennootschappen dan een kwart van de 11,7 mln aandelen in handen, berekenen de vergaderaars. Van de drie miljoen vrij verhandelbare stukken is op initiatief van Van den Nieuwenhuyzen de helft doorgeplaatst.
    Geen commentaar .... ;-)
235 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 923,71 +0,04%
EUR/USD 1,0818 -0,67%
FTSE 100 8.245,37 -0,48%
Germany40^ 18.547,30 -0,56%
Gold spot 2.293,78 0,00%
NY-Nasdaq Composite 17.133,13 -0,23%

Stijgers

Brederode
+1,93%
SYENSQO
+1,74%
Colruyt
+1,18%
Care P...
+1,13%
Orange...
+0,95%

Dalers

VGP
-3,93%
Aedifica
-3,01%
Cofinimmo
-2,63%
WDP
-2,48%
Lotus ...
-2,38%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links