Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Lavide Holding AEX:LVIDE.NL, NL0010545679

  • 0,292 4 jun 2024 13:50
  • +0,002 (+0,69%) Dagrange 0,292 - 0,296
  • 10.999 Gem. (3M) 8,1K

Plantform contracteert Qurius

33 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Ronson 20 september 2006 16:50
    Plantform contracteert Qurius voor bouw IT-oplossing voor pot- en jongplantkwekerijen

    20 september 2006 - Plantform heeft Qurius en Grow Technology gecontracteerd om een geïntegreerde automatiseringsoplossing voor pot- en jongplantkwekerijen te ontwikkelen. Hiertoe is het Plantform fase twee contract getekend door bestuursvoorzitter Jos ten Have en Qurius-directeur Mark van Kemenade. Plantform is een ondernemersvereniging van 35 telers die de handen ineen hebben geslagen om een alternatief te verkrijgen voor hun huidige ‘eilandoplossingen’. De software wordt ontwikkeld op basis van de richtlijnen en randvoorwaarden van het ‘Plantformmodel’ en moet voldoen aan de drie criteria: modulaire opbouw, integreerbaarheid en duurzaamheid.

    "Er is grote behoefte aan een geïntegreerd informatiesysteem, ter vervanging van de deeloplossingen waar pot- en plantkwekerijen nu gebruik van maken. Qurius heeft voor zijn sierteeltmanagementsysteem al veel bruikbare functionaliteit ontwikkeld. Die oplossing is gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV (Navision) en met succes geïmplementeerd bij onder andere Sjaak van der Voort BV en Zurel. Door verder gebruik te maken van dit in het bedrijfsleven veelgebruikte standaard ERP-platform van Microsoft kunnen we een modern, modulair tuinbouwpakket tot stand brengen. Daarbij zijn we via de combinatie Qurius/Microsoft naast continue software-updates en ondersteuning verzekerd van de waardevastheid van onze investering", aldus Jos ten Have, bestuursvoorzitter van Plantform. Het eerste systeem wordt gerealiseerd bij "pilotkweker" Sion Plantage.

    Plantform
    Plantform is een ondernemersvereniging, die is opgezet door een aantal vooraanstaande potplantentelers die over betere management- en stuurinformatie willen kunnen beschikken. Doelstelling is het creëren van een succesvolle standaard voor geïntegreerde automatisering in de tuinbouw. Uitgangspunt daarbij is dat door gezamenlijke inbreng van middelen en kennis een beter en doelmatiger ontwerp gerealiseerd kan worden dan bij individuele inspanning. Op dit moment telt Plantform 35 leden onder de Nederlandse potplantenkwekerijen. Meer informatie is beschikbaar via www.plantform.nl

    Qurius N.V.
    Qurius verzorgt ontwerp, realisatie en beheer van op Microsoft-technologie gebaseerde bedrijfsapplicaties en IT-infrastructuren. In de groep verzorgt Qurius Advanced Solutions professionele softwareontwikkeling en –integratie. Qurius Business Solutions verkoopt, ontwikkelt en realiseert branchespecifieke bedrijfsapplicaties en is marktleider in Microsoft Dynamics-oplossingen in Nederland en België. Qurius Infrastructure Solutions verzorgt ontwerp en invoering van ICT-infrastructuren. Qurius Managed Services verzorgt het beheer, onderhoud en support van applicaties en infrastructuren. Qurius is gevestigd in Nederland en België en beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie is beschikbaar via www.qurius.nl


    Voor meer informatie
    Qurius, Caroline Jooren: telefoon 035 699 61 36 of caroline.jooren@qurius.nl

    Pride PR, Jan Faber: telefoon 071 568 00 28 of jan@pridepr.nl
  2. Ronson 20 september 2006 21:39
    "Plantform is een ondernemersvereniging van 35 telers die de handen ineen hebben geslagen om een alternatief te verkrijgen voor hun huidige ‘eilandoplossingen’."

    Dit wil dus ongeveer zeggen dat er 35 telers (ook wel klanten genoemd) aanstaande zijn. Maar dat hadden jullie natuurlijk al begrepen ;~D

    Één binnen, nog 34 te gaan.
  3. Ronson 20 september 2006 21:56
    Skûtsjesilen

    Plantform en Qurius organiseerden op zaterdag 2 september het Skûtsjesilen. Qurius heeft met maar liefts 6 boten deelgenomen waarvan er twee boten speciaal gereserveerd waren voor Plantform leden.

    Meer informatie over deze mooie dag volgt snel.

    Informatie over het Skûtsjesilen

    Al 18 jaar organiseert Stichting Skûtsjesilen Huizen een zeilevenement met Friese Skûtsjes op het Gooimeer voor de kust van Huizen. Tijdens dit evenement zullen 25 skûtsjes strijden om de Huizer Trofee en de Nico Poortprijs.

    Skûtsjes zijn eigenlijk Friese tjalken, gebouwd om vracht te vervoeren binnen de Friese wateren. De schepen hebben weinig diepgang, dat ze toegankelijk maakt voor de hier en daar ondiepe Friese meren.

    De meeste skûtsjes werden omstreeks de eeuwwisseling gebouwd bij beroemde Friese scheepswerven zoals Barkmeijer, Van der Werff, De Pijp en Buitenstvallaat.
    De schepen werden niet gebouwd om wedstrijd te varen, maar wel om de concurrentie in het vrachtvervoer voor te kunnen blijven.

    Nu, zo’n honderd jaar later, behoren ze nog steeds tot de snelste zeilschepen op de Nederlandse binnenwateren. Het zijn prachtige schepen, goed gepiekt en geveegd, wat zoveel wil zeggen dat ze mooi gestroomlijnd zijn. De schepen vervoerden in vroeger jaren grind, zand, turf, en mest. En ze onderhielden een soort beurtvaart tussen de verschillende Friese steden. Ook woonden er hele gezinnen op zo’n skûtsje. In roefjes van nog geen 3x4 meter speelde het gezinsleven zich af. Een ingebouwde motor was er in die tijd niet bij. Er was wel veel gebrek aan comfort, maar het ontbrak niet aan gezelligheid en samenwerking.

    Deze fraaie schepen zijn ook dit jaar weer te bewonderen in de Jachthaven ’t Huizerhoofd te Huizen. Op zaterdag 2 september liggen er weer zo’n 25 schepen afgemeerd om in de middag te strijden om de Huizer Troffee en de Nico Poort Prijs.

    Onderstaand in het kort het programma
    10.30 ontvangst met koffie en Huizer Speculaas
    11.30 inschepen en uitreiking lunchpakketten
    13.00 start eerste manche
    14.45 start tweede manche
    16.30 einde wedstrijd
    17.00 napraten in de feestelijk ingerichte loods
    18.00 prijsuitreiking
    18.30 schippersmaaltijd
    19.30 feestavond met ‘levende’ muziek
    24.00 afsluiting dag

    We heten u graag welkom op 2 september.

    www.qurius.nl/bs.qurius.nl/nl/Branche...
  4. Ronson 20 september 2006 22:02
    Status (fase2)

    In juli 2005 is fase 2 van start gegaan. Sindsdien zijn de voorbereidingen voor de pilots in volle gang. Er zijn contracten afgesloten met Grow Technology (Waaldwijk) en Qurius (Zaltbommel) voor het ontwerp en bouwen van de software. Daarnaast zijn er contracten afgesloten met RijnPlant en Sion om de gebouwde software in de praktijk te testen (een zogenaamde pilot). Doel van de pilots is succesvol een aantal modules van het geïntegreerde systeem in te voeren conform de richtlijnen van het Plantformmodel. Als eerste wordt gewerkt aan het gereedmaken van de pilotkwekerijen voor het invoeren van de software. In het najaar zullen de leveranciers klaar zijn met het bouwen van de software. Daarna pas kan de software geïmplementeerd (ingevoerd) worden bij de pilotkwekers. Na enkele testen zal de software begin 2007 op de markt komen.

    Begin 2006 zijn tevens een aantal Plantform informatiebijeenkomsten georganiseerd voor pot- en jongplantbedrijven. Het doel was bedrijven op de hoogte te brengen van het nut en de noodzaak van Plantform. Naar aanleiding van deze bijeenkomsten sloten elf nieuwe leden zich bij Plantform aan.

    Op 22 augustus wordt in De Lier een informatiebijeenkomst georganiseerd voor pot- en jongplantbedrijven. U kunt zich hiervoor opgeven via contact.

    Woensdag 5 juli jl. heeft Plantform een informatiebijeenkomst voor de tuinbouwleveranciers georganiseerd. Er waren 16 leveranciers van mechanisatie, automatiseringssystemen (zoals interne logistiek en klimaat) en complete ICT-pakketten aanwezig. Het doel van deze bijeenkomst was de leveranciers te informeren over het initiatief Plantform. Daarnaast kwamen zaken aan de orde als: de functionaliteit van het model, de rol van Plantform in de markt, het initiatief om te komen tot standaard interfaces en de mogelijkheid om software te ontwikkelen op basis van het Plantform model (certificering).
    Vanuit een initiatiefgroep van leveranciers (Van Zaal, Wilgengroep, Logiqs Agro en Flier Systems) is er een start gemaakt om te komen tot een project om te werken aan uniforme dataprotocollen. Dit betreffen de interfaces tussen de systemen van deze leveranciers onderling, maar ook om te kunnen communiceren met de Plantform modules.
    Het werd de aanwezigen duidelijk dat Plantform alleen richtlijnen en randvoorwaarden opstelt om te komen tot standaard software voor betere sturingsinformatie op de kwekerij en duidelijk dus zelf géén software ontwikkelt. De aanwezigen waren positief over het initiatief, en zeer te spreken over het feit dat kwekers gezamenlijk hun wensen op papier hebben gezet.
    De bijeenkomst werd afgesloten met een vervolgafspraak. In oktober wordt er inhoudelijk verder gesproken. De onderwerpen zullen dan zijn: de consequenties van het Plantform model voor de leveranciers, de voorwaarden voor certificering en de vorderingen van de initiatiefgroep. Het was een boeiende middag!

    www.plantform.nl/
  5. Ronson 20 september 2006 22:03
    Planning

    Fase 0: draagvlak en planvorming (AFGEROND)
    In fase 0 is draagvlak gezocht voor Plantform en de beoogde oplossing, het 'Plantformmodel', om de ondernemersvereniging op te kunnen richten. Potplantenbedrijven moesten worden overtuigd van de noodzaak en de haalbaarheid van Plantform, als ook de belangrijkste huidige tuinbouwtoeleveranciers.
    Het Plantformmodel is een systeemmodel met een modulaire opbouw, waarin processen van de complexe potplantenbedrijven zijn opgenomen. In deze voorbereidende fase 0 zijn op globaal niveau de bedrijfsprocessen beschreven en is het functioneel architectuurontwerp en de systeemarchitectuur voor complexe potplantenbedrijven uitgewerkt. Dit vormt de basislaag van het model.

    Fase 1: Ontwikkeling (AFGEROND)
    In fase 1 is de ondernemersvereniging opgericht en wordt het Plantformmodel verder uitgewerkt. De organisatiegraad en vergelijkbaarheid tussen potplantenbedrijven worden getoetst. De modules en koppelvlakken van het model worden gedefinieerd voor complexe potplantenbedrijven en de technische architectuur wordt in detail uitgewerkt. Aan het einde van fase 1 moet het gehele model technisch inhoudelijk gereed zijn voor de start van een pilot.

    In juni 2005 werd fase 1 afgerond. De resultaten waren conform de doelstellingen van deze fase:
    Ondernemersvereniging Plantform werd opgericht. Vijfentwintig leden, allen toonaangevende potplantenbedrijven, (h)erkenden het probleem en ondersteunden de oplossingsrichting van Plantform.
    Het Plantformmodel werd verder uitgewerkt. Modules en koppelvlakken van het model werden gedefinieerd en verder gedetailleerd. Technisch inhoudelijk waren de zaken gereed voor de pilots.

    Fase 2: Pilot (GEPLANDE AFRONDING: eind 2006)
    Fase 2 is de testfase. Doel van deze fase is succesvol een aantal delen van een geïntegreerd systeem in te voeren bij enkele complexe potplantenbedrijven. Op basis van deze praktijkervaring kan worden bepaald waar eventueel wijzigingen van het Plantformmodel moeten worden doorgevoerd.

    Voor de fasen 0 t/m 2 is financiering verkregen van Productschap Tuinbouw.

    Fase 3: Uitrol (VERWACHTING AANVANG: begin 2007)
    In fase 3 worden de modules uit het Plantformmodel uitgerold naar meerdere bedrijven. Vanuit de ondernemersvereniging wordt een systematiek van certificering opgezet om vast te stellen of de softwareproducten die op de markt worden gebracht, inderdaad volledig voldoen aan (met name) de gedefinieerde koppelvlakken.
  6. The voice 20 september 2006 22:04
    Wij werken ook met Qurius als IT-partner.

    Men heeft ontzettend groeiende business, kan de vraag niet aan, tarieven van 140 euro voor simpele consultants.

    Dat is ook meteen de valkuil, je verliest die klanten ook weer gauw als blijkt dat je geen kwaliteit kan leveren.

    Mijn bedrijf is het niet...
  7. [verwijderd] 20 september 2006 22:14
    quote:

    voice schreef:

    Wij werken ook met Qurius als IT-partner.

    Men heeft ontzettend groeiende business, kan de vraag niet aan, tarieven van 140 euro voor simpele consultants.

    Dat is ook meteen de valkuil, je verliest die klanten ook weer gauw als blijkt dat je geen kwaliteit kan leveren.

    Mijn bedrijf is het niet...
    waarom niet?
  8. Ronson 20 september 2006 22:19
    Geïntegreerde softwaremodules voor continue informatiestroom
    Bron: Vakblad voor de Bloemisterij 15 (2006)
    www.plantform.nl/nieuws/artikel_plant...

    Erg interessant artikel uit het vakblad voor Bloemisterij. Er valt ondermeer in te lezen dat er een miljoen geïnvesteerd wordt in de ontwikkeling en invoering van de software. Sponsors zijn oa. Rabobank en FloraHolland.

    In de laatste alinea van het artikel wordt een interessant verwachtingspatroon geschetst van het groeipad van de software. Er wordt verwacht dat de software met kleine aanpassingen eenvoudig ingezet kan worden in andere sectoren van de tuinbouw.

    Het lezen waard.
  9. Ronson 20 september 2006 22:24
    quote:

    voice schreef:

    Wij werken ook met Qurius als IT-partner.

    Men heeft ontzettend groeiende business, kan de vraag niet aan, tarieven van 140 euro voor simpele consultants.

    Dat is ook meteen de valkuil, je verliest die klanten ook weer gauw als blijkt dat je geen kwaliteit kan leveren.

    Mijn bedrijf is het niet...
    "Men heeft ontzettend groeiende business"

    Goed zo ;~D

    Maar € 140,- is toch niet zo spannend. Wat denk je dat deze simpele consultants kosten bij bijvoorbeeld Getronics, Atos, etc.

    Ik kom er ook mijn bed niet voor uit (lol :~D)
  10. Ronson 20 september 2006 22:45
    Toch maar even verder met Plantform, want daar hadden we het over en de business draait door.

    Ondernemers achter Plantform (note Ronson: de potentiële klanten):

    Onderstaande ca. 35 potplantenbedrijven zijn lid van ondernemersvereniging Plantform. De leden van Plantform erkennen het probleem van het ontbreken van goede geïntegreerde systemen, ondersteunen de oplossingsrichting en hebben hun steun aan het initiatief afgegeven.

    Azaleakwekerij Arends
    Boomaplant
    Bunnik Plants
    Bunnik Vriesea's
    Corn. Bak B.V.
    De Wilgenlei Potplanten
    Elger B.V.
    Florema Young Plants
    Fransen Orchideeën
    Geest Orchideeën
    Handelskwekerij Gebr. Valstar
    Hydrocultuur Ammerlaan
    J. & P. ten Have
    Klugt De Lier
    KP Holland
    Kwekerij De Groot B.V.
    Kwekerij Piet Vijverberg
    Kwekerij Zwethlande
    LKP Plants
    Opti-flor
    Orchids4all
    Oriental Group
    Potplantenkwekerij Sjaloom
    Potplantenkwekerij Richplant
    RijnPlant
    Sion
    Stofbergen Plant Company
    Ten Have Plant
    Ter Laak Orchideeën
    Van der Voort Potplanten B.V.
    Van Winden Erica B.V.
    Wooning Orchids
    WPK House & Garden
  11. [verwijderd] 20 september 2006 22:46
    quote:

    Ronson schreef:

    "Plantform is een ondernemersvereniging van 35 telers die de handen ineen hebben geslagen om een alternatief te verkrijgen voor hun huidige ‘eilandoplossingen’."

    Dit wil dus ongeveer zeggen dat er 35 telers (ook wel klanten genoemd) aanstaande zijn. Maar dat hadden jullie natuurlijk al begrepen ;~D

    Één binnen, nog 34 te gaan.
    Ik vraag me af hoe dit nu zit. Is het niet zo dat Plantform de software laat ontwikkelen en er eenmalig een bedrag voor betaald en dit vervolgens bij 35 bedrijven uit zet? In plaats van te investeren door een pakket te bouwen en de software minimaal 35 keer te verkopen, bouwen ze nu eenmalig een pakket en mogen dit een x aantal (35?) keer implementeren.

    Wellicht brengt dit nu meer op maar ik vraag me af of Qurius de voor Plantform gebouwde software ook zelf kan gebruiken om aan kwekers aan te bieden?
  12. Ronson 20 september 2006 23:02
    quote:

    Aandeelhouder Leonard schreef:

    [quote=Ronson]
    "Plantform is een ondernemersvereniging van 35 telers die de handen ineen hebben geslagen om een alternatief te verkrijgen voor hun huidige ‘eilandoplossingen’."

    Dit wil dus ongeveer zeggen dat er 35 telers (ook wel klanten genoemd) aanstaande zijn. Maar dat hadden jullie natuurlijk al begrepen ;~D

    Één binnen, nog 34 te gaan.
    [/quote]

    Ik vraag me af hoe dit nu zit. Is het niet zo dat Plantform de software laat ontwikkelen en er eenmalig een bedrag voor betaald en dit vervolgens bij 35 bedrijven uit zet? In plaats van te investeren door een pakket te bouwen en de software minimaal 35 keer te verkopen, bouwen ze nu eenmalig een pakket en mogen dit een x aantal (35?) keer implementeren.

    Wellicht brengt dit nu meer op maar ik vraag me af of Qurius de voor Plantform gebouwde software ook zelf kan gebruiken om aan kwekers aan te bieden?
    Nee, ze moeten het gewoon aanschaffen. De plantform investering is enkel en alleen de ontwikkeling.

    Op de Planform site is een informatiefolder te vinden waarin staat dat ze via een lidmaatschap korting krijgen op software, licenties en diensten. Gewoon betalen dus. Overigens is Microsoft ook betrokken bij deze ontwikkeling. Dit najaar organiseren zij gezamenlijk een bijeenkomst.

    www.plantform.nl/folder.pdf
  13. [verwijderd] 20 september 2006 23:18
    quote:

    Ronson schreef:

    Toch maar even verder met Plantform, want daar hadden we het over en de business draait door.

    Ondernemers achter Plantform (note Ronson: de potentiële klanten):

    Onderstaande ca. 35 potplantenbedrijven zijn lid van ondernemersvereniging Plantform. De leden van Plantform erkennen het probleem van het ontbreken van goede geïntegreerde systemen, ondersteunen de oplossingsrichting en hebben hun steun aan het initiatief afgegeven.

    Azaleakwekerij Arends
    Boomaplant
    Bunnik Plants
    Bunnik Vriesea's
    Corn. Bak B.V.
    De Wilgenlei Potplanten
    Elger B.V.
    Florema Young Plants
    Fransen Orchideeën
    Geest Orchideeën
    Handelskwekerij Gebr. Valstar
    Hydrocultuur Ammerlaan
    J. & P. ten Have
    Klugt De Lier
    KP Holland
    Kwekerij De Groot B.V.
    Kwekerij Piet Vijverberg
    Kwekerij Zwethlande
    LKP Plants
    Opti-flor
    Orchids4all
    Oriental Group
    Potplantenkwekerij Sjaloom
    Potplantenkwekerij Richplant
    RijnPlant
    Sion
    Stofbergen Plant Company
    Ten Have Plant
    Ter Laak Orchideeën
    Van der Voort Potplanten B.V.
    Van Winden Erica B.V.
    Wooning Orchids
    WPK House & Garden
    Mooie lijst, maar de echte groten staan hier nog niet eens tussen ( 15 a 20 ha aan oppervlakte ). Er zijn dus mogelijkheden genoeg om deze kwekerijen binnen te halen. Ook in Duitsland staan een paar enorme bedrijven. Van een aantal, niet vermeld in deze lijst, weet ik dat ze het produkt eerst willen zien werken.
    Er zijn namelijk maar weinig produkten die goed op elkaar aansluiten.Vele systemen werken omslagtig en bieden niet genoeg mogelijkheden voor de kweker.

    gr De Rus

33 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links