Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Holcim, Lafarge en Heidelberg Cement.

84 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 25 mei 2006 13:02
    Op de DAX is GBL een uitschieter met de verkoop van de rijkste Belg van het kwart van Bertelsmann aan de familie Mohn. Natuurlijk wint GBL. GBL is de holding van Baron Frère waarin nu dus de media-afdeling voor 4,5 miljard Euro de deur uitgaat, maar baron Frère en zijn ploeg zijn allang bezig zich in twee nieuwe sectoren zwaar in te kopen: Eiffage ( bouw, zeg maar de Franse Heijmans) en Lafarge. (cement)

    Aardig om te constateren dat de allerrijksten van Europa elkaar een beetje naäpen. De familie Mohn , eigenaar van het grootste mediaconcern van Europa, kocht vorig jaar het grootste deel van Heidelberg Cement. De koers is daarna enorm gestegen ( veertig procent).

    Maar Baron Frère zit ook niet stil: Hij koopt zich te pletter aan de tweede grootste cementbedrijf ter wereld: Lafarge en meldde gisteren dat hij al 10 procent bezit. Een paar maanden geleden verrastte hij de complete Parijse beleggerswereld door mee te delen dat hij plots 5 procent in Lafarge gekocht had. Ik plaatste bij Michael daarover wat kanttekeningen in januari en februari van dit jaar.

    Blijkbaar is er in de cement genoeg te verdienen. Holcim, de grootste cementbedrijf ter wereld, genoteerd in Zürich, had ook al prachtcijfers.

    Zelf zit ik al minstens 10 jaar in cementaandelen: Het begon met het Belgische CBR. Dat werd ongeveer 5 jaar geleden met een flinke premie overgenomen door Heidelberg Cement. CBR is dus een 100 procent dochter van Heidelberg Cement, waarvan de familie Mohn dus ook alweer grootaandeelhouder is. Heidelberg heeft een prachtparcours achter de rug. Er is nog een draad over in de KK.

    De cementindustrie krijgt in mijn dikke dossiers altijd een heel negatieve analistenbeoordeling omdat....de cementindustrie zoveel energie bij zijn produktieproces nodig heeft en daar kan dus niet veel verdiend worden. Ik kwam die analyse wel 4 maal tegen de afgelopen 6 jaar.

    Maar zo zie je weer dat het toch anders loopt. Blijkbaar kunnen ze dat gewoon doorrekenen aan hun afnemers. Waar er gigantisch gebouwd wordt, kijkt men blijkbaar niet op een paar Euro meer of minder voor het cement.

    In ieder geval een sector om in een gediversifieerde portefeuille erbij te hebben.

    Baron Frère en de familie Mohn dachten er ook zo over.....

    Peter

  2. forum rang 7 ffff 22 juni 2006 14:45
    Mensen......

    Die cementboeren moet je toch echt volgen........

    Die superbelegger Baron Frère heeft toch zijn goede contacten. Familie Mohn heb ik jullie al over verteld. Nou , wat Mohn kan, kan ik ook, zal baron Frère gedacht hebben: en maar Lafarge kopen en maar bijkopen.....

    En vanmorgen: Ja hoor: fantastische toekomstverwachtingen. koers schet uiteraard verder omhoog. Twee weken geleden kon je tijdens de zware depressie Lafarge opppikken op 84,35 Euro en nu staan ze weer goed TIEN Euro duurder.

    Leon schrijft vandaag op zijn beleggerswebsite dat het maar een saaie beurs is. Oh, oh denk ik dan: D'r is echt nog genoeg te beleven en uit te zoeken.

    Lees onderstaande maar eens goed. Uiteraard profiteren de collega's Holcim en GHeidelberg Cement ook van dit goede bericht. de familie Mohn wordt nog rijker dan ze al zijn...

    Lafarge verhoogt winstverwachting voor 2008 naar 10%22 jun 2006, 12:45 uur
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het Franse Lafarge, een van 's werelds grootste producenten van bouwmaterialen, kan een sneller dan verwachte winstgroei voor 2008 bereiken door een programma van kostenbesparingen, verkoop van bezittingen en overnames. Dat maakt het bedrijf donderdag op een persconferentie bekend.

    Het in Parijs gevestigde concern is 's werelds grootste cementproducent, voor het Zwitserse Holcim en het Mexicaanse Cemex. Lafarge, dat vorig jaar 123 miljoen ton cement produceerde, denkt met het plan voor 2008 een gemiddelde jaarlijkse groei winst per aandeel van 10% te bereiken, tegen de eerdere doelstelling van 8% groei.

    Vorig jaar groeide de winst per aandeel met 2%.

    Het plan, dat donderdag in de loop van de dag door CEO Bruno Lafont wordt gepresenteerd aan financieel analisten, verhoogt de kostenverlaging voor 2008 tot EUR400 miljoen, een verdubbeling ten opzichte van de eerdere doelstelling van EUR160 miljoen.

    Het bedrijf mikt ook op een verhoging van het rendement op investeringen tot 10% voor 2008, in vergelijking met 8% vorig jaar.

    De plannen van Lafarge zullen zich concentreren op de cementindustrie in snel groeiende markten, zegt Lafont. "We zullen dit bereiken door een balans tussen groei door de bouw van nieuwe fabrieken en overnames. We zullen dit doen met stricte naleving van de doelstellingen voor de winst per aandeel en het rendement op investeringen. Onderwijl handhaven we een sterk financiele structuur", aldus Lafont.

    Lafarge meldt dat de dakbedekkingsactiviteiten wellicht verkocht gaat worden, "als wordt voldaan aan de vereiste waardering en als de divisie een minderheidsaandeel kan aanhouden." De operationele winst van deze divisie kromp met 34% vorig jaar, vooral als gevolg van zeer zwakke vraag en prijsdruk op de belangrijke Duitse markt.

    Het plan van Lafont om de winst te verhogen betekent ook dat er EUR1,5 miljard aan extra kasstroom moet worden gegenereerd. De CEO wil dit gedeeltelijk bewerkstelligen door EUR1 miljard aan desinvesteringen aan het eind van 2008, afgezien van de mogelijk verkoop van de dakbedekkingsdivisie.

    Dat onderdeel, dat vorig jaar lagere operationele winsten boekte, baart analisten al geruime tijd een zorg. In het eerste kwartaal meldde de divisie dakbedekkingsmaterialen een omzetgroei van 13% naar EUR304 miljoen.

    Door Elvan Bayraktaroglu; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; elvan.bayraktaroglu@dowjones.com

  3. forum rang 7 ffff 22 juni 2006 21:04
    KCK,
    Ik heb dan weer Alstom bijgekocht in de recente koersellende. Haalt toch wekelijks prachtcontracten binnen. Nou weer in Australië. Maar het is iedere week daar prijs. Dit soort aandelen zijn bovendien goed te volgen op de Franse sites. Heb ze veel liever in portefeuille dan die "schimmige" bedrijfjes waar je verder nauwelijks informatie over vindt.
    Peter
  4. [verwijderd] 22 juni 2006 21:10
    quote:

    ffff schreef:

    Heb ze veel liever in portefeuille dan die "schimmige" bedrijfjes waar je verder nauwelijks informatie over vindt.
    Peter
    Hoop dat je het niet over Maersk hebt(-;,voor jouw als ex-Nedlloyd belegger interessant.
    Interessant inderdaad wat er gebeurt rond Alo en Bouyguez en de Franse staat(en Areva).

    kck
  5. [verwijderd] 22 juni 2006 21:20
    (Cercle Finance) - Bear Stearns a réitéré jeudi sa recommandation 'surperformance' sur Bouygues. Dans son commentaire, la banque d'affaires américaine estime que Bouygues s'échange sur la base d'un PER 2006 de 13, soit avec une décote de 5% sur le PER moyen du secteur de 13,7.

    Par ailleurs, si la pression subie au premier trimestre 2006 par les marges de Bouygues Telecom reflète le durcissement du contexte concurrentiel en France, Bear Stearns estime que Bouygues Telecom pourrait profiter de cette situation pour gagner des parts de marché.
  6. forum rang 7 ffff 2 augustus 2006 16:18

    Lafarge, hierboven al uitvoerig voorgesteld, kwam met prachtcijfers. 50 procent meer winst en veel meer dan de analisten verwacht hadden.

    Als de specialisten van Baron Frère ergens hun zin op gezet hebben, moet je je er ook in verdiepen!

    Inmiddels heeft hij meer dan 10 procent van Lafarge en dat brengt duidelijk heel wat meer op dan zijn media-participatie in Bertelsmann. Of zoals ik het bij de buren uitlegde: In Staal, cement en dakpannen is meer te verdienen dan in reclameblaadjes en drukwerk ( Elsevier, Wolters Kluwer, Havas, Roularta, RSDB, Aegis )

    Lafarge steigert Gewinn deutlich
    Der weltgrößte börsennotierte Zementhersteller Lafarge hat in der ersten Hälfte des Jahres über 50 Prozent mehr Gewinn gemacht. Grund für diese deutlichen Steigerung seien die höheren Preise gewesen, die hohe Energiekosten ausglichen.

    Markante Gewinnsteigerung: Der Beton-Hersteller LafargeWie das Unternehmen am Mittwoch mitteilte, stieg der Reingewinn im Berichtszeitraum auf 548 Mio. Euro nach 359 Mio. Euro vor einem Jahr und damit deutlicher als von Analysten erwartet. Diese hatten im Durchschnitt mit einem Nettogewinn von rund 515 Mio. Euro gerechnet. Der Konzernumsatz kletterte den Angaben zufolge um 21,3 Prozent auf 8,76 Mrd. Euro. Das operative Ergebnis legte um 40,6 Prozent auf 1,18 Mrd. Euro zu.

    Hohe Preise gleichen Energiekosten aus

    Grund für die markanten Gewinnsteigerungen seien die höheren Preise, teilte Lafarge mit. Diese hätten dazu beigetragen, die gestiegenen Energiepreise wettzumachen. Für die zweite Jahreshälfte erwartet der Zementhersteller erneut eine Verbesserung des Ergebnisses, allerdings werde der Aufwärtstrend nicht so deutlich ausfallen wie im gleichen Halbjahr des Vorjahres.

    Die Aktien von Lafarge reagierten auf die Gewinnmitteilung, sie verteuerten sich an der Pariser Börse um zwei Prozent.

  7. forum rang 7 ffff 23 februari 2007 14:10
    Lafarge publiceert prachtige zakencijfers en koerst momenteel rond de 117, 118 Euro. Toen we het draadje een KLEIN jaar geleden begonnen rond de 75. Ondertussen heeft de rijkste en beste belegger van belgië zijn aandeel uitgebreid van enkele procenten naar meer dan 15 procent. Nog steeds koopwaardig bij een klein dipje, want Baron Frère blijft schrapen.... Mooi iedere keer te zien dat als de koers eventjes zakt, hij ze weer wegdweilt.... Lafarge publie des résultats 2006 en nette hausse

    par Benjamin Mallet

    PARIS (Reuters) - Lafarge (LG) publie des résultats 2006 en nette hausse, une évolution conforme aux attentes des analystes grâce notamment aux performances de ses activités granulats et béton ainsi que plâtre, tout en relevant ses prévisions pour 2007 et 2008.

    Le groupe a ainsi indiqué que ses objectifs de "croissance du résultat net par action de 10% par an en moyenne entre 2005 et 2008 et d'amélioration du retour sur capitaux engagés pour atteindre 10% en 2008 devraient être dépassés".

    En 2006, le résultat net par action progressé de 23% à 7,86 euros et le retour sur capitaux engagés a atteint 9,4% contre 8,5% fin 2005.

    Le groupe a enregistré un résultat net annuel en hausse de 25% à 1.372 millions d'euros et un résultat d'exploitation courant en progression de 23% à 2.772 millions (hors toiture, en cours de cession, pour 2006 comme pour 2005).

    Le chiffre d'affaires (publié le 14 février) s'est élevé à 16.909 millions d'euros (+17%) et la marge opérationnelle a gagné 0,9 point à 16,4%.

    Les 12 analystes interrogés par Reuters attendaient un résultat net de 1.365 millions d'euros et un résultat d'exploitation courant de 2.768 millions.

    "Les résultats sont en ligne avec les attentes. Le marché pourrait accueillir positivement les annonces, surtout les prévisions. Ceci, ajouté au dividende et au programme de rachat d'actions, soutient l'opinion positive sur le titre", a estimé Ralf Doerper, analyste chez WestLB.

    "Après la progression du cours ces derniers jours, la publication de ces résultats 2006 ne constitue pas réellement une surprise", a pour sa part estimé Alain Ourvoy, analyste chez Natexis Bleichroeder, en ajoutant que l'intermédiaire devrait relever ses prévisions 2007-2008.

    Vers 12h15, le titre recule de 0,39% à 119,12 euros après avoir atteint un plus haut à 122,90 euros. Dans le même temps, le CAC 40 perd 0,05%.

    Par activités, le résultat d'exploitation courant des granulats et béton s'est élevé à 564 millions d'euros (+42%), celui du plâtre à 198 millions (+31%) et celui du ciment à 2.103 millions (+19%).

    Sur le seul quatrième trimestre, le résultat d'exploitation du groupe a progressé de 11% à périmètre et change constants (+30% dans les granulats et béton) mais le résultat net a reculé de 15% en raison d'un taux d'imposition supérieur (31%) à celui du 4e trimestre 2005. Corrigé de cet effet, le résultat net a gagné 23% sur la période, a précisé Lafarge (LG).

    En termes de marge opérationnelle, le ciment reste en tête des activités du groupe avec un taux de 21,8% (+0,5 point), devant le plâtre (+1,9 point à 12,1%) et les granulats et béton (+1,3 point à 8,7%).

    REDUCTION "SUBSTANTIELLE" DES COUTS EN 2007

    La toiture, dont la cession au fonds PAI Partners (pour une valeur d'entreprise de 2,4 milliards d'euros) devrait être finalisée au cours du premier trimestre, a vu son résultat opérationnel croître de 33,6% à 131 millions d'euros.

    Lafarge (LG) devrait, conformément à ce qu'il avait annoncé début décembre 2006, prendre une participation de 35% au capital du véhicule crée par PAI Partners pour abriter les activités cédées, pour un montant de 215 millions d'euros.

    Le groupe a en outre annoncé qu'il proposerait un dividende de 3 euros par action au titre de l'exercice 2006 (+18%) et qu'il utiliserait l'autorisation de rachat d'actions à hauteur de 500 millions d'euros en 2007.

    "2006 a été une année de transformation pour Lafarge (LG), avec le rachat des intérêts minoritaires de Lafarge (LG) North America, la cession de la toiture et la mise en place rapide de notre plan stratégique Excellence 2008", a commenté Bruno Lafont, directeur général de Lafarge.

    Lafarge (LG) a également indiqué que ses "marchés devraient rester globalement favorables en 2007" et que "les plans d'actions développés en matière de réduction des coûts dans toutes (ses) activités et dans tous les pays dans le cadre d'Excellence 2008 devraient se traduire par des réductions de coûts substantielles en 2007".

    Bruno Lafont a ensuite indiqué que la mise en oeuvre du programme de réduction des coûts du groupe de 340 millions d'euros (hors toiture) était en bonne voie et que les premiers effets sur les résultats se feraient sentir à partir du 3e trimestre 2007.

    Pour l'ensemble de l'exercice, Lafarge (LG) anticipe "une demande et des prix dans l'ensemble soutenus" dans le ciment, mais aussi une légère baisse en Amérique du Nord ; "une nouvelle année de croissance" des granulats et béton, avec une forte progression dans les marchés émergents ; ainsi qu'un exercice "favorable en Europe de l'Ouest et de l'Est" dans le plâtre, avec toutefois l'impact de la baisse du résidentiel en Amérique du Nord.

    "Après les augmentations de coûts d'énergie et de transport enregistrées au cours des dernières années, nous attendons de nouvelles hausses en 2007", a ajouté Lafarge (LG), indiquant toutefois que ses hausses de prix de vente seraient supérieures aux hausses de coûts.

    Bruno Lafont a en outre indiqué que Groupe Bruxelles Lambert (Gbl (GBLB)), qui s'est renforcé au capital du groupe ces derniers mois, n'avait pas encore demandé de siège au conseil.

    Fin janvier, la holding de l'homme d'affaires belge Albert Frère détenait 16,10% du capital et 15% des droits de vote de Lafarge (LG). Bruno Lafont a qualifié de "très bonnes" les relations avec Gbl (GBLB), entré dans le capital du groupe début 2006 avec des intentions présentées comme amicales.



    © 2007 Reuters - Tous droits de reproduction réservés par Reuters.

    23/02/2007 12:46
  8. forum rang 7 ffff 10 december 2007 10:16
    Het grote nieuws vandaag op de beurs van Parijs.

    Je denkt zo vaak: Hoe kan ik meeprofiteren van die enorme bouwwoede in de GGolfstaten, Egypte, kortom het hele Midden Oosten.

    Bij Lafarge hebben ze zich dat ook goed afgevraagd en kopen ORASCOM over, de grootste bouwpromotor in het Midden Oosten.

    De koersreactie is navenant: + 8 procent.

    Zo zie je weer dat een sector, in dit geval de bouwsector toeleveringsbedrijf pijlsnel kan herstellen als er een goede deal komt.

    En de grootste privé aandeelhouder van Lafarge is: .... Precies, die geniale superbelegger heeft in GBL zo'n 20 procent van de aandelen van Lafarge en wordt alleen vandaag al zo'n 300 - 400 miljoen rijker........

    Lafarge : débourse 8,8 MdsE pour racheter Orascom Cement


    (Boursier.com) -- Lafarge annonce l'acquisition d'Orascom Cement, le leader cimentier du Moyen-Orient et du bassin Méditerranéen.

    Orascom a une capacité cimentière de 35 millions de tonnes en 2008, portée à 45 millions en 2010. La croissance annuelle attendue du chiffre d'affaires est de 30% et de 33% pour l'EBITDA sur la période 2007/2010. La marge opérationnelle est attendue au-dessus de 40% en 2008 et le chiffre d'affaires à 2,6 Mds$, l'EBITDA à 1,3 MdE.

    Lafarge indique débourser 8,8 MdsE pour financer l'opération qui sera financée par dette à hauteur de 6 MdsE et par émission de 22,5 millions d'actions nouvelles Lafarge, pour une augmentation de capital réservée de 2,8 MdsE, souscrite par Nassef Sawiris au prix de 125 Euros par titre.

    Le prix d'acquisition représente un multiple de 11,6 fois l'EBITDA 2008 et 10,3 fois l'EBITDA 2009 après synergies. Nassef Sawiris, propriétaire de 60% d'Orascom, détiendra 11,4% de Lafarge.

    L'opération est soumise à l'accord des actionnaires d'Orascom qui serotn réunis en AG extraordinaire en janvier 2008. L'augmentation de capital réservée de Lafarge au bénéfice de Nassef Sawiris est soumise à l'accord des actionnaires de Lafarge réunis en AG extraordinaire d'ici fin janvier 2008.

    P.S. Wat een ellende toch steeds die zoekmachine op IEX. Dat kreng werkt van geen kanten. Het is maar goed dat ik zelf alles opsla anders was je dit soort mooie vervolgdraadjes kwijt.
  9. forum rang 7 ffff 10 december 2007 11:15
    Nu + 10,65 procent!

    Frappant dat ook collega-bouwers meteen in de plus staan: BAM hiernaast en HUnter Douglas, de raambekleder.

    Hopenlijk toch een correctie van de zwaar afgestrafte bouwaandelen.

    Peter

    Lafarge krijgt koppositie in M-Oosten met overname
    10 december 2007, 11:06 uur | FD.nl
    Het Franse Lafarge, 's werelds grootste cementproducent, neemt voor euro 8,8 mrd het Egyptische Orascom Cement over. Met de overname krijgt Lafarge een leidende positie in het Midden-Oosten en het gebied rond de Middellandse Zee.

    Dat maakte het concern maandag bekend.

    Orascom Cement maakt onderdeel uit van Orascom Construction Industries. Orascom-topman Nassef Sawiris krijgt een belang van 11,4 procent in Lafarge, waarmee hij de op een na grootste aandeelhouder wordt. Ook krijgt hij een zetel in het bestuur.

    Lafarge wil de transactie financieren met schulden en de verkoop van nieuwe aandelen. De overname moet begin volgend jaar worden afgerond.

    Volgens Lafarge leidt de overname tot jaarlijkse kostenbesparingen van meer dan euro 150 mln. Ook krijgt het concern door de overname meer toegang tot opkomende markten. Lafarge zei dat over drie jaar 65 procent van de inkomsten afkomstig is uit opkomende landen tegen 45 procent in 2007.
  10. forum rang 7 ffff 10 december 2007 17:04
    Guy,

    Dit soort mensen sterft in het harnas. Net als kunstenaars of gedreven politici. Die blijven gewoon doorgaan, en waarom ook niet. Denk aan Picasso, Monat, Monet, Gaugain, Tito, Franco, Ghandi etc. etc...

    Ik denk dat hij het echt heel graag doet en dat het inderdaad "zijn leven" is. Volg ook maar eens hoe hij is ingestapt bij Lafarge, hoe hij persoonlijk werd gecontacteerd door Sarkozy om als je blieft, de CEO van Suez te overtuigen om Suez Environnement voor een flink stuk te verkopen om de fusie met Gaz de France op het allerlaatste moment te doen slagen.....

    Hij zette door en het lukte het Mestrallet te overtuigen toe te geven en kijk nu eens naar de koers van Suez, waarvan hij ook al de grootste privë eigenaar is en straks de tweede grootste eigenaar van Suez-GdF na................ de Franse Staat!

    Peter

    Guy,

    Ik denk dat ik met Lafarge 500 keer meer opgestreken heb dan met Pharming.... Naar Pharming kijk ik nog nauwelijks
  11. forum rang 7 ffff 31 januari 2008 17:55
    In deze bereslechte markt zijn er toch die gewoon....kopen.... en hoe....en waarin...
    Als belegger heeft hij bewezen bij de grootsten te horen.

    Frère (GBL) koopt extra aandelen Lafarge

    GBL, de spilholding van de Waalse financier Albert Frère, heeft in de tweede helft van januari zijn belang in Lafarge verstevigt. Het Bel20-bedrijf kocht voor 39,05 miljoen euro 352.517 aandelen van de Franse bouwmaterialengroep, goed voor 0,2 procent van het totale kapitaal van Lafarge. Zo blijkt uit een mededeling van de Franse beurswaakhond AMF.
    (tijd) - Hoe groot het belang is dat GBL momenteel aanhoudt in Lafarge, is onduidelijk. GBL meldt op zijn website dat het op 5 november 17,4 procent van Lafarge in handen had. In tussentijd is dat belang wat verwaterd. Lafarge nam Orascom Cement over en betaalde een deel via de uitgifte van 22,5 miljoen Lafarge-aandelen.
    GBL, de grootste aandeelhouder van Lafarge, heeft met Thierry de Rudder en Paul Desmarais Jr. twee zetels in de raad van bestuur. Desmarais liet eind vorig jaar weten dat de Frère-holding klaar is om 'op termijn' het belang te verhogen tot '20 à 30 procent'.

    Dieter Snoeck

    Stéphane Wuille

    17:08 - 31/01/2008
    Copyright © De Tijd
  12. [verwijderd] 1 februari 2008 20:26
    Hoi Peter

    Aardig voor jouw archief

    Frere kocht voor EUR 34 mln aandelen Suez in
    01-02-2008 18:08:36

    Brussel (tijd) - GBL, de beursgenoteerde holding van de financier Albert Frere, heeft op 14 januari 2008 voor ruim 34 miljoen euro aandelen Suez bijgekocht op de beurs van Parijs. Dat gebeurde aan een gemiddelde prijs per aandeel van 45,3774 euro. Dat blijkt uit een transparantiemelding van AMF.

    In absolute cijfers ging het om een aankoop van 750.000 aandelen van de Franse nutsgroep.

    Maarten Gommeren
    maarten.gommeren@tijd.be

    Ook aardig om te weten

    Opnieuw uitstel voor fusie tussen Suez en Gaz de France
    22-01-2008 14:18:26

    Brussel (tijd) - Het Franse gasbedrijf Gaz de France moet zijn ondernemingsraad meer informatie verschaffen over de op til zijnde fusie met sectorgenoot Suez. Dat heeft het Franse hooggerechtshof dinsdag beslist.

    Als gevolg van dit vonnis zal de fusie tussen Suez en Gaz de France opnieuw vertraging oplopen.

    Pieter Suy
    pieter.suy@tijd.be

    quote:

    ffff schreef:

    De baron zegt tegen zijn butler: " Schenk nu maar een glas champagne.....!"

    Een half MILJARD, vijfhonderd miljoen Euro, méér dan 1 miljard ouderwetse guldentjes op 5 uur tijd rijker....
    20 procent van 173 miljoen aandelen van 122 Euro...

    Ik heb echt bewondering voor zijn team.
  13. forum rang 7 ffff 7 mei 2008 19:54
    Lafarge gaat vandaag 5 procent omhoog op grond van een heel mooi eerste kwartaal.
    Natuurlijk hebben alle Ca-40 aandelen ook hun douw gehad, maar Lafarge hoort bij het groepje dat er blijkbaar snel overheenkomt. Koers : 120,50 + Mooi dividend.

    LAFARGE: forte progression des résultats au premier trimestre

    (AOF) - Le chiffre d'affaires de Lafarge a progressé de 8% au premier trimestre à 4 milliards d'euros et son résultat d'exploitation a fait un bond de 48% à 512 millions d'euros. Le résultat net part du groupe a lui aussi fortement augmenté : +49% à 150 millions d'euros. Le trimestre a été marqué par une forte contribution des marchés émergents, très bien orientés dans l'ensemble et qui affichent une hausse de 70% de leur résultat d'exploitation courant sur la période.

    Pour le reste de l'année 2008, le leader mondial des matériaux de construction maintient sa vision positive de ses marchés et attend une nouvelle progression de ses résultat. "Les fondamentaux de notre secteur restent solides et Lafarge est bien armé pour faire la différence en 2008. Les besoins en construction et en infrastructures des marchés émergents sont considérables. Nous nous attendons à une nouvelle croissance de la demande mondiale de ciment, portée par la croissance des marchés émergents, et ce malgré la faiblesse de la demande aux Etats-Unis et le ralentissement en Espagne", a précisé le groupe dans un communiqué.

    Dans les marchés développés, le groupe a vu ses résultats progresser, malgré le ralentissement aux Etats-Unis et en Espagne. Ses «très forte réduction de coûts» ont produit des résultats dans tous les pays et toutes les activités selon lui.


  14. forum rang 7 ffff 7 mei 2008 22:48
    Cees,

    NU weer aan de prijs! Ik had maar vier weken geleden een dipkoers - aankooporder van 105,05 Euro. Op die beroerde beursdag OPENDE de koers op 104,71 en "had ze dus aan mijn broek".

    De boel goed volgen en gewoon bij goede aandelen een aardige dipkoers opgeven en regelmatig vang je ze daar mee.

    WEL heel goed op dividenduitbetalingen letten deze weken. Want als dividend eraf gaat zit je plots een stuk sneller aan je dipkoers......

    Met schade en schande werd ik wijzer.....

    Peter
84 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 923,71 +0,04%
EUR/USD 1,0818 0,00%
FTSE 100 8.245,37 -0,48%
Germany40^ 18.547,30 -0,56%
Gold spot 2.293,78 0,00%
NY-Nasdaq Composite 17.133,13 -0,23%

Stijgers

Brederode
+1,93%
SYENSQO
+1,74%
Colruyt
+1,18%
Care P...
+1,13%
Orange...
+0,95%

Dalers

VGP
-3,93%
Aedifica
-3,01%
Cofinimmo
-2,63%
WDP
-2,48%
Lotus ...
-2,38%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links