Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Resparc

1.001 Posts
Pagina: «« 1 ... 35 36 37 38 39 ... 51 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Stapelaar 6 april 2017 09:57
    Met dit scenario in het achterhoofd hoeven bondholders niet lang na te denken om te besluiten vrijwillig mee te doen met zo'n swap. Als ik het goed zie dan gaat het om 0.5 mrd van de uitstaande 3.5 mrd. De meest recente marktwaarde van die 3.5 mrd zou overigens wel eens 20% tot 30% lager kunnen liggen.
    Het lijkt er op dat men er niet op uit is om de bondholders te laten bloeden t.o.v. de recente marktwaarde van de schuld, maar om een (flink) deel van de upside af te romen. En daar kan ik eigenlijk ook nog wel begrip voor opbrengen.
  2. Hoover 6 april 2017 13:57
    Enigszins ook begrip Stapelaar. Novo Banco heeft geen a/o volgens mij. Die zijn allemaal naar de bad bank gegaan. Dus de enige manier om de CET1 omhoog te krijgen is de swap. Dus bloeden de senior bondholders mee. Het zou mij niet verbazen als zo'n scenario zich ook kan voordoen bij HSH. Daar werken ze met garanties, en die ranken wel redelijk senior denk ik. Als die garanties niet terugbetaald worden zal er ook niets overblijven voor de a/o's. HSH is wel ingewikkelde case, maar ik heb weinig hoop.
  3. forum rang 4 shaai 7 april 2017 01:32
    quote:

    Hoover schreef op 5 april 2017 23:11:

    Overigens wel aardig artikel dit in relatie tot de HSH debate. Je ziet dat Lonestar's offer conditional aan een "voluntary" exchange vd senior bondholders. Niks voluntary dus. Geen exchange dan ook geen overname. (Wellicht komt dit de exchange prijs ten goede?)
    Zoals ik al schreef inzake HSH, ik kan me niet voorstellen dat een koper de a/o niet zal laten bloeden. Net zoals Novo B. kan HSH geen kant op. Ze moeten verkopen. En net zoals bij Novo B. begonnen ze ook met 10 kopers.
    To be continued.
    het offer is pre overname, dushet offer is niet van Lone Star, maar van 'portugal',
    imo van belang, want het moet dus volgens de wet/regels van 'portugal' die al eerder 'gekke'dingen hebben gedaan met B Novo.
    In dld bij HSH moet het dan via de wet van 'Duitsland'.
  4. Hoover 7 april 2017 13:50
    Ik zie dat verschil niet ... Portugal is nu aandeelhouder en de bank zal nu een LME doen. Lukt dat niet dan trekt Lonstar zich terug en gaat de bank in resolutie (of wordt genationaliseerd, maar dat ligt moeilijk bij Brussel).
    De Duitse wet is nog stringenter dan Portugal. Zij willen het schoolvoorbeeld van "resolutie" zij. Dus ik zie daar geen enkele upside.
  5. forum rang 4 shaai 7 april 2017 17:48
    Mijn punt dat het anders is, is dat om een 'verplichte vrijwillige' tender te doen, de staat zich aan zijn wetgeving moet houden: in Portugal is al gebleken dat de staat/toezichthouder zich de nodige vrijheden veroorlooft (of nieuwe wetgeving ervoor optuigt?) Die ruimte neemt Duitsland imo minder. Oostenrijk en Ierland hebben in het begin van de crisis vrij vergaande 'verplichte vrijwillige tenders gebaseerd op nwe wet-/regel-geving gedaan. Dld beschermt imo zijn 'spaarders' (incl obli houders) wat meer, en daar is men meer van het nakomen van verplichtingen, ze zijn daar ook vrij verontwaardigd over wat Oostenrijk bijv met Hypo-Alpe-Adria deed/doet.
  6. Hoover 8 april 2017 11:20
    Als ik je goed begrijp ben je bang dat de Portugese overheid, mede als aandeelhouder van deze bank, de tender zal opdringen, in het nadeel van de senior bondholders, in vergelijking tot de Duitse overheid.
    Of te wel, het transfereren van de liabilities, zoals gebeurt bij Novo Banco, zal niet zo snel in Duitsland plaatsvinden.
    Ik weet niet of dat zo is. Het resolutieregime is nu Europees vastgelegd. Kijk bijvoorbeeld naar Italië, die krijgen geen toestemming om Monte dei Pasci te redden vanuit Brussel.
    Ik denk dat exchange nu vooral aan de bondholders ligt. Hoeveel accepteren die. Er zijn m.i 3 partijen die moeten onderhandelen, LoneStar, Bondholders en Portguese Staat.
    Ik heb zelf een klein positie in de 2035 retail NB gekocht op 62%. Benieuwd of ik mag meedoen met de exchange.
  7. leisele 9 april 2017 09:58
    Lone Star koopt belang van 75% in Novo Banco, obligatiekoersen onder druk
    De Portugese centrale bank heeft het licht op groen gezet voor de verkoop van een belang van 75% in Novo Banco aan de Amerikaanse investeringsgroep Lone Star. Deze laatste zal 1 miljard euro in het kapitaal van de bank investeren;

    Novo Banco groepeert de gezonde activa van Banco Espirito Santo, de Portugese grootbank die in 2014 failliet is gegaan.

    De bank, die een grote kapitaalinjectie kreeg voor een bedrag van 4,90 miljard euro (waarvan 3,90 miljard door de Portugese staat en het resterende bedrag door de Portugese banken) moest conform de eisen van de Europese Commissie worden verkocht.

    Buiten Lone Star waren er nog verschillende andere kandidaten in de running, waaronder de Amerikaanse fondsen Appolo en Centerbridge die een gezamenlijk bod hebben uitgebracht. Daarnaast waren ook het Chinese fonds Misheng Financial en de Spaanse bank Caixa Bank kandidaat om Novo Banco over te nemen.

    Na verschillende maanden van onderhandelen trok uiteindelijk het Texaanse beleggingsfonds aan het langste eind in de overnamestrijd. Lone Star is vooral bekend vanwege de overname in 2008 van de Duitse bank IKB die onderuit ging als gevolg van de subprimecrisis. Ook de Belgische textielgroep Balta werd 2 jaar geleden overgenomen.

    Het is belangrijk te weten dat de Portugese staat via het reddingsfonds voor de banken een belang van 25% in Novo Banco behoudt. Dat gebeurde op vraag van Lone Star, dat zich op die manier wapent tegen de risico’s verbonden aan deze investering.

    De banksector zo snel mogelijk stabiliseren

    Tijdens een persconferentie gaf Carlos Costa, gouverneur van de Portugese centrale bank, aan zeer tevreden zijn over de transactie. Dankzij de overname is een belangrijke stap gezet in het kader van de stabilisatie van de Portugese bankensector, aldus Costa. De deal versterkt namelijk de geloofwaardigheid van de sector want hij gebeurde via een open en transparant verkoopsproces.

    Antonio Costa, de Portugese eerste minister, sprak anderzijds van een evenwichtige oplossing waar alle partijen zich in kunnen vinden en die zowel de economie als de banksector ten goede komt.

    Obligatiekoersen dalen

    Op de obligatiemarkt verloor de obligatie met looptijd tot 2019 6 basispunten tot 85%. Het was de grootste daling die de koers in een jaar liet optekenen.

    Die daling is het gevolg van het feit dat de bestaande obligaties zullen omgewisseld moeten worden voor nieuwe obligaties met een lagere rang (achtergesteld), zo bevestigde vorige week vrijdag de Portugese minister van Financiën Mario Centeno.

    Deze operatie is een condition sine qua zonder dewelke de deal met Lone Star geen doorgang zou kunnen vinden. De bank moet namelijk haar eigen middelen versterken.

    Op basis van de huidige koers bedraagt het rendement voor de betreffende obligatie meer dan 13%.

    Wie meer wil weten over de resultaten van Novo Banco, dat bij Moody’s een rating Caa1 heeft, kan daarvoor terecht onder de rubriek Investors op de website van de bank.

    Bronnen

    L’express, Portugal: la banque Novo Banco passe sous pavillon américain

    Les Echos, Novo Banco sous contrôle du fonds Lone Star

    Le Figaro, Le Portugal cède 75% de Novo Banco à un fonds américain

    dinsdag 4 april 2017 - 10:15
    - See more at: www.oblis.be/nl/news/2017/04/04/lone-...
  8. forum rang 4 shaai 9 april 2017 21:58
    quote:

    Hoover schreef op 8 april 2017 11:20:

    Als ik je goed begrijp ben je bang dat de Portugese overheid, mede als aandeelhouder van deze bank, de tender zal opdringen, in het nadeel van de senior bondholders, in vergelijking tot de Duitse overheid.
    Of te wel, het transfereren van de liabilities, zoals gebeurt bij Novo Banco, zal niet zo snel in Duitsland plaatsvinden.
    Ik weet niet of dat zo is. Het resolutieregime is nu Europees vastgelegd. Kijk bijvoorbeeld naar Italië, die krijgen geen toestemming om Monte dei Pasci te redden vanuit Brussel.
    Ik denk dat exchange nu vooral aan de bondholders ligt. Hoeveel accepteren die. Er zijn m.i 3 partijen die moeten onderhandelen, LoneStar, Bondholders en Portguese Staat.
    Ik heb zelf een klein positie in de 2035 retail NB gekocht op 62%. Benieuwd of ik mag meedoen met de exchange.
    ja idd, ik denk dat zo'n liabilities verschuiving in Dld niet (snel) zal gebeuren.
    Nou, imo mag Italie nu wel degelijk Monte Paschi redden. De staat gaat een kapitaalinjectie geven, samen met de achtergstelde bondholders, waarvan de retailbeleggers ook nog gered mogen worden.

    zelf heb ik geen Novo Banco (anders dan nog de waardeloze aandelen) wel flinke pluk resparcs
  9. Hoover 11 april 2017 16:24
    We maintain that HSH’s large underperforming legacy assets must be sold separately to ensure that the entity can change hands because the bank in its current shape will not be able to compete successfully as a private bank. In light of the ongoing challenges on shipping loans, the improved coverage ratios on the bank’s nonperforming shipping assets increase HSH’s chances of selling its legacy assets.
  10. Hoover 12 april 2017 17:07
    Dat is geen bad bank Shaai, met een AA1 stable rating. Dat lijkt me meer een pfandbrief.
    17mrd leningen staan er nog op, en het lijkt me , als ik het goed lees, dat ze id verkopen, echter dat er te weinig is ge-provisioned, en daarom trekken ze die garanties, om de kapitaal levels in lijn te houden. Moody's denkt dat deze geheel wordt getrokken in 2017.
    Ik zie echt geen upside in de a/o's. De enige upside die ik hier hoor is hoop, en dat is niet mijn strategie. Good luck met deze bonds, niet mijn spel.
    Zie link naar alle HSH ratings: www.hsh-nordbank.de/en/investoren/rat...
    Hybrid Capital: Ca (nog net geen D)
  11. forum rang 4 shaai 12 april 2017 19:04
    www.moodys.com/research/Moodys-assign...

    Hsh portfoliomanagement AöR is a public sector special purpose entity established in 2015 under a regional law by the two German Laender, Land of Hamburg and Land of Schleswig-Holstein, which are also its owners (50% each; severally on a pro-rata basis). The entity's purpose is to take over and wind-down a portfolio of non-performing loans from HSH Nordbank AG as part of the bank's restructuring process.

    dat is zo ongeveer de definitie van een bad bank: het vehikel waar slechte leningen terechtkomen voor een winddown. Als die bad bank door een stevige overheid wiordt gegarandeerd, dan kan de rating daarom makkelijk zo hoog zijn:, zoals hier:
    'hsh portfoliomanagement AöR, are considered to be government-related issuers.'
    (het is dus geen HSH entiteit, maar een apart overheidsvehikel)

    Resparcs is uiteraard laag gerate, omdat er nu geen couponnen worden betaald: dan zit je sowieso al in de C.

    Het risico zit inderdaad bij: kunnen ze de leningen verkopen, gegeven wat ze ervoor hebben geprovisioned. Voor het verschil is tot nu toe de garantie gebruikt, maar die is/raakt op. Daarin ligt imo ook of iemand HSH wil kopen. Maar de kernbank minus de oude leningen lijkt gezond, en daarom verwacht ik dat de kernbank in enigerlei toestand zal blijven bestaan. Die zal gezond moeten zijn. En als dan daar de resparcs aan verbonden blijven, dan zit imo daar de upside. Oftewel, is er gegeven de slechte leningen iemand die de kernbank wil hebben, en lukt het dan rond de verkoop zoveel mogelijk slechte leningen elders onder te brengen (verkopen), zodat de gezonde bank verder kan zonder een (te) zwaar blok aan de been. Uiteraard is dat geen gelopen race. En komt daar niet alleen puur klassiek beleggen aan te pas, maar ook een inschatting wat de politiek en toezichthouders (nog) willen, kunnen en mogen doen. Dat is an sich al een krachtenspel, omdat de eigenaars (vnl de Laender) ook politiek zijn.
  12. forum rang 4 shaai 13 april 2017 01:58
    hierin staat het ook:
    www.welt.de/newsticker/bloomberg/arti...

    Schon im letzten Jahr sei absehbar gewesen, dass die HSH für den Steuerzahler zu einem Problem werden könne.
    Damals haben die Eigner Schleswig Holstein und Hamburg eine Bad Bank eingerichtet

    und das Engagement der Steuerzahler für die HSH erhöht. Schuldtitel im Nennwert von 5 Mrd. Euro sind auf die Bad Bank übertragen worden zum Preis von 2,4 Mrd. Euro.

    Met daaronder:
    Denn steht die Politik vor der Wahl Bankenabwicklung oder Steuerzahler, zahlt der Steuerzahler.
  13. Hoover 14 april 2017 11:09
    Shaai, OK en mooi dat je erin blijft vertrouwen. Ik zou de gok niet nemen, neem maar eens de positie in van de overheid. Zij moeten de aandelen verkopen om hun geld terug te krijgen. Dat is gemeenschapsgeld. Juridisch kun je a/o laten bloeden. Dat gaat dus gewoon gebeuren. Ik kan er niks anders van maken. En vooral een land als Duitsland, dat het goede voorbeeld moet geven. En vooral gezien wat er al gebeurd is: Deposits van Cypriotische banken, Transfer van Novo Banco seniors, transfer van a/o NB naar de bad bank, de bail-in van de Ierse banken. Ik zou de Duitse overheid niet meer serieus nemen als ze de a/o's gaan uit bailen. En je kan het niet verkopen dat de Chinesen of andere kopers ze uit-bailen. Immers de afschrijving van de a/o's komt meteen ten goede aan de huidige aandeelhouders. (krijgen betere prijs). Dus ik denk dat het wishful thinking is. Je ziet nu dat Monte di Pasci in een spagaat zit omdat ze daar ook de senior bondholders + a/o willen sparen voor politieke redenen. Dan kan Duitsland toch niet HSH a/o's uitkopen?
  14. Stapelaar 14 april 2017 21:49
    Ik heb ook de indruk dat de Novo Banco casus aantrekkelijker is.
    Zie ook deze forumleden die goed ingevoerd zijn in de materie: www.bondboard.de/forum/showthread.php...

    Als bijzaak aardig om te zien dat speculanten zich richten op cds'en gebaseerd op de meest recente ISDA-regels. Ze gaan op dit moment uit van 42% kans dat de beoogde bond swap gaat kwalificeren als een credit-event oftewel een credit default (by definition).

    Maar aan de andere kant wijst veel er op dat de swap niet nadelig hoeft uit te pakken als je uitgaat van de laatste marktwaarderingen. Op de Duitse beurzen is Novo Banco nog steeds verhandelbaar, terwijl de handel in Luxemburg is stilgelegd. Ik vind daar de 5% per 2019 www.onvista.de/anleihen/snapshot.html... en de steepener per 2035 aantrekkelijk www.onvista.de/anleihen/kurse.html?ID... (disclaimer: ik heb al genoeg in bezit).

    translate.google.com/translate?sl=aut...
  15. Hoover 16 april 2017 11:31
    Stapelaar, als de swap vrijwillig is is er geen credit event. Als er enige dwang komt waarschijnlijk wel.
    Een credit event triggered de credit default swap waardoor je je verzekering kan inroepen (als koper van de protectie).
    Let wel dat de senior bonds meer dan 10 punten omlaag zijn gekomen (van 92 naar 78, en nu 82 voor de dec 2019). dus nu zijn inderdaad wellicht op een reële waarde geprijsd.
  16. Stapelaar 16 april 2017 12:20
    Zo eenvoudig ligt het niet denk ik anders zou de marktwaarde van de cds geen 42% zijn. Als het er op uit komt dat je 110k nominaal van een 5% senior bondje nodig hebt voor 100k van een AT1 met een coupon van 10.5%, dan zou het kunnen dat het gezien wordt als een credit event omdat er 10k nominaal is verdampt. En zoals we weten is de vrijwilligheid dubieus omdat het een voorwaarde is voor de (gedeeltelijke) privatisering.
1.001 Posts
Pagina: «« 1 ... 35 36 37 38 39 ... 51 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0771 0,00%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.773,50 +0,47%
Gold spot 2.360,72 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

UCB
+3,58%
Ontex
+2,78%
Lotus ...
+1,75%
Ageas
+1,69%
bpost
+1,61%

Dalers

Bekaert
-2,79%
Solvay
-2,15%
Xior
-2,03%
Deceun...
-1,96%
VGP
-1,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links