Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Value8 AEX:VALUE.NL, NL0010661864

  • 5,800 15 mei 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 5,700 - 5,800
  • 2.859 Gem. (3M) 3,8K

Value8 2017

2.735 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 137 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 februari 2017 09:03
    Akkoord voor fusie Source met HeadFirst

    UTRECHT (AFN) - De aandeelhouders van Source zijn tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering akkoord gegaan met de fusie van het bedrijf met HeadFirst. Dat maakte Source vrijdag bekend.
    Bij de vergadering was ruim 70 procent van de stemgerechtigde aandelen aanwezig. Daar werd met grote meerderheid ingestemd met de fusie en is unaniem akkoord gegaan met de voorgestelde statutenwijziging, waarmee de naam van het bedrijf zal worden gewijzigd in HeadFirst Source Group.
  2. [verwijderd] 10 februari 2017 09:23
    Nog steeds benieuwd naar artikel BelggersBelangen, koers ligt er ietsjes beter bij de laatste dagen. 2017 gaat een top jaar worden voor Value8, alle bedrijven, met uitzondering van IEX zullen een winst realiseren. Grote verliezen bij Kersten, Prika, Dierenwinkels en koersverlies bij R&S (inmiddels FNG) zijn verleden tijd. Hier tegenover staan mooie winsten bij Eetgemak, koerswinst bij SnowWorld, en verzilvering van de optie, en winsten bij alle deelnemingen.

    Ciaaoooo
  3. dokter struikelbert 10 februari 2017 13:06
    Artikel uit BB door Hildo Laman:

    Value8 heeft flink wat koersverlies geleden door discussie over de boekhouding. We denken echter dat er op dit punt geen echte problemen zijn en achten het aandeel koopwaardig.

    Investeringsbedrijf Value8 heeft een lastig jaar achter de rug. Op de website Follow the Money, een platform voor onderzoeksjournalistiek, verscheen in het voorjaar een artikel van een voormalig bankanalist die beweerde dat de boekhouding van Value8 niet zou kloppen (daarover later meer). De koers van het aandeel ging hierdoor fors onderuit, van bijna €10 naar ongeveer €6. De kern van het probleem zat in de waarderingen van de deelnemingen van Value8.

    Value8 is een investeringsmaatschappij. Het bedrijf neemt belangen in kleine en middelgrote Nederlandse ondernemingen en heeft daarbij een voorkeur voor een meerderheidsbelang (51% of meer). Value8 wil graag invloed uitoefenen op de bedrijfsvoering, en als het even kan bepaalde bedrijven laten samenwerken of ze samenvoegen zodat er synergievoordelen kunnen worden behaald. Den aan het verlagen van de huurlasten door twee bedrijven op één locatie te vestigen in plaats van twee verschillende.

    Inzetten op trends
    Value8 speelt met de deelnemingen in zijn portefeuille bewust in op een aantal trends: vergrijzing, de terugtredende overheid, meer aandacht voor de kwaliteit van leven en informatietechnologie. Value8 verwacht dat er groei te halen valt door in te spelen op deze trends, en heeft voor elk ervan dan ook een cluster van bedrijven (deelnemingen).

    Voor vergrijzing is dit het cluster Healthcare. Daarin zit bijvoorbeeld de deelneming van 51% in Eetgemak, een bedrijf dat verse maaltijden maakt voor bijvoorbeeld verzorgingstehuizen. Dedicated Financial Services is het cluster dat inspeelt op de terugtrekkende overheid, Hierin zit onder andere het belang in IEX Group. Vanwege de lage rente en de toenemende eigen verantwoordelijkheid voor een oudedagvoorziening zullen meer particulieren gaan beleggen, is het idee, wat gunstig zou zijn voor IEX.

    De trend ‘kwaliteit van leven’ vult Value8 in met de sector Food. Eén van de deelnemingen die bij dit cluster horen is Keesmakers, dat kaas maakt waar minder verzadigd vet en zout in zit dan gebruikelijk. Value8 heeft een belang van 38% in Keesmakers. De laatste trend is informatietechnologie, waarvoor Value8 het cluster Tech Group heeft opgericht. Een van de bedrijven hierin is AquaServa (100% belang), dat is gespecialiseerd in waterveiligheid. Denk bijvoorbeeld aan legionellabestrijding.

    Beleggen in het midden en kleinbedrijf via Value8
    Voor particuliere beleggers is het niet eenvoudig om in Nederlandse middelgrote en kleine bedrijven te beleggen omdat ze niet beursgenoteerd zijn of de liquiditeit gering is. Beleggen in Value8 is een van de manieren waarop dit wel kan. In de portefeuille zitten deelnemingen in relatief kleine bedrijven. Daarom is Value8 wat ons betreft een interessant bedrijf voor beleggers.
    Naast deze vier groepen kent de portefeuille nog een aantal andere onderdelen. Zo heeft Value8 31% van de aandelen van het beursgenoteerde Snowworld en 66% van het eveneens genoteerde Source. Daarnaast heeft Value8 ook nog belangen in de zogenoemde lege hulzen: beursgenoteerde ondernemingen zonder operationele activiteiten. Deze kunnen gebruikt worden door bedrijven met operationele activiteiten om een beursnotering te verkrijgen zonder daarvoor de reguliere procedure te doorlopen.

    Waardering onder vuur
    Value8 is de afgelopen jaren fors gegroeid. Na de eerste helft van 2016 was het eigen vermogen €57,3 mln, zes jaar eerder, aan het einde van de eerste helft van 2010 was dat nog maar €7,5 mln. Het aandeel is in die jaren ook fors opgelopen, van minder dan €5 tot boven €10 in 2015. In 2016 kwam er, zoals gezegd, een einde aan deze opgaande beweging door de berichtgeving op website Follow the Money. Analist Roel Gooskens schreef een groot aantal artikelen ter onderbouwing van zijn stelling dat de boekhouding van Value8 niet de correcte waarde van de onderneming zou weergeven. Het aandeel kelderde daardoor, en staat op dit moment iets onder de €6.

    Een belangrijk punt van Gooskens is de waardestijging van de bedrijven die Value8 in portefeuille heeft. Voor de beursgenoteerde deelnemingen is die waardering eenvoudig te maken; neem het belang en vermenigvuldig dat met de meest actuele beurswaarde van het desbetreffende bedrijf. Voor een niet beursgenoteerd bedrijf is dat een stuk lastiger. Value8 heeft een behoorlijk deel van de portefeuille in niet beursgenoteerde deelnemingen.

    Wij hebben geen aanleiding om aan te nemen dat de boekhouding van Value8 niet klopt. Over wat de waarde van Value8 zou moeten zijn kan natuurlijk altijd gediscussieerd worden.

    Twee manieren
    Voor beleggers is het de vraag hoe je Value8 het beste kunt waarderen. Omdat de onderneming in principe bedrijven voor een lange periode wil aanhouden, denken we dat het goed is om het geheel te waarderen als ware het een gewoon bedrijf, of eigenlijk een conglomeraat. Dat zou betekenen dat je onder andere naar de winstgevendheid kijkt, de financiële positie, de groeicijfers en de groeimogelijkheden. Zijn er echter bedrijven die op een bepaald moment (nog) verlies draaien, dan is dat wel een beperkende factor. Het kan zijn dat het nooit wat wordt met een dergelijk bedrijf, maar het kan ook nog goed komen.

    Een ander probleem is dat Value8, ondanks het voornemen om bedrijven lang in de portefeuille te houden, regelmatig deelnemingen verkoopt en nieuwe bedrijven toevoegt. Dat maakt het lastig om het totaal te waarderen als ware het een ‘normaal’ bedrijf.

    We denken dat er twee manieren moeten worden gebruikt om tot een waardering van Value8: kijk naar de verkoopwaarde van de portefeuille en kijk naar de gang van zaken. Wat betreft de verkoopwaarde van de portefeuille geven de beursgenoteerde deelnemingen een goede leidraad. Daarvan is de waarde voor Value8 eenvoudig uit te rekenen. Op 3 februari was dit deel in totaal €37,3 mln waard. Dat is bijna 70% van de beurswaarde van Value8. Wat de niet-genoteerde deelnemingen waard zijn is een discussiepunt, en dat zal zo blijven tot er een transactie komt waaruit de waarde blijkt. We denken dat het beoordelen van de jaarcijfers van Value8 de beste methode is om te kijken of de totale beurswaarde van Value8 past bij de portefeuille van het investeringsbedrijf. De jaarcijfers over 2016 worden als het goed is eind april bekend gemaakt.

    Source en IEX 40%
    Een groot deel van de waarde van de beleggingen van Value8 kun je zelf bijhouden door de beurskoersen van de beursgenoteerde deelnemingen te gebruiken. De grootste deelneming is Source Group, waar Value8 een belang van 61,7% in heeft. De beurswaarde van Source op 3 februari was €23,3 mln. Dat betekent dat het belang van Value8 op die dag €14,4 mln waard was. Het belang in IEX Group heeft de op een na grootste waarde voor Value8, €7,2 mln. Deze twee belangen zijn samen goed voor ongeveer 40% van de totale waarde van Value8. Door Source en IEX te volgen kun je een goede indruk krijgen van de ontwikkeling van de portefeuille van Value8.
  4. [verwijderd] 10 februari 2017 13:15
    Wat een slecht artikel zeg, staat vol met onjuistheden.
    Bizar slecht geschreven.

    Met de strekking ben ik het wel eens, de boekhouding is in orde maar over de waarderingen kun je verschillen van mening.

    De jaarcijfers zullen een boel duidelijk maken.

    De koers gaat weer de goede kant op, al het slechte nieuws is al heel lang verwerkt, er kan alleen nog maar goed nieuws komen.
  5. [verwijderd] 10 februari 2017 20:54
    www.beleggersbelangen.nl/expert/hildo... zou deze man soms door ppdv gevraagd en betaald zijn om een bizar onderbouwd verhaaltje te schrijven? meldde ppdv in die beleggingsmeeting medio mei 2016 niet dat hij 'analisten'zou vragen en betalen om hun mening te gaan geven zodat het aandeel transparanter zou worden. ik ben nog steeds niet over mijn verbazing heen, wat een knutselverhaal. zucht.
  6. Tategoi69 11 februari 2017 10:00
    quote:

    nieuwsgierig schreef op 10 februari 2017 20:54:

    www.beleggersbelangen.nl/expert/hildo... zou deze man soms door ppdv gevraagd en betaald zijn om een bizar onderbouwd verhaaltje te schrijven? meldde ppdv in die beleggingsmeeting medio mei 2016 niet dat hij 'analisten'zou vragen en betalen om hun mening te gaan geven zodat het aandeel transparanter zou worden. ik ben nog steeds niet over mijn verbazing heen, wat een knutselverhaal. zucht.
    Als deze analist hiervoor betaald wordt, zou ik toch wel een wat sterker artikel mogen verwachten, heeft hetzelfde niveau als een aantal van de artikelen van FTM....

    Ik weet zeker dat als je het forum hier doorspit; je een sterker onderbouwd verhaal kan schrijven onafhankelijk van de boodschap die je wil overbrengen, positief (kopen) of negatief(verkopen) tov Value8.
  7. [verwijderd] 11 februari 2017 10:18
    Je schreef:

    deze analist hiervoor betaald wordt, zou ik toch wel een wat sterker artikel mogen verwachten, heeft hetzelfde niveau als een aantal van de artikelen van FTM....

    deze opvatting deel ik niet, al die artikelen op FTM zijn goed onderbouwd, je kunt het er niet mee eens zijn, maar dat is een ander verhaal. Daar kun je dan argumenten tegenover zetten.

    dit beleggersbelangenverhaaltje acteert op vmbo niveau en er worden vanuit die versimpeling wel erg eenvoudige en ook onjuiste conclusies getrokken.

    vraag me meteen af wat het niveau is en de waarde van andere artikelen in dat medium. iemand een mening daarover?
  8. Tategoi69 11 februari 2017 11:01
    [quote alias=nieuwsgierig id=9877244 date=201702111018]
    deze opvatting deel ik niet, al die artikelen op FTM zijn goed onderbouwd, je kunt het er niet mee eens zijn, maar dat is een ander verhaal. Daar kun je dan argumenten tegenover zetten
    [/quote

    Ik zeg "een aantal artikelen", er zijn wel degelijk valide feiten naar boven gekomen die voor een groot gedeelte van de beleggers niet bekend waren.

    Een aantal artikelen van FTM zijn ook puur suggestief, gebaseerd op aannames en niet op feiten, terwijl men ook telkens
    In herhaling valt, op een gegeven moment leek het ook meer een persoonlijke vete..

    In het meest recente artikel vind ik ook dat Goossens al wat softer wordt, ook wat openingen geeft om niet te veel gezichtsverlies te hoeven te leiden als hij het op een aantal punten achteraf gezien toch een verkeerd beeld heeft gesuggereerd, zie ook eerdere postings..
  9. forum rang 6 keffertje 11 februari 2017 12:21
    Het zwakke uit het verhaal van belbel vind ik dat ze de waarde van beursgenoteerde aandelen relateren aan de beurskoers, terwijl we het er hier doorgaans over eens zijn dat de koersen van deze incourante fondsen de economische werkelijkheid niet reflecteren.

    Hoewel ik voor iedereen inclusief mijzelf er het beste van hoop, kan ik mij niet voorstellen dat Opzitter de 40 miljoen goodwill (in dit geval veelal gebakken lucht) accordeert, waardoor er volgens mij een megaverlies in 2016 resteert. Dit is dan weliswaar papieren verlies (afboeking goodwill is non cash) maar dat zou dan juist bewijzen dat de gepresenteerde winsten in het verleden (gepresenteerde goodwill is ook non cash) grotendeels fake waren.
  10. [verwijderd] 11 februari 2017 23:11
    quote:

    keffertje schreef op 11 februari 2017 12:21:

    Het zwakke uit het verhaal van belbel vind ik dat ze de waarde van beursgenoteerde aandelen relateren aan de beurskoers, terwijl we het er hier doorgaans over eens zijn dat de koersen van deze incourante fondsen de economische werkelijkheid niet reflecteren.

    Hoewel ik voor iedereen inclusief mijzelf er het beste van hoop, kan ik mij niet voorstellen dat Opzitter de 40 miljoen goodwill (in dit geval veelal gebakken lucht) accordeert, waardoor er volgens mij een megaverlies in 2016 resteert. Dit is dan weliswaar papieren verlies (afboeking goodwill is non cash) maar dat zou dan juist bewijzen dat de gepresenteerde winsten in het verleden (gepresenteerde goodwill is ook non cash) grotendeels fake waren.
    Kleine kans dat er een grote afboeking zal ontstaan, in elk geval niet bij de beursgenoteerde belangen. Waarderen op beurskoers is verplicht bij IFRS, daarbij wordt al een grote discount gehanteerd.
    Bij zo'n test is het mogelijk om andere belangen hoger te waarderen. BIjvoorbeeld Eetgemak staat ver onder de werkelijke waarde in de boeken.
  11. forum rang 6 keffertje 12 februari 2017 00:15
    Bij zo'n test is het mogelijk om andere belangen hoger te waarderen. BIjvoorbeeld Eetgemak staat ver onder de werkelijke waarde in de boeken.

    Volgens mij weet je niet veel van IFRS: het opboeken van goodwill is namelijk niet toegestaan, bovendien blijkt uit eerder postings hier dat het met de vermeende onderwaardering van eetgemak wel losloopt.

    Ook over de hoogte van de gehanteerde discount bij beursgenoteerde belangen is hier al het nodige gezegd. Source lijkt een doodgeboren kindje (ook na de fusie).

    We zullen het zien bij de jaarcijfers. Ik reken mij voorlopig nog niet rijk met een eventueel dividend op de cum prefs omdat ik vermoed dat de vrije reserves onvoldoende zullen zijn, maar uiteraard hoop ik op mijn eigen ongelijk.
  12. forum rang 6 keffertje 12 februari 2017 13:00
    quote:

    Lopend"Warren"Buffet schreef op 12 februari 2017 10:46:

    Je hebt helemaal gelijk keffertje, opwaardering is niet mogelijk.

    Dividend op de cumprefs zou ik niet heel bang voor zijn, als dat overgeslagen wordt, stort de koers in.
    Daar heeft Value8 heel weinig belang bij. Een hogere koers is van belang bij aandelenuitgiftes.
    Dat laatste klopt zeker maar wie gaat - bij gebrek aan transparantie - die gok nog nemen? het vervelende is dat ik er volkomen naast kan zitten en V8 een goudmijn is, maar je weet simpelweg niet genoeg en wat je wel weet stemt niet vrolijk.

    De liquiditeitsbehoefte om het dividend op de cumprefs te betalen bedraagt een kleine drie ton en ik heb ook op dit punt geen flauw benul of V8 dat kan ophoesten. Als Visser, die ongeveer de helft van de cumprefs heeft, bereid is weer in aandelen V8 betaald te krijgen dan scheelt dat natuurlijk wel, maar ook zijn polsstok zal toch niet oneindig zijn denk ik.
  13. [verwijderd] 12 februari 2017 13:54
    quote:

    keffertje schreef op 12 februari 2017 13:00:

    [...]

    Dat laatste klopt zeker maar wie gaat - bij gebrek aan transparantie - die gok nog nemen? het vervelende is dat ik er volkomen naast kan zitten en V8 een goudmijn is, maar je weet simpelweg niet genoeg en wat je wel weet stemt niet vrolijk.

    De liquiditeitsbehoefte om het dividend op de cumprefs te betalen bedraagt een kleine drie ton en ik heb ook op dit punt geen flauw benul of V8 dat kan ophoesten. Als Visser, die ongeveer de helft van de cumprefs heeft, bereid is weer in aandelen V8 betaald te krijgen dan scheelt dat natuurlijk wel, maar ook zijn polsstok zal toch niet oneindig zijn denk ik.
    Drie ton zal natuurlijk geen enkel probleem zijn. Alleen al het geld van prika overstijgt dit ruimschoots.
  14. forum rang 6 keffertje 12 februari 2017 17:39
    quote:

    Lopend"Warren"Buffet schreef op 12 februari 2017 13:54:

    [...]

    Drie ton zal natuurlijk geen enkel probleem zijn. Alleen al het geld van prika overstijgt dit ruimschoots.
    Ik hoop het, maar wat hebben ze dan gevangen voor Prika (en waar vind ik dat). Bovendien, hoe weet je dat ze dit niet nodig hebben voor verliesfinanciering of investeringen in andere projecten?
  15. [verwijderd] 12 februari 2017 18:03
    quote:

    keffertje schreef op 12 februari 2017 17:39:

    [...]

    Ik hoop het, maar wat hebben ze dan gevangen voor Prika (en waar vind ik dat). Bovendien, hoe weet je dat ze dit niet nodig hebben voor verliesfinanciering of investeringen in andere projecten?
    Afgelopen halfjaar 4.4 miljoen euro opgehaald met aandelenuitgiftes. Verkoopprijs Prika zal tussen de 1 en 2 miljoen euro liggen. Waar ze dit geld voor gebruiken is inderdaad de vraag, maar cumprefs zijn sowieso prioriteit. Ik heb ze zelf niet, maar als dit jaar geen dividend zou worden betaald, is het volgend jaar 14%!
  16. forum rang 6 keffertje 12 februari 2017 20:05
    Ik heb ze zelf niet, maar als dit jaar geen dividend zou worden betaald, is het volgend jaar 14%!

    Maar als ze dit jaar niet betalen dondert de koers naar 15 euro en moet ik 10 jaar wachten tot ik mijn aankoopprijs ongeveer terug heb.

    Nee, ik geloof wel dat ze er alles aan doen om te gaan betalen, maar ben het met de duckmaster eens dat een koers van 21 (bij een aflossingswaarde van 26,5 en een rente van 7% over 25) alles zegt over het vertrouwen.

    Ik ben vooral benieuwd wat onze grote tovenaar in petto heeft om dat terug te winnen!
2.735 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 137 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links